Etna Afwasmachine blijft afpompen.

Ik heb een Etna afwasmachine uit 2006.

Die blijft nu iets doen van "afpompen". Dat lijkt te werken: ik heb er een paar liter water ingegooid en dat zie je redelijk vlot verdwijnen. Ik hoorde ook z'n afvoer wat gurgelen. Maar als ik hem vraag om iets te doen, dan blijft ie alleen dat afpompen doen, en na enige tijd komt er E1 in het display.

Iemand ervaring met die dingen? Waar vind ik het typenummer? Is er iets wat "altijd" kapot gaat in die dingen?

Van wat ik waarneem lijkt het er op dat ie OFwel de afpomp-pomp niet meer uit krijgt. (relais vastgelast, triac kapot?) of dat de sensor blijft aangeven dat er te veel water in zit. Mee eens?

Zou de besturing in de deur zitten? De bediening wel.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

.

[Bericht gewijzigd door fabrice op zondag 29 januari 2023 20:31:38 (100%)

Update: hier bij coolblue staat dat E1 betekent: "Krijg geen water". Dat geeft toch wel een duidelijke hint van waar ik het moet zoeken. :-)

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
jerome

Golden Member

Sensor niveau kan ook E1 zijn. Gaatwassers gaan bij het starten altijd even pompen. Zo lang de sensor water detecteert zal de pomp blijven draaien. E1 ook voor waterdruk of debiet, maar dan zal de machine wel starten, pomp zal stoppen en er wordt water genomen. Als dit te lang gaat duren komt ook E1 alszijnde geen of onvoldoende water, maar volgens mij pas een poos later.

Ik heb wat meer water er in gemikt en op een gegeven moment werden de geluiden wat "normaler". Ik heb hem aangezet en toen ging ook de hoofd-pomp aan. Maar een kwartier later heeft ie een tijdje lopen piepen en stond ie weer in "E1".

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
jerome

Golden Member

Door water toe te voegen werd er niet meer afgepompt? Wat zou kunnen is, wanneer er water wordt gevraagd en de flow meter registreerd dat niet, dat de afvoerpomp gaat draaien. Nog niet tegen gekomen maar zeg nooit "nooit".

E1 krijgt geen water en blijft pompen?? Dan staat bodemplaat inwendig in de vaatwasser vol met water en is vlotter geactiveerd..