Artikelen

Oscilloscoop tutorial

Oscilloscoop tutorial 3 oktober 2010 · Een oscilloscoop, afgekort scoop, is een elektrotechnisch meetinstrument dat de amplitude van variërende elektrische signalen op een scherm zichtbaar maakt. De bedoeling is om wat dingen met betrekking tot scopen toe te lichten. Dit om het wat eenvoudiger te maken voor iemand die er nog geen ervaring mee heeft maar er wel een wil aanschaffen.
Dit artikel is geschreven door fred101.
Lees meer »

Hoe lees je codes op condensatoren?

18 februari 2008 · Een artikel over het lezen van de cijfercodes op condensatoren.
Lees meer »

Een betere FM-bug

Een betere FM-bug 17 januari 2008 · Een FM-bug is een simpele FM-zender van zeer klein tot klein vermogen. Het is een zeer simpele zender, en daardoor goed na te bouwen. Zelfs grasgroene beginners krijgen het soms wel voor elkaar een FM-bug te bouwen, maar meestal pas na veel vallen en opstaan. Het is zeker niet één van de simpelste dingen om te bouwen. Maar als je een beetje doorzettingsvermogen en verstand bezit, dan moet het voor een beginner wel doenbaar zijn om dit te bouwen. (Z)weetvoetje vertelt hoe.
Lees meer »

Basic troubleshooten voor de Velleman K8048

4 september 2007 · Deze pdf van timmie is een EHBO guide voor de Velleman K8048 en VM111
Lees meer »

Simpele RF zender en ontvanger

27 augustus 2007 · Deze pdf's van Bart Hiddink laten het eenvoudige gebruik van 315/433/868MHz modules zien.
Lees meer »

HF: Meest gebruikelijke analoge modulatiemethoden

15 mei 2007 · Dit artikel van (Z)weetvoetje behandelt de meest gebruikelijke modulatiemethoden voor analoge signalen.
Lees meer »

Handleiding: Protel 99SE in a nutshell

12 januari 2006 · Dit is een handleiding voor het gebruik van het printontwerp programma Protel 99SE. De handleiding is geschreven door Vincent Himpe.
Lees meer »

De LED

De LED 7 januari 2006 · Dit artikel ingestuurd door Meert beschrijft de basis van LED's en hoe LED's aangesloten kunnen worden.
Lees meer »

1 GHz PLL in 100 kHz steps

24 november 2005 · Dit artikel van Ben_ beschrijft de opbouw van een met standaard componenten opgebouwde PLL gestuurde oscillator.
Lees meer »

Zelfbouw audio spectrum analyzer

13 april 2005 · In dit artikel wordt een spectrum analyzer besproken die Rudie van Goor samen met een paar anderen voor school heeft gemaakt.
Lees meer »