afstandsbediening

hallo,

ik ben met nog een paar ander studenten een soort lift systeem aan het maken voor een rolstoel doormiddel van een soort krik waar een motor aan vast zit. Nu wil de docent dat we hem ook met een afstandsbediening kunnen bedienen dus omhoog en omlaag laten gaan.
nu hebben wij bij velleman iets gevonden maar we kunnen er niet achter komen of deze bruikbaar voor ons is.
het gaat om:

http://www.velleman.be/be/en/product/view/?id=351228
http://www.velleman.be/be/en/product/view/?id=351213

dus mijn vraag heeft iemand met deze dingen ervaring?

mvg,

masterp

miss is rf beter (heefd velleman ook:D) want dat hoe je niet op de ontvanger te richten. Verder wel goed spul hoor:D

[Bericht gewijzigd door Ibanez op 1 juni 2006 21:02:59

Een atx voeding is geen labvoeding, en je kunt er geen auto mee starten ook

rf is toch rfid? dat is best prijzig spul en in mijn ogen kunnen wij volstaan met ir (met richten). het hoeft alleen maar omhoog en omlaag te kunnen.

Op 4 juni 2006 14:33:00 schreef MasterP:
rf is toch rfid? dat is best prijzig spul en in mijn ogen kunnen wij volstaan met ir (met richten). het hoeft alleen maar omhoog en omlaag te kunnen.

Neen, RF is bijvoorbeeld radio, dat heeft niet veel te maken met RFID. Zo'n RF gevallen van velleman zijn zeer gelijkend met de afstandsbediening van een auto, ik heb er wel nog niet mee gewerkt en ken dus de kwaliteit ervan niet.

Die infrarood dingen van velleman zullen gewoon werken, met het nadeel dat je moet mikken, dan neem je imho beter de kit's op rf (ze kosten wel wat meer, als je het zelf moet betalen neem je idd beter gewoon ir).

AKA Naftebakje @Tweakers.net --- Zonder dwarsliggers geen spoor

sloop zown goedkoop autotje op afstandsbediening sloop het circuit uit de auto. naar voor en naar achter dat motortje knip je af en daar zet je een relais tussen ofzow om de motor van de lift te schakelen.

Low cost Mantis CNC bouwebeschrijving zie www.basmolkenboer.nl