Pc PSU voor Drone

Ik ben zelf een drone aan het maken en programmeren. Maar omdat de LiPo zo snel leeg is tijdens het testen vroeg ik me af of ik niet gewoon een oude PSU van een computer kan gebruiken om de motortjes in testfase aan te sturen.
Geeft deze genoeg ampere? Of is een LiPo veel 'sterker'?
De motor specificatie is als volgt:

Brand new and high quality.
Model No.: 2208-8.
Rpm/V: 2600KV.
Motor Dimensions: ?28*22mm.
Shaft Size: ?3.17x33mm.
Battery Opernating: 2-3 Lipo.
Idle current: 1.5A.
Load current: 14A.
Power (Watt): 200.
ESC(A): 20A.
Ri(M Ω): 0.04.
Prop/recom: 6x5.
Size:4cm x 3cm x 3cm - 1.57inch x 1.18inch x 1.18inch.

Dit is de link: http://www.ebay.co.uk/itm/New-RC-Hobbies-2600KV-Outrunner-Br...5aefa59c76

Alvast bedankt! :D

Dat moet kunnen om met een PC voeding een motor te testen. Op elke voeding staat ergens een tabel met hoeveel stroom ze kunnen leveren en dat moet voor jouw toepassing 20A zijn.

Maar let je wel op 3 LiPo zijn 11,1V en de voeding levert 12V ik weet verder niet of dat kwaad kan voor je motor regelaar.

Hoe je een voeding van de PC als losse voeding kan gebruiken vind je genoeg op het internet wil ik je verder niet uitleggen. Als het niet lukt en je hebt vragen mag je uiteraard wel weer vragen.

http://nilograv.wordpress.com/2011/07/29/pc-voeding-ombouwen...c-voeding/

https://www.google.nl/search?q=pc+voeding+ombouwen&ie=ut...=firefox-a

En 4 op 1 voeding zal niet lukken dan? :D

Een volle LiPo is ruim 12V, dus dat moet geen probleem zijn. En of je er 4 aan een voeding kan hangen hangt van de voeding af, dus even kijken in de specs. Je moet wel rekening houden met piekbelastingen.

Diverse projecten en experimenten: www.elexperiment.nl

Of je ze alle 4 kan aansluiten hangt er van af hoe zwaar je de motoren gaat belasten. Als het enkel is om de motoren rustig te laten draaien gaat het wel lukken. Wil je gaan opstijgen of vliegen gaat het waarschijnlijk niet lukken. Het hangt natuurlijk wel af van je voeding die je hebt.

Als je 2 voedingen hebt zal het denk wel gaan.

De "piekstroom" waar mensen voor waarschuwen is de stroom die een motor trekt als ie nog stilstaat en je zet er plotseling de nominale spanning op. Dat kan eigenlijk gewoon niet met een BLDC motor...

Die motoren kan je prima op een andere spanning draaien als wat de fabrikant zegt. De spanning die ze opgeven bepaalt het maximale toerental.

Als je dan gaat kijken...

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18118__Turnigy_Ae...Motor.html
en
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18160__Turnigy_Ae...Motor.html

dan zie je dat er met verschillende KV toch bij bijden "2-3S LIPOLY" wordt opgegeven. Als je 3S LIPOLY opvat als "max 12.6V" dan reken je voor de ene een maximum toerental van 14500 toeren uit en voor de andere 18400. Ga je uit van de "product config" kom je bij de ene 17250 en bij de andere 16100. Die getallen liggen redelijk dicht bij mekaar. Netjes van HK....

Die motoren zijn mechanisch gewoon hetzelfde. Dus het maakt niet uit hoeveel spanning je gebruikt om hem op toeren te krijgen. Dus ga uit van 17000 als "max RPM mechanisch", en afhankelijk van de KV kan je uitrekenen wat de max spanning is. Bijvoorbeeld voor als je hem herwikkeld....

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/