Artikelen

Simpele RF zender en ontvanger

maandag 27 augustus 2007 · Deze pdf's van Bart Hiddink laten het eenvoudige gebruik van 315/433/868MHz modules zien.
Lees meer »

HF: Meest gebruikelijke analoge modulatiemethoden

dinsdag 15 mei 2007 · Dit artikel van (Z)weetvoetje behandelt de meest gebruikelijke modulatiemethoden voor analoge signalen.
Lees meer »

Handleiding: Protel 99SE in a nutshell

donderdag 12 januari 2006 · Dit is een handleiding voor het gebruik van het printontwerp programma Protel 99SE. De handleiding is geschreven door Vincent Himpe.
Lees meer »

De LED

De LED zaterdag 7 januari 2006 · Dit artikel ingestuurd door Meert beschrijft de basis van LED's en hoe LED's aangesloten kunnen worden.
Lees meer »

1 GHz PLL in 100 kHz steps

donderdag 24 november 2005 · Dit artikel van Ben_ beschrijft de opbouw van een met standaard componenten opgebouwde PLL gestuurde oscillator.
Lees meer »

Zelfbouw audio spectrum analyzer

woensdag 13 april 2005 · In dit artikel wordt een spectrum analyzer besproken die Rudie van Goor samen met een paar anderen voor school heeft gemaakt.
Lees meer »

Een asynchrone unidirectionele datalink van PC naar uC

woensdag 29 december 2004 · Artikel over een datalink via 1 draad van LPT naar uC (pic). Bij dit project is het niet belangrijk of de PIC een USART poort heeft.
Lees meer »

Koperdraad

Koperdraad zaterdag 23 oktober 2004 · In dit artikel zijn de eigenschappen te vinden van koperdraad.
Aan de hand van de diameter van de koperdraad word aangegeven wat bijvoorbeeld de weerstand per eenheid lengte is, wat het weegt en wat de diverse elektrische eigenschappen zijn.
Lees meer »

Visual Basic en de Printerpoort

Visual Basic en de Printerpoort woensdag 8 september 2004 · Dit artikel geeft duidelijkheid hoe je elektronica kan laten communiceren met de pc gebruik makende van de printerpoort.
Lees meer »

Foutzoeken op component niveau

Foutzoeken op component niveau woensdag 10 december 2003 · Dit artikel is ingestuurd door Rob Mulder. Het gaat in op de basis componenten uit de elektronica. Van diverse typen wordt uitgelegd hoe ze werken en wat de aandachtspunten zijn bij gebruik van deze.
Lees meer »