Landelijke Radio Vlooienmarkt 2015 in Rosmalen

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 1 maart 2015 · Bron: Bossche Radio Amateur Club

Landelijke Radio Vlooienmarkt 2015 in Rosmalen

Op zaterdag 21 maart organiseert de Bossche Radio Amateur Club de Landelijke Radio Vlooienmarkt. De markt, dit jaar de 40ste editie, is te vinden in het Autotron te Rosmalen. Zoals gebruikelijk is Circuits Online weer aanwezig met een stand.


De vlooienmarkt is de grootste en best bezochte van zijn soort in Nederland. Het evenement is daarom bijna verplichte kost voor radioamateurs en elektronica hobbyisten. In 2014 kwamen ongeveer 5000 bezoekers voor de markt naar het Autotron voor de markt om de 330 stands af te struinen.

Rosmalen 2014 #12Rosmalen 2014 #12

Op de markt kun je terecht voor onder andere componenten, meetapparatuur, buizen, HF spul, boeken en gereedschappen. Dit alles zowel nieuw als gebruikt en het is een mooie kans om zeldzame spulletjes te vinden. De markt is natuurlijk ook een goede gelegenheid om goede bekenden te ontmoeten en gezellig bij te kletsen.

Circuits Online stand

Ook dit jaar zal Circuits Online weer aanwezig zijn met een grote stand. Op de stand worden diverse tweedehands spulletjes verkocht. De opbrengst daarvan wordt gebruikt om de financiële huishouding van Circuits Online te ondersteunen. Mocht je zelf nog interessant elektronica spul hebben liggen dat je aan Circuits Online wil doneren zodat het op de stand verkocht kan worden, neem het dan mee op 21 maart. Op zaterdag 14 maart zal Tom door Nederland en België rijden om spullen op te halen, dus als je niet kunt komen of het is teveel, stuur dan even een e-mail naar Tom.

Prijsvraag: maak kans op een Raspberry Pi 2 of het boek Mastering Surface Mount Technology!

Op de Circuits Online stand kun je meedoen met een elektronica prijsvraag. Je maakt dan kans op een Raspberry Pi 2 of het boek Mastering Surface Mount Technology.

Raspberry Pi 2 Model BDe Raspberry Pi 2 Model B is de pas uitgekomen upgrade van de eerste Pi. De Raspberry Pi is een singleboard computer op creditcard formaat. De Pi 2 heeft een 900 MHz quad-core ARM Cortex-A7 processor en 1 GB DDR2 RAM. Diverse Linux distributies (zoals Debian en Ubuntu) kunnen draaien op de Raspberry Pi. Ook zal Microsoft later dit jaar een versie van Windows 10 beschikbaar maken voor de Pi.

Mastering Surface Mount Technology van ElektorHet boek Mastering Surface Mount Technology is het tweede deel in de LabWorX serie van Engelstalige boeken van Elektor. Het boek geeft technieken, tips en knowhow over hoe je surface mount (SMD) kunt toepassen. Naast de beschrijving van geschikte methodes en benodigde apparatuur wordt in dit boek ook aandacht geschonken aan technische aspecten en soldeermethodes. Met een aantal projecten leer je hoe je in de praktijk met SMD kunt omgaan. Het boek is geschreven door Vincent Himpe, op Circuits Online beter bekend als free_electron.

De vlooienmarkt is geopend van 9:00 uur tot 15:30 uur. De kassa's gaan al om 8:00 uur open. De entreeprijs bedraagt € 8,-- per persoon. Kijk voor meer informatie in het topic op het forum. In het topic staat ook meer informatie over de mogelijkheden van het doneren van spulletjes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.