Microchip brengt nieuwe tinyAVR microcontrollers op de markt

Gepost door Jeroen Vreuls op maandag 21 november 2016 23:01 · Bron: Microchip Technology Inc.

Microchip brengt nieuwe tinyAVR microcontrollers op de markt

Microchip heeft 4 nieuwe 8-bit microcontrollers aan de tinyAVR familie toegevoegd. De nieuwe microcontrollers variëren van 14 tot 24 pinnen en 4 tot 8 kB flash geheugen. Het zijn de eerste tinyAVR controllers die Core Independent Peripherals aan boord hebben.


Core Independent Peripherals of CIP's zijn features die onafhankelijk van de 8-bit processor core kunnen werken. Deze nieuwe microcontrollers hebben een Peripheral Touch Controller (PTC) waarmee capacitieve knoppen uitgelezen kunnen worden. Verder zijn programmeerbare logica blokken aanwezig. Een Event System zorgt ervoor dat peripherals met de buitenwereld kunnen communiceren zonder tussenkomst van de core. Deze tinyAVR's kunnen zelf hun flash geheugen programmeren, om zo firmware upgrades eenvoudiger te maken.

Microchip tinyAVR ATtiny417, ATtiny814, ATtiny816 & ATtiny817Microchip tinyAVR ATtiny417, ATtiny814, ATtiny816 & ATtiny817

De nieuwe controllers, ATtiny417, ATtiny814, ATtiny816 en ATtiny817, zijn verder uitgerust met onder andere SPI, een 10-bit ADC en een 8-bit DAC. De interne klokoscillator kan ingesteld worden tot 20 MHz. De voedingsspanning mag variŽren van 1,8 V tot 5,5 V. In sleep modus verbruiken de controllers minder dan 100 nA.

Ontwikkelen voor de nieuwe tinyAVR's kan met Atmel Studio 7. De microcontrollers worden ook ondersteund in Atmel START, een online tool voor het initieel configureren van een microcontroller project. Voor het evalueren van de controllers heeft Microchip het Xplained Mini Kit development board gemaakt.

Met de nieuwe tinyAVR microcontrollers laat Microchip zien dat het na de overname van Atmel de AVR microcontrollers niet alleen blijft ondersteunen, maar ook de product portfolio uitbreidt. De nieuwe microcontrollers zijn per direct verkrijgbaar in QFN en SOIC behuizingen.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.