Shoprider 778SL


Op 16 januari 2022 21:36:13 schreef rew:
Dat ie draait wil ik best geloven. Maar op volle power? Als er wikkelingen gewoon uitgefikt zijn dan draait ie wel, maar heeft (veel) te weinig kracht.

Maar als de motor goed is, dan moet de controller kapot zijn. Iets met "detecteert veel te veel stroom terwijl dat niet zo is".

Nee, wikkelingen zijn allemaal goed, moest er ook een nieuwe lager in plaatsen en zo doende heb ik alles opgepoetst en de wikkelingen na gelopen, alles is ok, daar moeten we het niet meer zoeken volgens mij.
@pe daar zal ik heel wat aan hebben, deze week dat eens allemaal nazien. Wel nog eens mee geven toen we de scooter aankochten die niet werkte, de relay was stuk op de sturing en heb er dan een nieuwe in geplaatst en die deed het dan terug, waarom de spoel van de relay stuk was weet ik niet,, moet het misschien wel in die richting gaan zoeken.

Laat het maar weten wat je vindt.

Meten=Weten

Bon, alles uitgemeten en alles is goed, alle draden getest en nergens een onderbreking te vinden, 2 de motor van 24v er aan hangen en idem, weeral dat probleem, al de rest in orde dus kan het nu maar de sturing meer zijn, 1 mosfet er uit gehaald en daar meet ik op de source en drain 0.631 terwijl het niks mag zijn als ik de gate en drain aanraak met mijn vingers, deze zal wel stuk zijn, ga ze dan ook alle 8 vervangen, is er iets beter om er in te plaatsen en waar haal ik die vandaan zodat ik ze deze week nog zou hebben.

Ik zou eens de plaatselijke electronica boer vragen.

Meten=Weten

Of start je een nieuwe topic voor dit onderdeel.

Meten=Weten

Op 18 januari 2022 20:24:32 schreef pe:
Ik zou eens de plaatselijke electronica boer vragen.

Dit is hier een probleem, er was 1 kortrijk zo een 25km van hier maar die is dicht. Verder vind je hier niks, erg hé

:S

[Bericht gewijzigd door pe op 18 januari 2022 21:28:56 (100%)]

Meten=Weten

Hartelijk dank, heb er 10 besteld, 8 voor het toestel en 2 tegen dat ik iets fout doe :P

:)

[Bericht gewijzigd door pe op 19 januari 2022 10:07:31 (50%)]

Meten=Weten

Ander mosfets die ik plaatste werken uit eindelijk ook niet, valt niet te solderen met die onderliggende banen of hoe noem je dit. Al het andere zoals pinkers, lichten, hoorn werken nog. Hen nu een andere print voor de motor maar was vergeten dat die ook achterruit moest kunnen rijden, dan maar een 2de besteld, of er zou moeten een mogelijkhied zijn deze ook achteruit te laten rijden met die eerste print. Voor de rem kijk ik later wel.

werkt de motor met deze print??
Motor andersom (+ en - bij motor omwisselen) aansluiten=achteruit rijden.

Meten=Weten

Op 2 februari 2022 21:23:36 schreef pe:
werkt de motor met deze print??
Motor andersom (+ en - bij motor omwisselen) aansluiten=achteruit rijden.

Jaja die werkt zeer goed zelfs. Mijn vader kan moeilijk stoppen met rijden en telkens draden gaan omsisselen hé, da gaat niet.
Dacht aan een schakelaar tussen de draden die van de potentiometer komen, daar ergens iets tussen te plaatsen die de stroomrichting omkeerd.Dacht aan zo iets>> https://www.kidscar.nl/a-55328279/sorteer-op-schakelaars/schakelaar-fo…

[Bericht gewijzigd door LOSSE op 3 februari 2022 08:22:55 (11%)]

Dat zal niet werken tussen de potmeter.
Je zult echt iets moeten bedenken om de motor aansluiting om te draaien.

Meten=Weten

Ik heb hier 2 relais liggen van 80 Amp maar ga wachten op die andere print.

Ff nog een update, de shoprider werkt terug zoals het moet, ook achterruit is . Enige nadeel si dat die te bruusk stopt als je het gas los laat, is even wennen met de stroom naar de motor wat te verlagen als je van plan bent te stoppen, vroeger ging dat langzaam aan.

Dus je hebt nu een print voor vooruit en een voor achteruit.

[Bericht gewijzigd door pe op 11 maart 2022 15:10:40 (100%)]

Meten=Weten

Ik zou er iets moeten kunnen opzetten iets zoals een potmeter in plaats van die knop nu die de stroom naar de motor geleidelijk afvlakt zo doende dat die rustiger tot stilstand komt. Heb je een idee? Ben niet vertrouwd met schema's en zo, zou iets moeten zijn die kant en klaar is of iemand die iets kan maken.

Als je de potmeter eerst terug draait en dan pas de schakelaar naar 0 zet.gaathet dan wel rustiger?

Meten=Weten

Op 11 maart 2022 17:15:51 schreef pe:
Als je de potmeter eerst terug draait en dan pas de schakelaar naar 0 zet.gaathet dan wel rustiger?

Ja dat wel, nu, heb gezegd dat hij het gewoon zal moeten worden. Maar als die opeens zo stopt komt er wel veel druk te staan op de overbrenging naar de motor en met zijn gewicht van 150+ en het gewicht van de scooter zal dit niet heel goed zijn? Ma bon, als die terug stuk gaat dan heb ik terug wat te doen :P

Kun je op de potmeter geen veer aanhangen , zodat
hij bij loslaten terug naar minimaal gaat?

Meten=Weten

Da zal nie gaan omdat de knop ook dient om af te leggen, schakelaar. We zullen het zien hoe lang die mee gaat, komt waarschijnlijk nog een vervolg. Ik heb er zo een 10km mee gereden en gaat best wel goed als je weet hoe die werkt.

Ik heb die scootmobielen wel eens gerepareerd, 2 dingen zijn erg belangrijk: de rijpotmeter (wigwag) moet exact in het midden staan en de spanning op beide uiteinden moet exact gelijk zijn, zo niet dan moet je de potmeter een klein stukje verdraaien. En de elektrische rem moet wel goed loskomen.
Zodra je de rijpotmeter bedient moet je een klik horen, dan komt de rem los en kan de motor vrij draaien. Als dit niet het geval is, is òf de motorrem kapot, òf de mosfet die de rem aanstuurt.
Mocht je er helemaal niet uitkomen dan kun je misschien contact opnemen met (ik hoop dat ik dit mag zeggen):
Warmerdam Revalidatie Service, die kunnen dit zéker fiksen.

En de scootmobiel staat hier terug, banen van de nieuwe print zijn verbrand en gesmolten, mijn gedacht gaat er van uit dat die over belast word, vader weegt 134 kilokes zegt hij maar ik denk dat het meer is, plus dat de weg naar zijn garage wat omhoog loopt en er losse steenslag ligt wat al lastig is om met iets anders te rijden. Anders werkte die goed met 1 nadeel als de stroom van de motor gehaald werd die abrupt stopt, daar zou ik nog iets moeten op vinden, alhoewel als de rem er af is je deze gemakkelijk kan duwen, dat begrijp ik niet goed waarom die zo plots stopt als die geen stroom meer krijgt, rem word niet geactiveerd.