Goedkoop uit China bestellen vanaf 2021 voorbij

maartenbakker

Golden Member

Op 28 augustus 2021 13:29:35 schreef rew:
De simpelste verklaring is meestal de juiste: Waarom zou china belang hebben bij een verhaaltje dat je moet uitkijken met diepgevroren vis? Ze hebben deze constatering gewoon echt gedaan is de meest waarschijnlijke verklaring.

Het probleem met nieuwsberichten uit China, is dat vrijwel alles dat je hoort, op enige manier gepolitiseerd is, vaak al voordat het het land verlaat. Het is lastig om in te schatten hoe gepolitiseerd precies, omdat de bronnen die de van het CCP-narratief afwijkende verhalen uit China brengen óók gekeurd kunnen zijn (ik schat daarbij NTD door de band met Falun Gong gekleurder in dan de mannen van ADVChina die ik redelijk rationeel/neutraal inschat vanuit hun behoorlijk bereisde perspectief, en China Uncensored zal er ergens tussenin zitten - toch zit er een zeer forse overlap tussen die 3 bronnen, er zal dus nog best veel van kloppen. Helaas...)

De simpelste verklaring kan in dit soort gevallen twee kanten op, of 3 als je ook meetelt dat het verhaal echt klopt. Ook kan er meer dan 1 verklaring tegelijk kloppen.

Kant 1 is: het falende coronabeleid (waar we hier iets heel anders over te horen krijgen) tegenover de eigen bevolking rechtvaardigen door naar buitenlandse herkomst te wijzen, dit past bovendien goed in het nationalistische narratief dat er de afgelopen jaren steeds meer ingehamerd wordt.

Kant 2 overlapt ook een beetje met kant 1, en is het gebruiken als excuus om een importbeperking op te leggen, dus naar het buitenland toe de schuld in het buitenland te leggen.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
McAwesome

Golden Member

Op 29 augustus 2021 14:52:00 schreef rob040:
Als je genoeg te besteden hebt is 4 euro misschien niet veel, maar als je dit 100 keer per jaar hebt is het alweer 400 euro waar je niets voor terug krijgt.

Ja maar voor dat geld kunnen ze wel iemand tewerkstellen die anders geen job had gehad.
En daarbij, je hebt het toch goed? Je hebt een dak boven je hoofd, eten, ziekteverzekering/ziekenkas en de staat zorgt voor jou van in de wieg tot in het graf. Al de rest is maar bijkomstig.
Had je in Afghanistan gewoond, dan had je nu wel andere zorgen dan die 400 euro per jaar...

maartenbakker

Golden Member

Ik ben in elk geval blij met Ali Express. Daar betaal je geen 4 euro omdat de goederen of al in bulk ingeklaard zijn en in een Europees pakhuis liggen of omdat zij het inklaren van direct uit China afkomstige goederen zelf veel goedkoper verzorgen.

Op 28 augustus 2021 14:31:13 schreef Arco:
Is onderzocht. Virus leeft 1-3 dagen afhankelijk van het dragermateriaal...

Op koper zelfs nog korter. Er is voor zover ik weet (wat ik daarover gelezen heb is denk ik meer dan een jaar oud) niet bij onderzocht hoe besmettelijk een virus is dat na een paar dagen nog op materiaal gedetecteerd wordt. In elk geval zal de viral load op een pakketje, zeer laag zijn en daarmee de kans op het niet - of asymptomatisch besmet raken, zeer hoog.

Ontsmetten of een paar dagen laten liggen, kan in elk geval ook geen kwaad.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
harry64

Golden Member

Op 14 augustus 2021 15:30:13 schreef rew:
Chinezen zijn een volk waar het als "tof" gezien wordt om iemand een hak te zetten. Zeker als die andere dan een westerling is.

Dus als er de mogelijkheid zou zijn om een tuttemefruttie te adverteren en dan gewoon niets op de post te doen... tja dan doen ze dat graag. Aliexpress weet dat dus de deal met de verkopers is dat ze past betaald krijgen als de ontvanger aangeeft de spullen ontvangen te hebben.

Ze zijn soms heel slim in het wekken van verwachtingen die bij zorgvuldig lezen niet kloppen. Fotos van een accessoire (waar het jou om gaat) en dan in de text vermelden dat ie er niet bij zit.

Of als je zoekt op "met frutti" dan hebben ze een poduct titel met "niet met frutti".De zoekmachine zal die natuurlijk direct vinden. Maar ja, als ze dan opsturen wat er in de titel staat... heb jij geen poot om op te slaan als je niet krijgt wat je verwacht. Dus let op.

Op 23 juli stond er nog op de site dat er bij het afrekenen nog btw bij zou komen. Sinds ongeveer 1 aug is dat niet meer zo en staan de prijzen incl btw vermeld.

Meestal gaat het wel goed. Soms doet de vertaling rare dingen. Maar nu heb ik na een jaar of twee en dik 200 orders er wel een aan de haak die bewust de boel belazerd met een zogenaamde 55Mhz DDS generator.

Beschrijving klopt voor geen meter.

Pakket Inhoud:
1 x AD9850 6 Bands 0 ~ 55MHz DDS Signal Generator Digitale HAM Radio RIT VFO SSB

Is nergens te vinden op de
https://ae01.alicdn.com/kf/U1b05ad057c25472ba0dcab4a9a2e0b71l.jpg_50x50.jpg

Op 29 augustus 2021 15:29:08 schreef maartenbakker:
In elk geval zal de viral load op een pakketje, zeer laag zijn en daarmee de kans op het niet - of asymptomatisch besmet raken, zeer hoog.

Je kent het wiskunde probleempje: Het kroos verdubbelt iedere dag. We gooien op dag 0 1 kroosplantje in het vijvertje. Na 30 dagen is het hele oppervlak bedekt. Nu gooi ik 2 plantjes in een nieuwe vijver. Na hoeveel dagen is nu de vijver bedekt?

Het scheelt een dag.

Ditzelfde geldt met virusbesmettingen. In het begin gaat het exponentieel. Wat wel meespeelt met het AANTAL deeltjes waar je mee in aanraking komt is dat de kans is van een levensvatbare virus-haard per virusdeeltje nog redelijk laag zal zijn. Zeg iets van 10-4 of zo. Kom je in aanraking met 100 virusdeeltjes, heb je een kans van (ongeveer) 1% om een besmetting op te lopen. Kom je in aanraking met 104 deeltjes, is die kans ongeveer 63%, kom je in aanraking met 106 is de kans vrijwel 100%.

Zolang er maar een paar virusdeeltjes zijn, gaat je lichaam daar nauwelijks op reageren. De eerste paar dagen van een infectie verlopen gewoon altijd identiek. Pas als het wat groter wordt, dan gaat je lichaam (significant) reageren.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
maartenbakker

Golden Member

Op 29 augustus 2021 19:25:07 schreef rew:
[...]Je kent het wiskunde probleempje: Het kroos verdubbelt iedere dag. We gooien op dag 0 1 kroosplantje in het vijvertje. Na 30 dagen is het hele oppervlak bedekt. Nu gooi ik 2 plantjes in een nieuwe vijver. Na hoeveel dagen is nu de vijver bedekt?

Het scheelt een dag.

Zolang er maar een paar virusdeeltjes zijn, gaat je lichaam daar nauwelijks op reageren. De eerste paar dagen van een infectie verlopen gewoon altijd identiek. Pas als het wat groter wordt, dan gaat je lichaam (significant) reageren.

De mechanismes die je beschrijft zijn zoals ik die ook zie, en waar ik viral load schrijf bedoel ik ook het aantal deeltjes. De consequentie van die exponentieele groei is niet alleen dat de kans op besmetting bij weinig deeltjes lager is, maar ook dat in geval van besmetting, die dag of paar dagen direct na de besmetting waarin de groei net begint, nog een venster bieden waarin je aangeboren immuunsysteem nog tijd heeft om te reageren en de ellende buiten te houden, tot de slijmvliezen te beperken of in de eerste week te vernietigen zonder die zo gevreesde cytokine storm (die ruwweg ontstaat als het virus zich wat langere redelijk ongehinderd heeft kunnen vermenigvuldigen) zijn kans krijgt en er aan nog een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zie ook de eerste site in mijn signature, voor een verwijzing naar een van de belangrijkste regulatiemechanismes binnen het immuunsysteem die bij dergelijke infecties een rol spelen (voor een medisch/biologische uitleg van de werking van het immuunsysteem en de modulatie en moderatie daarvan verwijs ik naar Medcram of Dr. Been Medical Lectures). Ik geef deze verwijzing omdat je niet bij de discussie over Covid kunt die in de coffeecorner loopt, het is hier eigenlijk nogal off-topic.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
McAwesome

Golden Member

Mijn excuses voor mijn extreem linkse troll posts van enkele uren geleden.

Blijkbaar is het tegenwoordig not done, zeker als zelfstandige, om nog te klagen als je altijd maar meer moet betalen voor vanalles en nog wat zoals postpakketten, elektriciteit en belastingen. Zwijgen en dokken is blijkbaar het credo, "want we kunnen er toch niks aan doen". Hier 170 euro, daar 200 euro, ginder 40 euro en ga zo maar door, het loopt wel op uiteindelijk...

Die dingen die ik schreef heb ik zelf al verschillende keren mogen horen, ook hier in verkapte vorm. Nog erger zelfs, men heeft me zelfs nog niet lang geleden in persoon gezegd dat ik maar niet moet klagen omdat ik in Afghanistan een boerka had mogen dragen...

Voelen jullie ook eens wat het is... met al die linkiewinkies...

Sine

Moderator

Tja McAwesome,

Daar voor zit je toch echt op het verkeerde forum.
Eerst lopen trollen en bij amper reacties er nog maar eens tegen schoppen wordt ook niet gewaardeerd.

Ofwel: Laat dat.

blackdog

Golden Member

Hi,

Gisteren weer eens wat besteld bij Ali als test, totaal net iets meer dan 22€, we zullen zien hoe snel het hier is en of er nog kosten bij komen.

Volgens de winkel was de BTW al afgedragen, in de latere e-mails van Ali waarbij werd aangegeven dat de betaling succesvol was is geen BTW bedrag te bekennen.
Ook in de Alipay e-mail is geen BTW bedrag te zien.
Volgens mij heb ik dus geen enkele vorm van bewijs dat de BTW al is afgedragen.

We zullen zien hoe het loopt als het pakket in Nederland aankomt.

Groet,
Bram

You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

@blackdog; in je Ali account bij orders, kan je je bestelling controleren en de invoice downloaden.

" Assumption is the mother of all f*ckups ", toch trap ik er geregeld in.... How to kill a mosquito with an elephant? --> Surfin' on a AMD RyZen 9 5900x, 12 cores @ 3.7GHz, opgekieteld naar 4.9GHz.
blackdog

Golden Member

Hi KoenP, :-)

Dank, ik heb het nu gevonden en opgeslagen in mijn administratie.

Groet en dank.

Bram

You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.