Artikelen

Piepschuimsnijder

Piepschuimsnijder donderdag 16 januari · Lambiek beschrijft een automatische spanner voor een snijdraad, waarmee je piepschuim kunt snijden.
Lees meer »

Het bouwen van een robotarm

Het bouwen van een robotarm 30 december 2019 · Lambiek heeft een robotarm ontworpen met vijf assen. In dit artikel wordt hiervan de hardware en software behandeld.
Lees meer »

Zonnevolgsysteem

Zonnevolgsysteem 7 april 2019 · Lambiek heeft uitgezocht wat de opbrengst is van een draaibaar zonnepaneel tegenover een vaste opstelling. In dit artikel lees je de resultaten.
Lees meer »

Regelbare wisselspanningsvoeding

Regelbare wisselspanningsvoeding 24 juni 2018 · In dit artikel presenteert Harm1958 een ontwerp voor een galvanisch gescheiden regelbare wisselspanningsvoeding.
Lees meer »

Sturing voor toilet ventilatie

Sturing voor toilet ventilatie 25 maart 2018 · Lambiek presenteert in dit artikel een sturing voor afzuiging via de spoelpijp van het toilet.
Lees meer »

Mini-motorregelaar met terugkoppeling

Mini-motorregelaar met terugkoppeling 27 september 2017 · Lambiek heeft deze regelaar ontworpen voor het regelen van wat kleinere DC-motoren, bijvoorbeeld van Maxon, Bühler of RB35 motoren.
Lees meer »

Toerental regelingen voor 230 V motoren

Toerental regelingen voor 230 V motoren 13 september 2017 · Een artikel van Lambiek over het regelen van het toerental van verschillende types 230 V AC motoren.
Lees meer »

Telefoon alarm

Telefoon alarm 17 juni 2017 · In dit artikel presenteert Lambiek een ontwerp voor een schakeling die via een telefoonlijn een alarmsignaal kan geven.
Lees meer »

Motorregelaar elektrische step

Motorregelaar elektrische step 5 juni 2017 · Lambiek legt in dit artikel uit hoe je een complete besturing voor een elektrische step maakt.
Lees meer »

Touch sensoren

Touch sensoren 3 mei 2016 · Hoe werken touch sensoren en hoe kun je ze toepassen? Lambiek legt het uit in dit artikel.
Lees meer »