Artikelen

Werken met Profilab Expert 4.0

Werken met Profilab Expert 4.0 zaterdag 13 juni 2015 · Profilab Expert is een applicatie waarmee meetsystemen en aansturingen gemaakt kunnen worden. Lambiek heeft hier een uitgebreid boek over geschreven dat je hier kunt downloaden.
Lees meer »

De triac

De triac dinsdag 28 oktober 2014 · Dit artikel gaat over het gebruik van de triac. Het artikel is geschreven door Lambiek.
Lees meer »

LCR meter tutorial

LCR meter tutorial donderdag 4 juli 2013 · Dit artikel gaat over het meten van condensatoren, spoelen en weerstanden met LCR meters en meetbruggen. Het artikel is geschreven door fred101.
Lees meer »

Voltcraft AT-400 automotive multimeter review

Voltcraft AT-400 automotive multimeter review zaterdag 25 augustus 2012 · In deze review kijken we naar de AT-400 een automotive multimeter met 4000 count gemaakt door Voltcraft, het huismerk van Conrad. Is deze multimeter zijn prijs van ¤ 95,99 waard?
Lees meer »

Werken met MOSFET's

Werken met MOSFET's zaterdag 26 mei 2012 · Dit artikel beschrijft hoe MOSFET's werken, welke verschillende types er zijn, hoe je MOSFET's kunt gebruiken en welke parameters een MOSFET heeft. Ook worden tips voor in de praktijk gegeven. Het artikel is geschreven door Rogier Wolf, SparkyGSX en H. van Zwieten.
Lees meer »

Multimeter tutorial

Multimeter tutorial maandag 11 juli 2011 · Dit artikel gaat over heel veel aspecten van de multimeter, zoals de geschiedenis van de multimeter, de effecten van meten op een schakeling, specificaties en functies van multimeters. Het artikel is geschreven door fred101.
Lees meer »

Oscilloscoop tutorial

Oscilloscoop tutorial zondag 3 oktober 2010 · Een oscilloscoop, afgekort scoop, is een elektrotechnisch meetinstrument dat de amplitude van variërende elektrische signalen op een scherm zichtbaar maakt. De bedoeling is om wat dingen met betrekking tot scopen toe te lichten. Dit om het wat eenvoudiger te maken voor iemand die er nog geen ervaring mee heeft maar er wel een wil aanschaffen.
Dit artikel is geschreven door fred101.
Lees meer »

Hoe lees je codes op condensatoren?

maandag 18 februari 2008 · Een artikel over het lezen van de cijfercodes op condensatoren.
Lees meer »

Een betere FM-bug

Een betere FM-bug donderdag 17 januari 2008 · Een FM-bug is een simpele FM-zender van zeer klein tot klein vermogen. Het is een zeer simpele zender, en daardoor goed na te bouwen. Zelfs grasgroene beginners krijgen het soms wel voor elkaar een FM-bug te bouwen, maar meestal pas na veel vallen en opstaan. Het is zeker niet één van de simpelste dingen om te bouwen. Maar als je een beetje doorzettingsvermogen en verstand bezit, dan moet het voor een beginner wel doenbaar zijn om dit te bouwen. (Z)weetvoetje vertelt hoe.
Lees meer »

Basic troubleshooten voor de Velleman K8048

dinsdag 4 september 2007 · Deze pdf van timmie is een EHBO guide voor de Velleman K8048 en VM111
Lees meer »