Aanbevelingen lege gereedschapskoffer/tas

Goededag,

Heeft er iemand tips voor een lege gereedschapstas of koffer om klein electronica gereedschap in op te bergen zoals tangen, schroevendraaiers, maar eventueel look onderdelen, breadboards etc.

Wat werkt wel en wat werkt niet qua uitvoeringen, merken etc?

Jos

Zonder te weten wat je allemaal mee wilt sjouwen is dat moeilijk te zeggen... ;)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com
bprosman

Golden Member

Vroeger in de buitendienst vond ik de "Parat" koffers altijd wel fijn.
De fijnste tas die ik nu heb komt van HBM, hebben ze helaas niet meer :-(. Nadeel van koffers en tassen is dat als je alles bij je wilt hebben ze niet meer te tillen zijn. Heb ook ooit een "Rugzak op wieltjes" gehad , dat beviel ook wel.

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Ik had altijd een opvouwbare steekwagen in de auto, gereedschap in een aparte koffer en onderdelen apart en boormachine en accuboor apart en een paar spinnen om de boel vast te zetten. Dit was vooral handig op grote locaties of een paar verdiepingen.

De spanning is te snijden, welke mes moet ik daarvoor gebruiken?
Hoeben

Golden Member

Bij Action hebben ze nu een soort rugzak op wieltjes, ligt bij het gereedschap. Ik heb er ook een, handig bij klussen. Kost geloof ik een 16 euro.

Neem er twee.
Eentje voor gereedschap dat je niet zo vaak gebruikt (ik heb daar een ouderwetse uitklappende metalen gereedschapskist voor) - en een andere om het mee te nemen naar waar je ook moet zijn.

Die ouwe metalen dingen zijn ideaal om thuis je gereedschap in op te bergen, maar met vulling worden ze wel erg zwaar.

Jinny

Golden Member

Wat anderen ook zeggen, wat wil je.
Ik gebruik twee (dure) Parratkoffers (vliegtuigbestendig) maar voor een eens in de maand klusje op de keukentafel is dat zwaar overdreven.

Dus wat is je insteek?

Hoe doen vrouwen op TV dat toch? Wakker worden met prachtig glanzend haar en mooi gestifte lippen..... Wanneer ik wakker word heb ik een coupe 'Leeg geroofd vogelnest' en een incidenteel straaltje kwijl..
Ruben_Lichtenvoorde

Golden Member

Ik gebruik daar grote, stapelbare sorteerdozen voor. Ik heb er bijvoorbeeld eentje met arduino’s, sensoren, wat gangbare weerstanden, leds en een paar kleine knip en buig tangetjes etc. Wil ik dan een keer in de woonkamer wat experimenteren dan pak ik die en heb ik alles bij de hand. Het nadeel is dat je er geen grote tangen etc in kwijt kunt.

Toen ik nog veel bij klanten langs ging om routers etc te plaatsen had ik er eentje met de meest gereedschappen en materialen zoals een LSA tool, klein knip tangetje, krimptang voor RJ45,11,10, wat connectoren, kooimoeren en schroeven etc. Als ik meer nodig had dan pakte ik de grote koffer uit de auto.

Iets als dit bijvoorbeeld: https://www.hbm-machines.com/producten/werkplaatsinrichting/hbm-opberg…

Zoiets heb je ook bij de Action. Zijn stapelbaar en koppelbaar maar denk niet dat je ze op kunt tillen als ze aan elkaar gekoppeld zijn... Maar nog steeds best handig als ze in de kast gestapeld liggen.

Kennis van me had Festo-koffers die ook gekoppeld kunnen worden, maar is meer voor boormachines e.d. Vond ik wel erg mooi. En is sindsdien nog uitgebreid met lades e.d. geloof ik.
https://www.toolmax.nl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/t/-/t-loc_set4_1.jpg

Onze monteurs, sorry, technici hadden altijd een gewone gereedschapskoffer en de specialisten een paar van die dingen op een steekkarretje.

Ik liep met zwaar gereedschap (steeksleutels doppen hamer breekijzer etc) in een kunststof gereedschapskoffer met een steekwagentje (ze bestaan ook met wieltjes), de storingstas was een rugzak met allerlei vakjes. Uiteindelijk heb ik daar steeds minder in gehad, ik zeulde me een breuk tijdens de storingsdiensten door de stations, en had driekwart eigenlijk amper nodig.

mel

Golden Member

2 schroevedraaiers en een paar tangen in je zak, en een duspel om je nek. Klaar ben je :P

u=ir betekent niet :U bent ingenieur..

Ik gebruik als niet-otomens al zeker 20 jaar een AK47 magazijn tas in -als ik het goed heb- een officierstas als paraat tas, alles van de dump. Alles onder handbereik, ook als je moet klimmen. Koffers zijn op de fiets onhandig :)