Interactive BOM tool voor EasyEDA, Eagle en Fusion360

Hallo,

Ik kwam zojuist een mooie tool tegen die ik graag met jullie wil delen. Geen idee of iemand er iets aan heeft, maar toch. Zelf kan ik me goed voorstellen dat deze tool erg handig is bij het maken van prototypes om snel op te zoeken waar bepaalde componenten zijn geplaatst op de PCB. Maak je geen zorgen, ik heb geen aandelen. :)

De tool is gratis, web based en ontwikkeld onder de MIT licentie.

Voorbeeldje van de tool in actie:
https://orangecrab-fpga.github.io/orangecrab-hardware/r0.2/OrangeCrab-…

Linkje naar het project zelf:
https://github.com/openscopeproject/InteractiveHtmlBom

(Whoops, hij ondersteund ook kicad, ik kan helaas de titel niet meer aanpasen.)

PE2BAS
PE9SMS

Golden Member

Wow, dat voorbeeld ziet er gaaf uit! Tnx voor het delen.

This signature is intentionally left blank.

InteractiveHtmlBom is inderdaad al een aantal jaren te gebruiken voor KiCad. Die anderen zijn er voor zover ik weet pas later bijgekomen.

Er staan ook diverse demo's op:
https://www.youtube.com/results?search_query=interactivehtmlbom

Om hem in KiCad te installeren heb je ongeveer 3 muis klikken nodig. Tegenwoordig zit hij in de "Plugin en content Manager".

En het leuke van Open Source projecten (in tegenstelling tot easyeda en dat autdesk spul) is dat anderen er ook weer op kunnen voortborduren. Zie b.v. onderstaande link waar met behulp van camera's en een beamer je ook dingen aan kunt wijzen op een fysieke print die op je buro ligt.

https://hackaday.com/2022/11/18/augmented-reality-workbench-helps-you-…

---------------

De tool is gratis,

Er is nog best wel een groot verschil tussen "Gratis" en "Open Source" licenties zoals de GPL en MIT, en dat lijkt vaak onbekend te zijn bij veel mensen. Als een commercieel bedrijf "gratis" software aanbied dan wordt ik gelijk achterdochtig. In de "Open Source" wereld is het precies andersom. Daar zit een filosofie achter van eerlijk met elkaar omgaan en samenwerken om iets te berijken.

Het begin van de MIT licentie:

Permission is hereby granted, free of charge, to any person obtaining a copy of this software and associated documentation files (the "Software"), to deal in the Software without restriction, including without limitation the rights to use, copy, modify, merge, publish, distribute, sublicense, and/or sell copies of the Software, and to permit persons to whom the Software is furnished to do so, subject to the following conditions:

The above copyright notice and this permission notice shall be included in all copies or substantial portions of the Software.

Open source is niet altijd gratis nee, dat klopt wel. Maar in dit geval mag je het naar hartenlust gebruiken. Je mag het dus niet onder een andere licentie uitbrengen. Maar eerlijk gezegd interesseer ik niet zo om dit soort geneuzel.

Ik hou wel enorm van "Daar zit een filosofie achter van eerlijk met elkaar omgaan en samenwerken om iets te berijken."

PE2BAS