Nieuws

Milieuvriendelijkere condensatoren van NEC

Geplaatst op zaterdag 28 september 2002 NEC komt met nieuwe SMD tantaal condensatoren. Deze condensatoren van de E/SV serie zijn ontwikkeld om te voldoen aan de vraag van milieuvriendelijke componenten zonder aansluitdraden.

De R en SV/S series worden ook samengenomen in de E/SV serie. Ook worden de SV/Z en PS/L series gemaakt met alleen tin op de aansluitingen. De nieuwe milieuvriendelijke componenten zijn elektrisch gelijk en er zijn geen veranderingen nodig aan het productieproces.

Reacties »

Microcontroller met twee UART's

Geplaatst op donderdag 26 september 2002 De Hitachi H8/36014FHitachi brengt een nieuwe microcontroller van de H8/300H Tiny reeks uit. Het gaat om een 16 bits die op 20 MHz draait, met een voedingsspanning van 3 tot 5,5 V.

Het nieuwe aan dit type is dat de H8/36014F en H8/36012F uitgerust is met twee UART's (serieŽle controllers), die in asynchrone modus 625 kbaud halen, en in synchrone modus 4 MBit/s. De chip heeft verder nog een 16-bit timers en een 8-bit timer, een 10-bit A/D converter, en een aantal I/O aansluitingen die een hoge stroomsterkte kunnen leveren.

Er zijn twee versies verkrijgbaar: de H8/36014F met 32 KB Flash geheugen en de H8/36012F met 16KByte Flash.

Reacties »

Fairchild & Philips gaan samen packages maken

Geplaatst op woensdag 25 september 2002 Fairchild en Philips gaan samen kleine behuizingen (packages) voor halfgeleiders ontwikkelen. Allebei de bedrijven hebben hier technologieŽn voor, Fairchild heeft MicroPak en Philips heeft Quad Flat-pack No-leads (DQFN).

De packages zijn bijzonder geschikt voor PDA's, notebooks, horloges, camera's en andere apparaten waar de ruimte schaars is. MicroPak packages zijn 65 % kleiner dan die van het type SC70. De DQFN types zijn ongeveer 75 % kleiner dan TSSOP packages.

De reden voor samenwerking is volgens Philips dat klanten vaak graag meerdere leveranciers willen voordat ze een type package gaan gebruiken.

Reacties »

Metalen & keramische behuizingen van Atek

Geplaatst op maandag 23 september 2002 Metalen & keramische behuizingen van AtekAtek Technology komt met nieuwe behuizingen voor halfgeleiders, gemaakt van keramisch materiaal en metaal, gebruikmakend van de laatste technieken.

De lichtgewicht behuizingen zijn ook wat thermische eigenschappen betreft interessant, daardoor zijn ze bijzonder geschikt voor hoogvermogen halfgeleiders.

De behuizingen worden gemaakt door IXION Technologies en kunnen vlug, efficiŽnt en tegen lage kosten geproduceerd worden.

Reacties »

Processor voor CD-spelers van Toshiba

Geplaatst op vrijdag 20 september 2002 Toshiba heeft een 16-bits processor op de markt gebracht, die door het lage stroomverbruik goed geschikt is voor draagbare CD-spelers en andere digitale audioapparaten. De processor werkt op 1,8 V en is gebaseerd op de TLCS-900/L1 core van Toshiba.

De Toshiba TMP91CW28FGDe processor is beschikbaar met 128 kB ROM (TMP91CW28FG) of met 256 kB NOR ROM (TMP91FY28FG), en ondersteund ESP (Electronic Shock Protection). De kloksnelheid kan maximaal 10 MHz zijn. Allebei de types hebben 8 kB RAM en kunnnen maximaal 16 MB extern geheugen gebruiken. Ook heeft de processor een UART en I2C interface, een 10 bit ADC, en een 'key-on wake up' mogelijkheid.

Een C-compiler is beschikbaar voor het ontwikkelen van de software.

Reacties »

Spoelloze DC-DC converter van Fairchild

Geplaatst op woensdag 18 september 2002 De FAN5660Fairchild introduceert een spoelloze DC-DC converter, de FAN5660. De converter kan 100 mA leveren en heeft een efficiŽntie van meer dan 90 %, de converter verbruikt hierbij slechts 120 μA. De converter is hierdoor goed geschikt voor elektronica die met batterijen werkt.

De FAN5660 werkt met behulp van twee goedkope condensatoren, die een ladingspomp vormen. Spanningen van 1,5 tot 5,5 V kunnen worden geconverteerd worden naar -1,5 tot -5,5 V. Ook kan de ingangsspanning gehalveerd of verdubbeld worden. De interne oscillator kan op 5 of 50 kHz ingesteld worden.

Reacties »

Nieuwe compacte blauwe LED's

Geplaatst op zondag 15 september 2002 Nieuwe blauwe LED's van FairchildFairchild heeft drie nieuwe blauwe SMD LED's op de markt gebracht. De oppervlaktemontage maakt die LED's ideaal voor het belichten van LCD's in GSM's, PDA's en andere draagbare elektronica.

Volgens Fairchild hebben de LED's vele voordelen boven CCFL- en EL-lampen, die normaalgesproken gebruikt worden als achtergrondverlichting. De LED's zijn kleiner, betrouwbaarder, gebruiken DC en hebben geen extra schakeling nodig.

De grootste LED van de drie meet 3,0 x 2,0 x 1,0 mm, de kleinste is 1,6 mm lang, 0,8 mm breed, en 0,6 mm hoog. Alle drie gebruiken ze een InGaN/Sapphire blauwe LED.

Reacties »

Fairchild wil marktaandeel in Europa verdubbelen

Geplaatst op donderdag 12 september 2002 Fairchild Semiconductor heeft in een nieuw strategieplan aangegeven dat het doel is om in 2004 het marktaandeel verdubbeld te hebben.

Deze aankondiging werd gemaakt toen Fairchild een nieuwe Europese vestiging in Engeland opende. Het bedrijf heeft ook plannen om in Duitsland een centrum te openen.

Verwacht dat de markt voor halfgeleiders in Europa van 30 miljard Euro in 2002 zal stijgen tot 43 miljard in 2004. Fairchild heeft als doel 7 tot 8 % van deze markt in handen te krijgen.

Reacties »

Nieuwe low-noise opamp van TI

Geplaatst op dinsdag 10 september 2002 De INA217Texas Instruments brengt een nieuwe low-noise en low-distortion opamp op de markt met het typenummer INA217. De opamp is van de Burr-Brown productlijn.

De ruis van de opamp is extreem laag (1.3nV/rtHz bij 1kHz), en ook de vervorming is laag met 0,004% bij een versterking van 100.

Volgens TI is de opamp vooral bedoeld als vervanger voor SSM2017, een opamp die veel in de professionele audio gebruikt wordt maar niet meer gemaakt wordt.

Reacties »

Farnell is beste distributeur van Engeland en Ierland

Geplaatst op dinsdag 10 september 2002 Farnell logoFarnell is door de marktleider in passieve componenten BC Components uitgeroepen tot beste distributeur van Engeland en Ierland. De prijs is voor de hulp die Farnell gegeven heeft zodat BC Components meer omzet kon maken en meer klanten kon bereiken.

Farnell was het eerste bedrijf ging samenwerken met BC Components, dat in 1999 losgekoppeld werd van moederbedrijf Philips.

Het marktaandeel van BC Components in Engeland en Ierland stijgt nog steeds, en het bedrijf hoopt ook in de toekomst nog goed samen te werken.

Reacties »