Sphinx project 4 / 14 service/repair manual gezocht

Gezocht:

'Sphinx project 14' of een 'Sphinx project 4' reparatie handleiding? Eventueel tegen betaling, Doe me even een PBtje als je iets weet, word goed beloond!

Ik zit met de volgende vragen.

Hoe en waar meet ik de bias en dc offset en wat is de standaard instelling hiervoor?

Test procedures etc?

Je hebt je vraag fora-breed gesteld, iets met hagel schieten... ;)
Groot gelijk want Sphinx is al even niet meer. Tot een aantal jaren geleden was de website nog in de lucht en kon je een 06-nummer bellen voor vragen en serviceverzoeken.

Zo ver ik mij kan herinneren heeft Peter de Ruig zijn Sphinx Labs activiteit uitgevoerd onder de vlag van Audioscript. Misschien kun je hier eens een mailje aan sturen, of men mogelijk nog een repair manual heeft liggen.

Stukje info van het net:
De Sphinx Project 14 had op een gegeven moment de bijnaam "Boomerang" omdat veel modellen met grote regelmaat voor reparatie terugkwamen bij Sphinx.
Er waren zelfs audiotechneuten welke deze versterker een tikkende bom noemde, zo critiek zou het ontwerp zijn geweest.
Sphinx heeft destijds alle klanten met een Project 14 aangeboden om het binnenwerk tegen vergoeding te swappen voor een betere solid state upgrade.
Dit stukje ter informatie, om te overwegen of je de reparatie wel wilt doen.

Ik ben tevreden eigenaar van een Project 10. Ook weer met de bekende steriele maar toch prettig relaistische klank.
Het enige waar ik mij aan stoor is dat de Project 10 af en toe licht staat te brommen op een 50Hz toon, terwijl er een ringkerntrafo in zit.
Als iemand dit herkend sta ik altijd open voor onderzoek/reparatietips.

RAAF12

Golden Member

https://audioscript.nl/ is een enige decennia oudere firma die importeur van Luxman is. https://www.audioservice.nl/ in Elst deed wat met Sphinx versterkers. Wat is het probleem met de amp. Instellen van de ruststroom? Is de versterker defect?

Op 21 oktober 2019 18:09:45 schreef RAAF12:
https://audioscript.nl/ is een enige decennia oudere firma die importeur van Luxman is. https://www.audioservice.nl/ in Elst deed wat met Sphinx versterkers. Wat is het probleem met de amp. Instellen van de ruststroom? Is de versterker defect?

Sphinx kwam uit de stal van Audioscript: (copy paste info)
Sinds begin 1996 worden de audioproducten van Sphinx bij Audioscript in Soest gefabriceerd. De succesvolle importeur van o.a. B&W, AKG en Thorens heeft het merk letterlijk onder zijn hoede genomen en het lijkt mij dat deze ingrijpende gebeurtenis de deelnemende partijen geen windeieren legt. Sphinx-ontwerper Edwin van der Kleij kon zich weer gaan toeleggen op zijn voornaamste 'hobby', onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe apparatuur, terwijl de productie en marketing (B&W is niet voor niets een van de succesvolste luidsprekermerken op de Nederlandse markt!) bij de ouwe-rot-in-het-vak Audioscript in vertrouwde handen zijn.

Audio Service heeft volgens eigen website ervaring met de reparatie van Sphinx. Hierdoor zeker een optie om aan te kloppen voor een repair manual van de Project 14.