ir signaal te zwak

Aha, in die instructable hangen ze een 433Mhz zendertje ipv de LED's in de zender, en een ontvanger aan de heli. Behoorlijk rechtoe-rechtaan.

Misschien te rechtoe rechtaan, zo'n IR LED wordt (met 33Khz, 36Khz of 56Khz oid) gepulsed aangestuurd, wat de ontvanger er weer uit filtert tot een nette 1 (of 0). Die 433Mhz dingen komt dezelfde data uit als je erin stopt, dus als je die gaat pulsen krijg je er ook weer pulsen uit. Plus dat 36Khz wel eens te snel zou kunnen gaan voor zo'n 433Mhz ding. (Spraak kreeg ik er niet goed door). Dus ik zie het eigenlijk nog niet werken, maar ik heb het niet geprobeerd. (Misschien is er ergens een ongepulsd datasignaal uit de zender af te tappen en doet die instructable dat, zonder het toe te lichten. Of de zender ziet die pulsen gewoon als constante 1 omdat 'ie te traag is, en dat het daardoor toevallig goed gaat)

Ik heb exact de heli uit die instructable, maar dan geel. Ik kan het dus testen, maar voorlopig geen zin in. (Hij doet het met matige zon best aardig) Het idee is wel leuk.

En idd, de reden van "Hoe" was deels ook scepsis, maar die instructable is goed uitvoerbaar en duidelijk uitgelegd.

Z'n stukje "amp up the signal" bij z'n inverter is wel bullsh1t. Inverteren zal wel nodig zijn, maar vermogensversterking is niet nodig.

Eluke.nl // Backwards Lightspeed Bus: i*i=-1, so iic=-c.