Positioneren met een hall-sensor

Gepost door Jeroen Vreuls op woensdag 10 november 2021

Besturing met Profilab-Expert

Nu gaan we de besturing via Profilab-Expert doen, in combinatie met de controller. We gaan de waardes ingeven via de seriële poort, via RX en TX dus. We hebben drie waardes om in te geven, dat is ingave positie, ingave toeren en ingave herhaling. Dan hebben we nog de knop start zendwaarde, de resetknop en de knop afsluiten.

Profilab frontplaatProfilab frontplaat

Je ziet drie ingave velden, ingave positie, ingave toeren en ingave herhaling. Bij ingave positie geef je het aantal pulsen in voor de verdraaiing van de as, bij ingave toeren geef je het toerental van de motor op en bij ingave herhaling geef je het aantal herhalingen op. Er is alleen één maar, de waarde die verzonden kan worden door de compoort-module is tussen de 0 en 255. Dat is voor de positie veel te weinig, maar daar is wel een foefje voor. Later in het schema van Profilab zal ik meer uitleggen daarover.

Dan zien we nog een veld staan met "klaar" erin, als het aantal herhalingen bereikt is gaat dat veld knipperen. Als er dan op de resetknop gedrukt wordt kun je weer een waarde verzenden.

Dan is er nog een teller waar het aantal herhalingen op getoond wordt, bij iedere herhaling wordt de teller met één opgehoogd.

Met de knop afsluiten wordt het programma gestopt.