Automatisch slotje

Ik was vandaag ff aan het kijken bij alles wat er gepost was en zag dat er weer een paar slotjes stonden voor het openen van (hele) oude topics, nou is mijn idee en ik weet niet of het al een keer gezegt is (had wel gezocht op slotje maarja in iedere post met een slotje staat ook het woord slotje :D), maar is het niet een idee om als de laatste post een x maanden oud is om er dan gewoon automatisch een slotje op te zetten, en dat slotje ken dan door de moderators verwijderd worden als er om gevraagt word (degene die het topic gestart heeft is bijvoorbeeld x maanden weg geweest (vakantie, ziekenhuis, gevangennis :+), en dan ken het topic weer open.

Tis maar een idee en het scheelt misschien een hoop frustratie bij de moderators en het houd het een beetje schoon

Gegroet
Will

Beginnent electronica hobbyist

Soms kan het wel handig zijn om een oud topic omhoog te schoppen.

bv iemand heeft hetzelfde probleem, en de aangeboden oplossing hebben niet geholpen.
of iemand wil zijn uiteindelijke produkt nog laten zien.

Er moet gewoon een melding komen zodra je reageerd iets in de trend van:
"U reageerd op een topic dat meer dan een maand oud.
Over het algemeen wordt dit niet op prijs gesteld.
Lees voor de zekerheid eerst de faq.

There are only 10 types of people in the world - those who understand binary, and those who don't

niet alle oude topics moeten gesloten worden bij een kick
(meestal wel natuurlijk)
topics worden gesloten als de reply die nog wordt gepost geen toegevoegde waarde meer heeft op het topic of als je er bijna zeker van kan zijn dat de topicstarter toch niet meer zal antwoorden

het is dus geen zaak van: het topic is x maanden oud het mag nu gesloten worden :)

"Theorie is alleen te rechtvaardigen als 'n vorm van praktijk. De praktijk staat niet terecht voor 't hooggerechtshof van de theorie" (Stephan Toulmin)

Sommige topic lopen al een tijdje terwijl er nog steeds in gepost wordt(de teslacoil e.d. discussie bijv). Het zou dan dus meer een zaak zijn van kijken hoelang er al niet meer gepost is. En vaak kan een oud topic nog een leuke discussie opleveren.

Misschien is het tweakers systeem een idee. Als er in een topic langer dan een bepaalde tijd niet meer gereageerd is, dan komt er een uitroepteken te staan bij het reply knopje. Ga je daar met de muis op staan, dan krijg je ook nog een kleine uitleg waarom dat uitroepteken er staat. Je zou er verder ook nog een javascript alert of confirm boxje aan kunnen hangen waarmee je waarschuwt dat je op een oud topic gaat reageren.