Telefoon alarm

Gepost door Jeroen Vreuls op zaterdag 17 juni 2017 22:28

Toepassing

Het gaat hier om een pompalarm in een woonhuis, de benedenverdieping ligt onder straatniveau dus het riolering systeem ligt hoger. Op de benedenverdieping zit een grote put waarin het water verzameld wordt. Het water omvat hemelwater, water van de wasmachine en water van een paar wasbakken. Dus als de pomp ermee stopt om wat voor reden dan ook, loopt de hele benedenverdieping onder water.

De twee meldingen komen van een vlotter en van het 230 V AC net. Als er teveel water in de put zit of de groep valt uit waar de pomp opzit, dan wordt het alarm geactiveerd. Het telefoon gedeelte zit op een 12 V DC accu, dus de melding gaat altijd weg. Maar 100% garantie heb je nooit natuurlijk. De accu wordt continue opgeladen door een automatische lader, zodat de accu altijd vol is. En als de netspanning weg zou vallen moet het systeem ook blijven werken natuurlijk.

Hieronder het schema van de pomp schakeling.

Schema van de pomp schakelingSchema van de pomp schakeling

Het geheel zit in een stalen kast, zoals hieronder te zien is.

De pomp schakeling in de kastDe pomp schakeling in de kast

In de kast zie je ook nog een relais zitten, hier is de 230 V AC op aangesloten. Hier staat dus altijd spanning op zolang de 230 V AC aanwezig is. Ook is de accu en de lader te zien in de kast. De print zit op een print drager gemonteerd, deze kun je zo op een DIN-rail bevestigen. Net zo als de zekering houder, het relais en de klemmen.

Hieronder nog een paar foto's.

Kast van de pomp schakelingKast van de pomp schakeling

De binnenkant:

De binnenkant van de kastDe binnenkant van de kast

Print van het telefoon alarmPrint van het telefoon alarm

Dit artikel is geschreven door Lambiek.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.