eeprom wachtwoord

Op 26 december 2022 11:59:44 schreef ijzerhersteller:
Je kan er tijdelijk een andere Dallas clock opzetten.

Die kost 5 euro op eBay, die zou ik zonder problemen uit kunnen wisselen, ik ben namelijk als de dood dat het programma straks niet meer werkt want dan kan ik em weggooien

Op oude moederborden zit meestal een Dallas clock, vaak wel de batterij leeg. Ik heb er velen opengevijld (als ze niet leverbaar waren), om er een nieuwe batterij op te solderen.

Het placebo effect is, wetenschappelijk bewezen, het krachtigste medicijn ter wereld. Dat geldt ook voor de kwaliteit van audio apparatuur.

Als de batterij leeg is, is het RAM ook leeg; zover ik weet werd dat bij PCs niet gebruikt, maar hier dus mogelijk wel.

Persoonlijk zou ik hem lekker op zijn plek laten zitten en meekijken met een logic analyser.

Als de reset pin niet hard aan de voeding zit, maar met een weerstandje, zou je die laag kunnen trekken, dan reageert hij niet op de SPI bus (reset is niet hetzelfde als clear!). De processor zal dan geen datum en tijd kunnen lezen, maar je kan kijken of het meer effecten heeft, en op die manier achterhalen of dat NVRAM gebruikt wordt.

Een manager is iemand die denkt dat negen vrouwen in één maand een kind kunnen maken

Wachtwoorden in zulke apparaten zijn vooral bedoelt om te zorgen dat de mensen aan de produktie lijn niet al te gemakkelijk aan instellingen kunnen knoeien. Toevoegen van encryptie heeft dan geen voordelen, maar als je niet weet waar een 4 cijferige code in een Eeprom staat, is het nog lastig om dat te herkennen in een data dump.

Aansluiten van een Logic Analyser, en dan de de communicatie aftappen vlak voor en na het "wachtwoord invoer gedeelte" is een logische stap met een heel redelijke slagingskans.

Een andere optie kan zijn om met botte kracht te werken. Hang er een microcontroller aan die een voor een alle mogenlijkheden uitprobeert. Probleem is dan wel hoe de uC kan herkennen als hij het juiste antwoord heeft gevonden.

Heb je al 3020 (=model) geprobeerd?

Volgens wat er op dat MB staat is het een Single Board Computer uit 1993 van Computer Dynamics. Waarschijnlijk is dit het bedrijf in kwestie: http://www.cdynamics.com/default.aspx

pics van hetzelfde MB:
https://www.layla-ec.com/pd/PCB/PCB/1000000091_174985110135/SBC-486DX-…
http://computerdynamics.industrialpartner.com/products-s/sbc-486.htm
http://computerdynamics.industrialpartner.com/products-s/sbc-486dx.htm

Heb geen succes gehad een handleiding te vinden, maar dat is een kwestie van de goede zoektermen te vinden.

Die batterij op het MB zal de inhoud van de SRAM in ere houden. Meet eens tussen pen 16 en 32 hoeveel volt over die chip staat wanneer het ding afgezet is. Als dat de batterijspanning min 1 diode overgang is (+/-3,2V) dan ben je redelijk zeker.
Heb me laten wijsmaken dat SRAM soms heel lang kan blijven onthouden wat er in zit, dus batterij 24u eraf halen. Zelf echter nooit meegemaakt dat het meer dan een paar seconden was.

Je riskeert wel veel meer kwijt te zijn dan je lief is (kalibratie en zo). Schrijf dus zeker op wat je wel al kan zien.