Animo BreadOut bordjes

Dit topic is om te kijken of er eventuele animo is voor BreadOut bordjes.

BreadOut bordjes zijn kleine printjes die je op de rand van je breadbord kan prikken met kleine standaard schakelingen. Denk hierbij aan een rij led's, een rij knoppen, 7-segments display's, een symetrische voeding e.d.

Het voordeel van deze bordjes is dat ze niet gebonden zijn aan 1 stukje hardware (wat vaak wel het geval is bij ontwikkelingsbordjes), maar ook voor ARM, AVR, CPLD, FPGA, en PIC.

Voorbeelden:
Deze zijn nog niet definitief, en worden dus nog bijgewerkt.

http://www.startronics.nl/images/ledout.jpg
LEDOut Prijs ± 2,00 euro

http://www.startronics.nl/images/btnout.jpg
BtnOut Prijs ± 2,50 euro

http://www.startronics.nl/images/7_segout.jpg
7_SegOut

http://www.startronics.nl/images/rs232out.jpg
RS232Out

http://www.startronics.nl/images/15Vsymin.jpg
PowerIn Prijs ± 5,00 euro

http://www.startronics.nl/images/IRout.jpg
IROut

en voor de MAXII en DE1 mensen:
http://www.startronics.nl/images/flatout.jpg
Flat(cable)Out Prijs ± 2,00 euro Om de 40 polige flatcable op je breadbord te kunnen prikken

Is er hiervoor animo? De prijs per stuk zal onder de 5 euro blijven (en sommige zeker goedkoper), dit moet goed mogelijk zijn wanneer er grotere aantallen gemaakt kunnen worden.

Printje geëtst hebben? mail me! | Even the invisible must be perfect | Ook een Meetsnoeren ophangrekje

Ik zie dat je het display printje niet bedraad hebt zoals je het normaal zou doen met dit type displays...
Normaal zou je die zo bedraden, dan kun je eindeloos doorlussen zonder via's; het kan zo zelfs op een enkelzijdige print :

http://www.meeps.nl/circuitsonline/display.JPG

Bij dit type display is aansluiting 3 en 8 normaal intern doorverbonden zodat je kunt kiezen welke je wilt aansluiten, dat kun je in de datasheet nakijken.
Als je in lijn met de display aansluitingen ook nog een +5V aansluiting erbij maakt kun je hem ook als heel universeel display gebruiken die je op een andere print kunt solderen in een hoek van 90 graden.

Zou het niet beter zijn een klok type display te gebruiken met een dubbele punt ertussen voor de klokkenbouwers, of hier eventueel een tweede type voor te maken???
Die heb je waarschijnlijk nog wel liggen :-) Edit: ik was in de war met Xantus zijn Blue Bird FPGA board.

Voor het display printje heb ik animo, de rest heb ik al...
Als het een klok type display wordt koop ik er geheid een aantal, ik denk 5. Ik hoop dat je de displays er dan gelijk bij kunt leveren.

Zeker intresse, denk van elk wel 2stuks, collega heeft ook intresse.

Alles wordt als set geleverd. Dus met onderdelen.

@djoveld, dat met het doorlussen, ik heb dat eerst geprobeerd, maar dit neemt echt minder ruimte in beslag, en aangezien ik toch 2 lagen heb om te routen is dat geen probleem.

De dubbele punt zal ik eens kijken of die erbij opgenomen kan worden, evenals de +5V pin.

@MrGamba: Ja, dat zat ik ook net te denken; als het toch dubbelzijdig wordt maakt het niets uit...

Als je er een klok display bij maakt neem dan het type dat Xantus op zijn Blue Bird FPGA board heeft gebruikt. Daar is de display afstand uniform zodat hij niet alleen als klok display te gebruiken is. Als je de print precies even breed maakt als het display kun je ze dan zelfs doorlussen. Het nadeel is dat hij alleen in de traditionele kleuren leverbaar is maar ik denk dat rood voor iedereen wel prima is.

Hier en daar moet je de voedings pinnetjes nog een kwart slag draaien, bij LEDout bijvoorbeeld, dan past hij in de powerrail van een breadboard...

Best een goed idee eigenlijk ;-)

Zeker interesse, ook voor specifiekere schakelingen.

Zoekt en gij zult vinden, vindt gij niet dan is het zoek

@djoveld, voor de 7segment display's. Als ik die van het bluebird bordje bestel kosten de display's € 2,20 per stuk, neem ik degene die ik nu heb zijn ze voor € 0,15 per stuk -> € 0,90 voor 6.

@diode, specifiek als in ?

@MrGamba: Die prijs is voor mij geen probleem, liever wat duurder en netjes... Deze printjes gaan de rest van je leven mee ;-)

Probeer maar eens op een nette manier hier nog twee ledjes tussen te krijgen voor de dubbele punt. Ik heb het geprobeerd maar het is mij niet gelukt.

Interresant... Maar 'k heb al een beetje veel uitgegeven deze maand.

Dilemma...

Zo'n 7segmentsbordje is ook interesant als je gaat solderen op expirimenteerprint, 7 segmentsdisplays bedraden is niet leuk...
(2x gedaan, zelfs helemaal zonder print, en geloof me: 't is een rotklusje.)

Eluke.nl // Backwards Lightspeed Bus: i*i=-1, so iic=-c.

Ik heb zeker wel interesse echter nu totaal geen geld (stomme onbetaalde, maar wel zeer leerzame, afstudeerstage...)

Iig. miss ook leuk om 2varianten van die 7segment displays te maken? 1ntj zoals nu. En 1tje met charlieplexing.

Hierdoor kan je LEDS = IN * (IN-1) maken. Dus met 8 poorten kan je 8*(8-1) = 56leds besturen. Dan kan je dus 7displays, met 8poorten besturen. Miss. leuk om toe te voegen aan het toekomstige assortiment?

zie:
http://www.maxim-ic.com/images/appnotes/1880/DI217Fig02.gif

Leuk initiatief btw, zat er al aan te denken om dergelijke 'bouwsteentjes' voor mezelf te gaan maken :) Maar dit is natuurlijk nog veel handiger!

Ook een mooie module zou een USB<->UART link zijn (FTDI chip)

Ik ben programmeur! geen electronicus! http://www.daantimmer.nl/ Er is een ontwerp! nu nog inhoud :-)

Bordjes worden waarschijnlijk ook in het assortiment van mijn webshop opgenomen, dus voor degene die nu geen geld hebben. Geen probleem.

Ik heb wel interesse in een aantal van die dingen. Speel zelf ook al een tijdje met het idee, maar ja... die vrije middag om het even in elkaar te klussen... Dus als jij dat nou voor mij doet ;). Mijn interesse gaat vooral uit naar die LEDs, buttons, RS232 driver (steek die Max-doe-wat-leuks in een socket!), power supply en IR.

Zorg dat je NOOIT, NOOIT, NOOIT wat met Versatel Tele2 te maken krijgt!

Ik vind die 7 segments displays ook erg leuk, ik zou echter graag een 8 digit variant zien. Is dat ook mogelijk? :)

@Antoine, 8 digit kan natuurlijk, 16 ook... Probleem blijft dat het goedkoper wordt als er veel tegelijk gemaakt kunnen worden. Dus worden het waarschijnlijk niet veel verschillende afmetingen.

Wat zijn de aantallen dan? En de prijs :). 8x15cent voor de displays is geen geld, ik vind een euro of 10 voor een compleet printje dan geen geld persoonlijk. Ik hou me aanbevolen iig!

Ik zal vanmiddag/vanavond eens wat prijs-schattingen maken.

MR gamba, met specifiek bedoel ik schakelingen zoals clock ic's, en dat soort dingen. Maar misschien dat het dan weer te specifiek wordt.

Zoekt en gij zult vinden, vindt gij niet dan is het zoek

Kristallen e.d. ? Klinkt ook niet verkeerd.

Tenminste ik neem aan dat je zelf oscillerende kristallen bedoelt ?

[Bericht gewijzigd door Mr GAmba op 18 augustus 2008 16:18:16 (45%)]

Zelf heb ik er geen interesse in om ze te kopen, maar ik kan me voorstellen dat dit super handige tooltjes kunnen zijn.

* Een USB variant met FTDI is zeker handig.

* Een bordje met een H-brug en blusdiodes ook, zodat de robotbouwers hiermee aan de slag kunnen om een motor te regelen.

Als ik nog aan iets denk zal ik het hier wel droppen

Sonar is meer dan Ping...

USB + FTDI ben ik niet van plan om te bouwen naar een uitvoering die op de rand van een breadbord gezet kan worden, het bordje van xantus werkt voor zijn doel al prima, en kan zonder problemen op een breadbord gebruikt worden (maar dan alleen in het midden). Als xantus er geen problemen mee heeft wil ik deze wel extra bij laten maken.

Interessant initiatief, ik heb me zelf al wel wat van zo'n printjes gemaakt. Een 4x4 keyBoard, 5V voeding (met LM2575?) is zeer handig om te hebben.

Ik was zelf bezig met een devolopboard te maken waar je per 4 Io pinnen een extern boardje kon aan sluiten men Vb 4 leds, 1xRGB led, drukknopjes, potmeter (ADC), ... + onboard programmer

Mja een developmentboard ben ik ook al mee bezig , en is in een redelijk ver gevorderd stadium. Maar het nadeel hieraan vind ik zelf dat je vaak aan een standaard iets vast zit, wat je nergens in je projecten kan gebruiken. Losse printjes daarintegen kunnen altijd wel gebruiktworden, vooral als ze modulair zijn opgebouwd.

Op 18 augustus 2008 17:36:58 schreef Mr GAmba:
Mja een developmentboard ben ik ook al mee bezig , en is in een redelijk ver gevorderd stadium. Maar het nadeel hieraan vind ik zelf dat je vaak aan een standaard iets vast zit, wat je nergens in je projecten kan gebruiken. Losse printjes daarintegen kunnen altijd wel gebruiktworden, vooral als ze modulair zijn opgebouwd.

Zet een FGPA / CPLD op een bordje met de programmeer connector. Een kristalosccilator en de rest van de pinnen voer je uit naar je breadboard. De rest van de omliggende schakelingen kan je dan via het breadbord er bij prikken.

meten is weten, weten is meten, maar hoe kan je weten wat je allemaal moet meten en weten.

Daar is o.a. de FlatOut-print voor. Een losse FPGA op een printje met kristal en voeding, ben ik ook mee bezig, maar dat kost nogal veel ontwerp tijd.