Miele W 2203 board.

Hi. Mijn miele WASMACHINE wordt niet meer warm. het element is nog goed, en ik zoek nu naar schema van het board. en service docks, tekeningen enz. Waar kan ik die vinden? Heeft iemand die? de sticker zegt : EDPL122-B . bij voorbaat dank, en groet

In die machines zit een schema. Meestal op de zeepbak.
Weerstand gaat naar een groot apart relais. Dat nakijken. Ntc nakijken. Print nakijken op zwarte waas (koolstof neerslag) en geoxideerde sporen. Meestal de onderste op de print.

I learn from the mistakes of people who took my advice

dank voor je bericht. Ik kan helaas geen schema vinden. de bovenkant is er af maar ook op de zeepbak is niks. Zou dat een boekje of papieren sticker moeten zijn?

Is er een andere manier om het schema te vinden?

Er is inderdaad wat losse zwarte koolstof neerslag op de print. Ook de binnenkant maar heel weinig. Zou dat de oorzaak kunnen zijn van het euvel?

groet en dank
Paul

Het is een A3 gevouwen tot een 7 tal cm groot. Is dat oxidatie (zie foto)? Dat kan de oorzaak zijn. Defecte printbanen. Koolpoeder ook met perslucht wegblazen.

I learn from the mistakes of people who took my advice

Dank voor je snelle reactie wederom

hmm jawel het is geen stof en zit beetje aangekoekt. Andere zwarte plekken zijn los stof. Wat voor spul moet ik gebruiken om er af t e halen?

Ik heb de zijpanelen even eraf gehaald om goed te zoeken maar het schema is niet meer aanwezig.

1. Welke waarde heeft de NTC? Bovenaan aan de print gemeten (draden volgen) zodat je stekker en kabelproblemen mee meet. 15graden---18,6kohm
20graden---14,9kohm
2. Schema heb ik niet zo direct voor handen van dit model maar ik zie daar ook weinig nut. Weerstand gaat naar relais. Relais gaat naar netaansluiting. Relaisspoel naar print. Makkelijk te testen.
3. Het zwarte poeder zoals reeds geschreven wegblazen met perslucht.
4. De mogelijk geoxideerde banen met doek proper wrijven en eventueel met IPA of aceton (opgepast, doet plastiek smelten). Dan nameten van de banen en eventueel nog van dit aangetast soort banen opspeuren. Herstellen door draadoverbrugging aan te brengen die NIET in de weg zit van de printbehuizing.
5. indien dit allemaal uitgevoerd is en niet werkt kunnen we eens kijken of we service info vinden om manueel de onderdelen aan te sturen. Heb ik wel je mail nodig (bij gebruiker gegevens invullen)
6. knippert er een led tijdens of na het wasprogramma om een fout aan te geven?

I learn from the mistakes of people who took my advice

ok dank voor deze info. ik ga het proberen en laat t weten. groet

hobby-ist

Honourable Member

Ik gebruik altijd een spuitbus Kontakt LR print reiniger.
http://www.elektronica-componenten.nl/Kontakt-LR-400ml

Daar zit een borsteltje op, en dan kun je stof, prut en aangekoekt vuil ook mooi mee weg borstellen.
Met name bedoeld om soldeer-resten mee weg te krijgen.

Er ist wieder da...