iemand ervaring met een goed IOT AWS devkit

Ik heb een project laatst gebouwd dat verbinding maakt met een zelf geschreven backend cloud.
Nu wil ik 2.0 maken die wat beter omgaat qua authorisatie en security en die het ook makkelijker maakt van cloud naar device te communiceren.
Ik wilde kijken naar AWS van Amazon. Nu zie ik wel data lle grote boeren zoals MicroChip, STM en NXP dev boards hebben die AWS support doen, maar ik weet niet goed welke het beste past.
Ik heb geen aantallen nodig, dus BOM prijs is minder relevant, maar de development costs wel, dus ik zoek de fabrikant die er het meest duidelijke en ready to use software platform bij levert.
Ik heb ervaring met STM32, maar eigenlijk enkel met de standard peripheral library. Ik weet dat de CUBE MX heel veel bied, maar het ontbreekt altijd een beetje aan howto's of documentatie naar mijn idee, of ik weet het niet te vinden.

Een ander nadeel is dat bijna alle boardje WIFI gebruiken en geen ethernet.
Ik wil ethernet niet uitsluiten, het is uiteindelijk makkelijk om van ethernet wifi te maken met een simpel access-pointje dan andersom.
De Wifi modules hebben vrijwel allemaal een pcb antenne en geen mogelijk tot extern, wat ik wel nodig heb voor een goed bereik.

Iemand ervaringen?

Met een ESP32 icm TLS1.2 zet je zo een beveiligde cloud verbinding op:

https://exploreembedded.com/wiki/Secure_IOT_with_AWS_and_Hornbill_ESP3…

Op de ESP32-DEVKITC-32UE dev kit kun je een externe antenne aansluiten:

https://www.digikey.nl/short/zvb0hm 4Mb

https://www.digikey.nl/short/zvb05v 8Mb

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

+1 voor de uitgebreide stap voor stap AWS oncfiguratie.
Ik ga hier een discussie oplaaien, maar ik ben altijd ene beetje huiverig over de ESP32. Ik vind het een beetje net als Arduino.
Leuk voor prototyping en kan heel vele voor weinig, maar voor productie en 100% up time vertrouw ik dat ding niet. En nee daar heb ik geen argumenten voor en nee ik heb me er nooit veel verder in verdiept.
Ook qua IDE, lijkt hij me persoonlijk wat beperkt.

De ESP32 kan volgens mij wel ook ethernet, maar heeft weer geen secure storage voor de keys denk ik?

Mijn opties tot nu toe NXP LPC, STM32 of mircochip met hun harmony suite.

maar heeft weer geen secure storage voor de keys denk ik

Keys staan in de firmware, die je kunt beveiligen tegen uitlezen. Maar op het moment dat je als aanvaller fysiek er bij kan is het mi al game over, en dat geld voor elk platform.

Ik heb er hier een paar al een jaar draaien, 24/7 home automation. Wel de ESP32 dev kits via Digikey gekocht en niet van Ali en consorten.

Vanavond met een BMP280 aan het stoeien geweest, de Adafruit module via Digikey werkt in een keer, de chinese ALI versie heeft last van hick-ups, maar die kost dan ook maar 1/5...

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

Je kan ook met een wifi bordje een repeater gebruiken.

Betrouwbaarheid: Ik heb hier nu een anderhalf jaar twee ESP8266 draaien, elke 20 sec temperatuur en vochtigheid via MQTT. 0,0 haperingen. Een paar keer van stroomuitval/aardlek teruggekeerd, verder niets aan gedaan.

Met watchdogs, dubbel uitvoeren en slimme software vang je mogelijke onbetrouwbaarheid op.

Roland, wat gebruik je als IDE?
Keys in de firmware is niet helemaal secure nee, maar voor mijn toepassing durf ik dat wel aan.
STM en NXP heeft devices die secure storage heeft, daar kun je van buitenaf dus nooit meer bij. Voor deze toepassing niet perse nodig.
Nog klein nadeel is dat de ESP32 te weinig IO heeft voor mij, maar ik ga er eens naar kijken.

Niemand ervaring met NXP of STM?

Met watchdogs, dubbel uitvoeren en slimme software vang je mogelijke onbetrouwbaarheid op.

Precies en dat geld voor elk platform. Daarnaast kom je zeker de ESP8266 in allerlei commerciële producten tegen, Espressif heeft deze daarvoor ook ontworpen en niet alleen voor de hobbyist.

Voor ethernet heb ik wel met de wiznet w5500 (ethernet chip with spi interface) gewerkt, daarmee kun je iedere uC aan het netwerk hangen.
Er is een bordje met additionele hardware (MS1000) waarmee je ook TLS kunt doen.

https://wizwiki.net/wiki/doku.php/products:securityshield:start

@Stynos, in de early days de Eclipse IDE, en tegenwoordig ook wel de Arduino IDE, zeker als je kant en klare lib's wilt gebruiken zoals voor de BMP280 waar ik vanavond mee bezig was.

https://docs.espressif.com/projects/esp-idf/en/latest/esp32/get-starte…

Extra I/O: MCP23017 I2C 16 I/O of de TPIC6B595 SPI met 8 FET uitgangen.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.