Transistor bepalen

Hallo iedereen, wie kan mij zeggen welk type transistor er in aanmerking komt voor een Ic stroom van minstens 400mA en een Hfe van minstens 200.Of mij kan door verwijzen naar de betreffende datasheets.Dit is in verband met een lampje dat op een uitgang van een CMOS MC14584BCP wordt aangesloten. Het lampje zelf heeft een waarde van 6V/2,4W.
Ik gebruik de schakeling op een batterij van 9V,Het lampje zelf heeft ook een voorschakelweerstand.

Hier staat de transistortabel van CO:

http://www.circuitsonline.net/artikelen/view.php?id=19&page=2

BC328/338 lijken mij wel in aanmerking te komen

klopt die lijst wel trouwens?

Ik zag op de datasheet dat de BD139 NPN was en de BD140 PNP,voor de rest waren deze 2 hetzelfde.

Die lijst klopt heel aardig maar niet 100%. Ik heb die lijst jarenlang als lijst gebruikt om snel een transistor uit te zoeken en nog steeds gebruik ik deze daar vaak voor.

Maar ongeveer een jaar geleden heb ik ook een echt boek gekocht met vele transistors en vervangers. Dan zie je dus ook dat de wat populairdere transistors vele varianten hebben. Zo zit er vaak in de maximale stroom en ook in andere eigenschappen een afwijking bij bepaalde modellen.

Wat waarschijnlijk bij de lijst is gebeurd bij de BD139 en de BD140 is dat de data die ervoor gebruikt is niet van dezelfde bron of fabrikant kwam en dan kan dat wisselen, ik zorg zelf sowieso altijd dat er een beetje marge op zit, je moet nooit al te dicht bij een maximale waarde gaan zitten.