Nieuws

Nieuwe bruggelijkrichters van International Rectifier

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2001 International Rectifier heeft twee nieuwe gelijkrichter series uitgebracht, de GBL en de GBU serie.
De gelijkrichters hebben een spanningsbereik van 50 tot 1200 V. De GBL serie heeft een continustroom van 4A, de stromen van de GBU serie liggen bij 4, 6 of 8 A.
De 4 temperatuurbestendige siliciumovergangen zijn op een koperen drager gemonteerd. Het geheel wordt in een 4 pins SIL (Single In Line) behuizing geleverd. De GBU serie heeft nog een montagegat in de behuizing.

Reacties »

Hoge capaciteitscondensatoren van AMS

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2001 AMS Technologies AG heeft PC1000 condensatoren geÔntroduceerd. In dit programma zit bijvoorbeeld een condensator van 1200 Farad, bij een afmeting van 155 x 61 x 33 mm.
De PC1000 is bedoeld als noodstroomvoorziening voor bijvoorbeeld industriŽle toepassingen, toepassingen met brandstofcellen of apparatuur waar de voedingsspanning niet mag worden onderbroken.
De PC1000 kan een energie van 3750 Joule opnemen bij een spanning van 2,5 V.

Reacties (1) »

DuPont, Philips en Alien Technology gaan samenwerken

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2001 DuPont Displays en Philips Components gaan samenwerken met Alien Technologies uit Morgan Hill, CaliforniŽ om Active Matrix Polymer OLED's te ontwikkelen. DuPont Displays en Philips hebben beiden geÔnvesteerd in Alien.
De bedrijven zeiden dat ze samen willen werken om betere Polymer OLED displays te maken, gebruikmakend van de NanoBlock IC technologie van Alien. De nieuwe displays kunnen gebruikt worden in bijvoorbeeld hand held apparatuur.

Reacties (1) »