D-FF vraagje

Hallo, CircuitsOnliners

Ik heb een vraagje over een D-FF. Ik kom binnen met een signaal een de D-FF moet een tijd T op één blijven, maar hoe moet ik dit verwijzelijken, dit kan toch met een D-FF?
Op het onderstaande schema staat waarvoor de D-FF moet dienen.

http://img100.imageshack.us/img100/131/drawing11av.jpg

Bestaat er een IC die even in werking treedt al deze een ingang hoog krijgt. Dus die een tijd T inwerking treedt en daar na terug afschakelt, of kent iemand hier een schakelingetjes voor. Alvast bedankt

Henry S.

Moderator

Staat in je blokschema: De 555, geschakeld als monoflop.

Denk je aan het editen van posts?

Deze post is niet door ChatGPT gegenereerd. De 2019 CO labvoeding.
De grootste moeilijkheden liggen daar waar we ze niet zoeken. [Goethe]

Hallo

Ik heb nog eens het schema is beter bekeken en zag dat er iets niet klopten. Nu heb ik het aangepast, maar nu zou ik graag willen weten dat het schema juist is (volgens mij wel).

Uitleg flowchart

- Ik kom binnen met een puls die naar mijn 555 gaat, deze is als oneshot geplaast (dus geeft een bepaalde tijd T, 1). Dus als er een 1 aan zijn ingang komt zal hij beginnen werken.
- Teveneens is de uitgang van de 555 ook de bron voor mijn andere 555, die als pulsgenerator is geschakelt. Dus deze geeft pulsen zolang de oneshot werkt, heeft de 555 (die als oneshot is geschakelt) gedaan dan zal ook de 555 stoppen met pulsen genereren.

- Dit gebeurt ook bij het tweede deel, maar hier gebruik ik een extra NOT-poort en een extra 555 (als oneshoot geplaast). De NOT-poort en de 555 (oneshot) heb ik geplaast omdat de 2 de puls generator pas moet beginnen pulsen maken wanneer de eerste 555 gedaan heeft.

Hopelijk is deze tekst begrijpbaar en als deze fout is, mij verbeterd. Al vast bedankt.

Bart Van Eynde

http://img186.imageshack.us/img186/3344/tekening11oq.jpg