Defect panel samsung ue32EH5300

Ik heb op deze vrij recente led smart tv van SAMSUNG verticale grijze gekleurde strepen en na uitwisselen met exaxt zelfde toestel mainboard en tcon blijkt het panel defect dus. Ik vermoed de COF (chip on film) in de bandkabels naar het panel. Valt dit panel onder de coulance regeling? Toestel is van 2013/2014 vermoed ik.

*hier heb ik geen app voor nodig

info inwinnen bij Samsung/ leverancier. Indien het water/vocht schade is ( wat ik wel vermoed)is het einde coulance...

HEt panel is verder goed en niet gebroken. VAn eenzelfde panel wel gebroken zijn wel alle Chip on film chips nog aanwezig. Ik heb ze er makkelijk met een heatgun af kunnen smelten. Zag op youtube dat ze soms opnieuw eraan gezet worden met ACF tape na schoonmaken met acf cleaner en aceton. Maar meestal gebeurt dit met een speciale machine en microscoop (zgn/ bonding lcd panel machine) en onder druk met een brede heatbalk. Weet iemand of in NL ook panelen zo worden gerepareerd, of bij Samsung service centra misschien? DAn hoeft er geen nieuw paneel in.

*hier heb ik geen app voor nodig
maartenbakker

Special Member

Samsung zal ze niet zo repareren, en geauthoriseerde servicecentra al helemaal niet. Denk dat dat een specialisme is dat zich hier nog een beetje moet ontwikkelen, vergelijk het regunnen van beeldbuizen. Je hebt vakkennis en apparatuur nodig en het is niet in 1 dag even opgezet.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Heeft iemand misschien nog een goed panel voor deze tv, of anders wat kost een nieuw paneel ongeveer ? Dus zonder backlight /of met ?

*hier heb ik geen app voor nodig

Gezien de prijs van zo'n machine en de vraag om herstel van dergelijke panels zullen er niet veel zijn die zo'n apparaat in huis hebben. In China herstellen ze alles omdat ze daar niets willen weggooien maar in Europa is dat anders en zijn de kosten vaak te hoog.

Je hebt er wel een microscoop voor nodig, want de chip- bandflexcables zijn zeer fijn vertakt.. dat gaat nooit lukken met zelf wat proberen denk ik... misschien met een usb microscoop en een soort soldeer strijkbout lukt het om ze weer vast te zetten. Er is wel een filmpje van op youtube van iemand die het zelf doet... Die acf tape is wel te verkrijgen via aliexpress. Daar is ook zo'n lcd bonding machine te koop voor iphones enz voor 3.500 dollar. Van Samsung onderdelen krijg ik geen eens prijs of leverinfo van de panelen en ze zeggen dat in 90% de panelen duurder zijn dan de aanschafprijs van de tv. Nou ja.. leve de " service" centra en het milieu... kan dus nergens een nieuw paneel bestellen ...dus ?

Hier het filmpje van die slimme chinees..https://www.youtube.com/watch?v=t36YT7-5GTY

Bij mij zijn precies dezelfde flexcables chips kapot van SAMSUNG

[Bericht gewijzigd door Bart64 op 20 april 2017 16:18:12 (13%)]

*hier heb ik geen app voor nodig

Een bonding machine voor mobiele telefoons is portable, die je nodig hebt voor een LCD scherm is enkele meters breed en lang.
Dat een nieuw beeldscherm los zeer duur is klopt, onlangs nog een p.o. gedaan voor een nieuw beeldscherm, de tv kostte nieuw 399,00 euries en het beeldscherm los kosste inkoop slechts 408,00 incl btw zonder inbouwen.