Artikelen

De triac

De triac 28 oktober 2014 · Dit artikel gaat over het gebruik van de triac. Het artikel is geschreven door Lambiek.
Lees meer »

LCR meter tutorial

LCR meter tutorial 4 juli 2013 · Dit artikel gaat over het meten van condensatoren, spoelen en weerstanden met LCR meters en meetbruggen. Het artikel is geschreven door fred101.
Lees meer »

Voltcraft AT-400 automotive multimeter review

Voltcraft AT-400 automotive multimeter review 25 augustus 2012 · In deze review kijken we naar de AT-400 een automotive multimeter met 4000 count gemaakt door Voltcraft, het huismerk van Conrad. Is deze multimeter zijn prijs van ¤ 95,99 waard?
Lees meer »

Werken met MOSFET's

Werken met MOSFET's 26 mei 2012 · Dit artikel beschrijft hoe MOSFET's werken, welke verschillende types er zijn, hoe je MOSFET's kunt gebruiken en welke parameters een MOSFET heeft. Ook worden tips voor in de praktijk gegeven. Het artikel is geschreven door Rogier Wolf, SparkyGSX en H. van Zwieten.
Lees meer »

Multimeter tutorial

Multimeter tutorial 11 juli 2011 · Dit artikel gaat over heel veel aspecten van de multimeter, zoals de geschiedenis van de multimeter, de effecten van meten op een schakeling, specificaties en functies van multimeters. Het artikel is geschreven door fred101.
Lees meer »

Oscilloscoop tutorial

Oscilloscoop tutorial 3 oktober 2010 · Een oscilloscoop, afgekort scoop, is een elektrotechnisch meetinstrument dat de amplitude van variërende elektrische signalen op een scherm zichtbaar maakt. De bedoeling is om wat dingen met betrekking tot scopen toe te lichten. Dit om het wat eenvoudiger te maken voor iemand die er nog geen ervaring mee heeft maar er wel een wil aanschaffen.
Dit artikel is geschreven door fred101.
Lees meer »

Hoe lees je codes op condensatoren?

18 februari 2008 · Een artikel over het lezen van de cijfercodes op condensatoren.
Lees meer »

Een betere FM-bug

Een betere FM-bug 17 januari 2008 · Een FM-bug is een simpele FM-zender van zeer klein tot klein vermogen. Het is een zeer simpele zender, en daardoor goed na te bouwen. Zelfs grasgroene beginners krijgen het soms wel voor elkaar een FM-bug te bouwen, maar meestal pas na veel vallen en opstaan. Het is zeker niet één van de simpelste dingen om te bouwen. Maar als je een beetje doorzettingsvermogen en verstand bezit, dan moet het voor een beginner wel doenbaar zijn om dit te bouwen. (Z)weetvoetje vertelt hoe.
Lees meer »

Basic troubleshooten voor de Velleman K8048

4 september 2007 · Deze pdf van timmie is een EHBO guide voor de Velleman K8048 en VM111
Lees meer »

Simpele RF zender en ontvanger

27 augustus 2007 · Deze pdf's van Bart Hiddink laten het eenvoudige gebruik van 315/433/868MHz modules zien.
Lees meer »