An apology to all..........and a request.

wel kt88 je hebt gelijk alhoewel ik ook al wel eens redelijk arrogant heb geantwoord op bijvoorbeeld "zoek onderwerp voor eindwerk". je geeft dan voorstellen en wat om op te zoeken en de TS zou langst geen kanten weten wat hij wilt en bijft onduidelijk vragen stellen. ze willen precies gewoon een kant en klaar ontwerp. veel jeugd tegenwoordig......
vorig jaar heb ik mijn eindwerk gedaan rond buizen
reden was simpel. het zag er mooi uit en ik wist niet hoe het werkte..... boeken gaan zoeken en beetje lezen en heb hier veel geleerd op CO en door te doen. (een keer aan de B+ spanning hangen da leerde trouwens wel af :p )
en ik ben hier door de experten altijd goed geholpen eigenlijk.
het idee om een paar van die pagina's te maken is goed maar then again er staat al wel heel wat op CO vind ik
in artikelen staat best wel wat.
die electrometer is geen slecht idee maar je moet dan zien dat sommige kleine kindjes zo'n verantwoordelijkheid wel aan kunnen. ja ok das miss sarcastisch (ben ook maar klein kindje van 19 ) maar je hebt mensen die dan registreren en veel posts van vrienden votes beginnen te geven ofzo.
over taalfouten dan. ik vind als het duidelijk is waarom dan mekkeren op een t of een d. maarja dat is dan mijn mening weer...
dan nog 1 ding er zijn sommige die eens moeten stilstaan bij het werk van moderators dat is psychologisch gezien niet simpel. ben zelf MOD geweest op een forum en ik moet zeggen niet simpel. je posts worden met veel kritiek bekeken en het minste als je iets verkeerd zegt wordt je er op gepakt. geen leuk karwijtje (en nee da is niet om te slijmen dat is gewoon een feit vind ik)
en ook nog een ding. dingen over internet niet te zwaar op pakken het is een medium dat heel misleidend is. het kan sarcastisch bedoeld zijn en de ene pakt het helemaal verkeerd op.

My Tube is bigger then yours

Om maar weer eens een stukje vol taalvauten neer te plempen... Is Nederlands nou zo'n moelijke taal???

Wat betreft die artikelen over basis onderwerpen: er staat zat zo her en der. Onder het motto 'beter goed gejat dan slecht zelf verzonnen' zou je evt. wat links naar Wikipedia ofzo neer kunnen zetten. Nadeel is wel dat die links zo nu en dan gecontroleerd moeten worden, hetgeen weer werk voor de MODs inhoudt (en ik heb nou niet de indruk dat die zich zitten te vervelen). Kijk dan ook naar de toekomst: site met een paar dead links ben ik snel op uitgekeken. mDus: ja, goed idee, maar verzin er wel een 'mechanisme' bij dat die dingen controlleert.

Voor zo'n meter: Ik vind zoiets heel moeilijk. Als je een scholier hebt die z'n huiswerk hier laat maken en iemand doet dat, zal die ongetwijfeld een hoop 'punten' krijgen. Terwijl nou juist de tendens is om dit hier *niet* te doen.

Voor een meter die het niveau van iemand aangeeft: het lezen van een post (of de eerste en tweede response van de OP) geeft doorgaans een heel behoorlijk beeld hierover. Ook zie je wel mensen voorbij komen die zelf vinden dat ze een hoop weten (ik doe opleiding zus-en-zo op niveau dit-en-dat, dus ik weet er wel wat van), met vragen die naar mijn idee in de natuurkundeles van het 2de jaar middelbare school thuis horen.

In beide gevallen wordt het werk voor de site-bouwers, met naar mijn verwachting een dubieus resultaat. Steek die tijd dan in het verder vervolmaken van de search (ik gebruik nu meestal google om hier wat te vinden...).

Zorg dat je NOOIT, NOOIT, NOOIT wat met Versatel Tele2 te maken krijgt!

Op 28 november 2005 23:23:29 schreef KT88:
Maar inderdaad, een beginnersrubriekje over LEDjes, spanning- en stroombronnetjes, werking van onderdelen enz.
En voor de gevorderden: werking van opamps, poortjes, flipflops, schuifregisters enz.
Wie?

Ik heb laatst van een familielid 3 dikke multomappen gekregen met een cursus elektronica. Daarin staat alles in (begint met weerstanden, eindigt met microcontroller oid), Nederlands, en heel duidelijk beschreven.
Zelfs digitale techniek
Dat komt dus uit 1975 oid:P
Ik zou wat leuks kunnen overtikken, her-en-der iets aanpassen.

Woei! *heeft etsbak*
GJ_

Moderator

Op 28 november 2005 20:47:13 schreef KT88:
Van KT88, op persoonlijke titel.
De laatste tijd ben ik nogal sarcastisch/cynisch geweest naar bepaalde mensen toe en daar wilde ik me voor verontschuldigen....

Die KT88 toch. Als iedereen een topic start die een keertje kattig is geweest kunnen we het forum omdopen tot verontschuldigingenonline. ;-) Ik vind het in jouw geval allemaal nogal meevallen in ieder geval.

Maar zo is het toch altijd met data communicatie: Je heb een zender en een ontvanger. Helaas ligt op dit forum het protocol niet helmaal vast, zenders en ontvangers hebben een ander protocol en dan krijg je problemen. Van veel leden op dit forum weet ik niet wie ze zijn, wat ze doen, en je moet maar de juiste toon weten te vinden in je antwoord. En af en toe een beetje sarcasme, humor is de lachende kant van de frustratie. In de psychology zegt men dat aggressie agressie uitlokt, dus als je een bijtende opmerking plaatst, grote kans dat je die terug krijgt. En schrijven van ABN, sommige leden wonen al jaren niet meer in nederland, dus hier en daar zullen er wel spelfouten in staan.

carpe cerevisi
free_electron

Silicon Member

Op 29 november 2005 14:19:55 schreef LaStei:
Maar zo is het toch altijd met data communicatie: Je heb een zender en een ontvanger. Helaas ligt op dit forum het protocol niet helmaal vast, zenders en ontvangers hebben een ander protocol en dan krijg je problemen. sommige leden wonen al jaren niet meer in nederland, dus hier en daar zullen er wel spelfouten in staan.

Jep en soms komt er eentje af met een 25 polige stekker en wil ie die absoluut in dat arme USB hulsje proppen.

Sommige leden hebben nooit in nederland gewoond ! Lasteraar ! Belgenhater ! :p >:)

Professioneel ElectronenTemmer - siliconvalleygarage.com - De voltooid verleden tijd van 'halfgeleider' is 'zand' ... US 8,032,693 / US 7,714,746 / US 7,355,303 / US 7,098,557 / US 6,762,632 / EP 1804159 - Real programmers write Hex into ROM
free_electron

Silicon Member

Op 29 november 2005 06:35:24 schreef Marco69:
Om maar weer eens een stukje vol taalvauten neer te plempen... Is Nederlands nou zo'n moelijke taal???

JA .de ene keer is't D de andere keer T , de ene keer een C de andere keer een K en daar komt dan nog bovenop dat ze om de zoveel tijd de boel door elkaar gooeien met hun 'groene boekje'. Dan ken je de boel eigenlijk , komen ze met 300 neiwe regeltjes af.

ik ben voorstander van het Hawaiiaans. Das tenmimste ( qua zinsbouw dan toch ) een makkelijke taal. er zijn geen vervoegingen , geen mannelijke-vrouwelijke woorden en geen tweeklanken. alles wordt als 'letter' uitgesproken.
voor verleden en toekomst gebruiken ze een apart woord. en dingen zoas de-het-een bestaan ook niet.
alles wordt gesproken vanuit de huidige tijd.

een probaat :

ik was gisteren tuis : ik zijn gistern thuis
ik ben morgen thuis : ik zijn morgen thuis

je kan nu niet komen want ik moet straks nog naar
de winkel

je komen niet want ik gaan binnenkort naar winkel

dit althans toch volgens iemand hier die het spreekt. ( daar waag ik mij niet aan veeeeeel te veel klinkers en te weinig medeklinkers. ). das het moeilijkste probleem om die taal te leren . je moet de gase zinsbouw overhoop gooieen en de helft van de dingen die wij vanzelfsprekend vinden moet je op een compleet andere manier formuleren.

Professioneel ElectronenTemmer - siliconvalleygarage.com - De voltooid verleden tijd van 'halfgeleider' is 'zand' ... US 8,032,693 / US 7,714,746 / US 7,355,303 / US 7,098,557 / US 6,762,632 / EP 1804159 - Real programmers write Hex into ROM

Was dit een poging van free_electron om een record te zetten wat betreft het aantal taal- tik- en spellings-fouten ?? :-) :-)

@free_elektron: Precies mijn punt. Je probeert het zo goed mogelijk neer te zetten, en je krijgt direkt weer dat je een belgenhater bent. Niets is minder waar, ik heb niets tegen belgen, ze zijn zelfs erg inteligent....

P.S. sorry hoor, ik kon 't niet laten...

carpe cerevisi

Volgens mij worden de artikelen ook lang niet altijd eerst gelezen voordat er topics geopend worden. Het is vooral handig voor de forumgebruikers om snel even naar een artikeltje of link te kunnen verwijzen. Wat mij betreft zijn er niet zo heel veel extra artikels nodig, omdat er idd al hele goede cursussen op internet staan.

Free the whales!

Ook weer mee eens, ik had een probleempje met eagle power pins, blijkt al ongeveer 25 keer opgelost te zijn...

carpe cerevisi
free_electron

Silicon Member

Op 29 november 2005 19:13:48 schreef LaStei:
@free_elektron: Precies mijn punt. Je probeert het zo goed mogelijk neer te zetten, en je krijgt direkt weer dat je een belgenhater bent. Niets is minder waar, ik heb niets tegen belgen, ze zijn zelfs erg inteligent....

P.S. sorry hoor, ik kon 't niet laten...

point proven. ( nu zijn de nederlanders waarchijnlijk weer op hun tenen getrapt )

tis inderdaad zo dat in de huidige tijd van 'political correctness' je bijna niet meer kan draaien of keren. hier is t nog stukken erger. gelukkig doen ze daar hier in 'de valley' niet aan mee.

Professioneel ElectronenTemmer - siliconvalleygarage.com - De voltooid verleden tijd van 'halfgeleider' is 'zand' ... US 8,032,693 / US 7,714,746 / US 7,355,303 / US 7,098,557 / US 6,762,632 / EP 1804159 - Real programmers write Hex into ROM

En ik woon al weer een aantal jaren in de U.K. waar Health en Safety/Child protection laws/Political correctnes soms zo ver gaat dat je jezelf voor je hoofd slaat. Als ik geen sneeuw ruim op mijn stoepje, en iemand valt en breekt wat, dan was het een ongeval. Heb ik het naar beste willens en wtens het opgeruimt en dan valt er iemand, kan ik aangeklaagd worden voor neglect...

carpe cerevisi
KT88

Moderator

Op 29 november 2005 14:00:34 schreef GJ_:
Die KT88 toch. Als iedereen een topic start die een keertje kattig is geweest kunnen we het forum omdopen tot verontschuldigingenonline. ;-) Ik vind het in jouw geval allemaal nogal meevallen in ieder geval.

Dat hebben er meer gezegd, en dank daarvoor.
Ik vond in ieder geval dat ik voor mijzelf een grens had overschreden, en al helemaal omdat ik moderator ben.
Maar in het heetst van de strijd vergeet ik dat nog wel eens......

" Ratings are for transistors.....tubes have guidelines" - www.audioconsultancy.nl -
Evarist

Golden Member

www.excuses-online.nl en *.be
:) :) :)

Nu 'serieus', KT88 wat dacht je van mijn voorstel?

Op 28 november 2005 22:55:36 schreef evarist: Wat betreft die electrometer. Is wel interessant, dan weet je op welk nivo je je antwoord moet formuleren. Maar misschien is het beter , als je dan toch jezelf moet beoordelen, je specialiteit op te geven. Ikzelf ben een kei in TV, dat weten jullie, maar van Pic's programmeren weet ik alleen dat het bestaat :)

Veel mensen schrijven nu reeds 'electronicanoob', dus waarom niet. So?

Nihil est verum, quod non probatur primo.

Op 29 november 2005 13:46:51 schreef jossie14:
[...]
Ik heb laatst van een familielid 3 dikke multomappen gekregen met een cursus elektronica. Daarin staat alles in (begint met weerstanden, eindigt met microcontroller oid), Nederlands, en heel duidelijk beschreven.
Zelfs digitale techniek
Dat komt uit 1975 oid:P
Ik zou wat leuks kunnen overtikken, her-en-der iets aanpassen.

Interesse? Ik zou een uurtje wat kunnen overtikken...

Woei! *heeft etsbak*
KT88

Moderator

Op 29 november 2005 21:50:36 schreef evarist:
Nu 'serieus', KT88 wat dacht je van mijn voorstel?
Veel mensen schrijven nu reeds 'electronicanoob', dus waarom niet. So?

Vooropgesteld dat ik niet de enige ben die daarover beslist, en ook ben ik niet degene die het moet implementeren in de site (ik weet wat de letters HTML betekenen, maar daar houdt het ook wel mee op).
Vooralsnog zou men het in het profiel kunnen zetten, daar is ruimte genoeg om wat over je specialisme (of gebrek daaraan) te schrijven.
Het moet ook ergens staan waar de gebruiker zelf het kan wijzigen, stel dat je hier in 2005 als newbie begint en in 2010 een soort van Free_Electron bent, dan staat er nog steeds "newbie" bij je naam.... :-)

Op 29 november 2005 21:55:31 schreef jossie14:
Interesse? Ik zou een uurtje wat kunnen overtikken...

Graag, hoe meer mensen iets aanleveren hoe beter.
Ik ben het met diverse anderen eens dat er op het internet voldoende is te vinden, maar meestal is dat in het Engels (wat voor sommigen echt een probleem is, en nu svp geen discussie *daarover* ), en/of het maakt deel uit van een veel groter geheel.
Ik denk zelf aan afgeronde artikeltjes zoals er nu ook al enkele op de site staan.

Ook zat ik er zelf aan te denken om, naast het "vraag en aanbod" gedeelte, ook een soort vacaturebank te zetten.
CO is toch een ontmoetingspunt voor electronici en in mindere mate software mensen, en ik weet dat veel werkgevers hier ook snuffelen.

" Ratings are for transistors.....tubes have guidelines" - www.audioconsultancy.nl -

Of een standaard boekenlijst? The Art of Electronics, Horowitz and Hill, of de (iets mindere) nederlandse vertaling "elektronica kunst en kunde"? Alle grondslagen staan erin, en nog redelijk duidelijk ook.

carpe cerevisi
free_electron

Silicon Member

Op 29 november 2005 22:05:50 schreef LaStei:
Of een standaard boekenlijst? The Art of Electronics, Horowitz and Hill, of de (iets mindere) nederlandse vertaling "elektronica kunst en kunde"? Alle grondslagen staan erin, en nog redelijk duidelijk ook.

Horowitz en Hill Rule ! dat moest verplichte lectuur worden voor iedereen die electronica studdert.

Professioneel ElectronenTemmer - siliconvalleygarage.com - De voltooid verleden tijd van 'halfgeleider' is 'zand' ... US 8,032,693 / US 7,714,746 / US 7,355,303 / US 7,098,557 / US 6,762,632 / EP 1804159 - Real programmers write Hex into ROM

Op 29 november 2005 22:05:46 schreef KT88:
[...]
Vooropgesteld dat ik niet de enige ben die daarover beslist, en ook ben ik niet degene die het moet implementeren in de site (ik weet wat de letters HTML betekenen, maar daar houdt het ook wel mee op).
Vooralsnog zou men het in het profiel kunnen zetten, daar is ruimte genoeg om wat over je specialisme (of gebrek daaraan) te schrijven.

Op een nederlandstalig chemieforum kan je het ook zelf invullen. Moderators kunnen het wel aanpassen als het ze niet reeel lijkt...

Koffie, het bier van de wiskundigen en natuurkundigen.

Ik kan misschien wel een basic stukje schrijven over op-amp schakelingentjes?

-
klein is fijn

Moderator

Op 29 november 2005 22:19:57 schreef Evilest Aedolon:
[...]
Op een nederlandstalig chemieforum kan je het ook zelf invullen. Moderators kunnen het wel aanpassen als het ze niet reeel lijkt...

Het chemlevel ja... Ik heb dat altijd een beetje onzin gevonden, vooral daar, je hebt zo enorm veel richtingen, dat zie je ook aan het aantal secties. En als je wil weten waar het chemlevel voor staat dan moet je eerst een halve pagina tekst doorlezen.. Nee, dat kan beter!
Vandaar dat een extra regeltje in het profiel mij wel aardig lijkt, dan kan je ook in 3 woorden neerzetten waar je goed in bent.

GJ_

Moderator

Even over die elektrometer: er zal toch onderscheid gemaakt moeten worden tussen de verschillende soorten elektro.
Ikzelf ben qua gewone elektronica een onnozele. Ik ben digitaal een stuk beter en als het gaat om industriele toepassingen: sensoren, actuatoren, besturing en aandrijftechniek gaat het me allemaal een stuk beter af.

Op 28 november 2005 21:19:55 schreef klein is fijn:
[...]maar bij het 101ste topic om de serieweerstand voor een LED te berekenen wordt ik ook een beetje kriegel.

Zou het misschien helpen om dat als circuit te plaatsen?

Zo moet het dus niet worden... (zie sig)

Verder zou het idd kunnen dat je jezelf voor bijvoorbeeld iedere categorie een bepaald cijfer geeft. En dat bij iedere post in die categorie dat speciale cijfer staat.

[Bericht gewijzigd door zweetvoetje op 30 november 2005 09:58:11 ]

Free the whales!