Show your projects!

Dit topic is gesloten


Henry S.

Moderator

Istie ook Sine ;) de surround.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Op 13 augustus 2006 00:35:19 schreef Mxtheo:
Nu moet ik zeggen dat de behuizing machinaal door een vriend is gemaakt, dus het omzetten en gaten ponzen.
Maar de behuizing is wel een eigen ontwerp.
De knoppen heb ik op de draaibank uit een aluminium staaf gedraaid.
De voet(jes) zijn oude kogellagers.
De gaten voor de knoppen op het voorfront waren in eerste instantie te groot geboord, als oplossing heb ik de messing ringen erbij gedraaid en dat oogt wonderwel ook nog mooi.
En de versterker klinkt ook heel fraai, ik heb er mijn Onkyo voor weggedaan.
Toch was het niet een goedkoop hobbyproject, de kondensatorbatterij alleen koste al een 300 gulden (ja we spreken over 1999)
Verder waren de Mosfets aan de prijs evenals de Alps motor-potmeter, ringkerntrafo's, relaisbesturing ect.
Voordat de versterker in deze behuizing zat is hij eerst ruwweg opgebouwd op een los chassis om te kijken (en te horen natuurlijk) naar het resultaat.

de bovenste knop is leleijk
ik denk dat het een klockner moeller knopje is
industrieel stuff

Industrieel in of uit schakelen:)

Een atx voeding is geen labvoeding, en je kunt er geen auto mee starten ook

Even project waar ik aan bezig ben,

http://d.1asphost.com/mistervolt/tda2005amp_2.jpg
http://d.1asphost.com/mistervolt/tda2005amp_2.jpg
(de lose draden zijn enkel voor het testen)

zit nog wel een probleem op de versterker, hij gebruikt 3 amp in rust !!! (daarom gebruik ik hem nog niet)
hij is gebaseerd op de TDA2005S

[Bericht gewijzigd door roelvh op 13 augustus 2006 12:14:02 ]

Master Industriële Wetenschappen: Elektronica-ICT
Sine

Moderator

Project in progress ...

De print voor de paneelmeters nog, en de trafo's ophangen in de kast, dan ben ik van het grootste mechanische werk af.

Het front is iets breder dan een halve 19" kast, dus die heb ik ook verbouwd zodat het geheel er in past.

De koelblokken passen ook precies achter op dat profiel, dus die bedekken bijna de hele achterwand, op een stripje voor de net entree en een zekeringhouder na.

De EAO schakelaars komen uit mengpaneel modules, iemand nog baat bij vier 1k penny en giles faders ?

http://members.home.nl/guidomennen/temp/voeding/KIF_2947.JPG

http://members.home.nl/guidomennen/temp/voeding/KIF_2981.JPG

http://members.home.nl/guidomennen/temp/voeding/KIF_2970.JPG

Turbokeu

Golden Member

Op 13 augustus 2006 15:59:20 schreef Sine:
Project in progress ...

Yeah, that's my man...
Hier herken ik het werk van onze Sine (zoals ik het zelf probeer te doen).

Bravo, doe zo voort!

CD :)

I love watching conspiracy theorists use the airtight logic of the argument from incredulity: "Well I don't understand how it works so it can't be real!!!"
Sine

Moderator

Nouja ... nu niet overdrijven hoor :o

Als mij dit lukt met een setje vijlen en een handzaag moeten jullie dat zeker kunnen.

Ik heb maar een geheim wapen ...

http://www.mikmo.dk/stepdrill.jpg

En die kan ik iedereen die zelf kastjes b(r)ouwt aanraden !

En een centreerboor. Die dansen een heel stuk minder.

Meestal doe ik het zo (in plaatwerk van metaal):
- aftekenen
- puntje slaan
- olie erop
- centreerboor
- olie erop
(- 3 tot 5mmm voorboren)
(- olie erop)
- trappenboor (met veel smering bij alu)

PA0EJE - www.eje-electronics.nl - e.jongerius[aapje]eje-electronics.nl - EJE Electronics - Elektronica/firmware ontwikkeling
Sine

Moderator

Uiteraard, die trapboor zwabbert over je hele plaat heen als je hem zo er op zet.

Op 13 augustus 2006 11:24:41 schreef Extragroot:
[...]

de bovenste knop is leleijk
ik denk dat het een klockner moeller knopje is
industrieel stuff

Yep je hebt gelijk, maar ik moet toch fatsoenlijk aan en uit schakelen, dus niet met een lullig schakelaartje.
Ja het ontwerp van de kast is lekker bizar, je vind het mooi of spuuglelijk, maar dat is ieder zijn eigen.

Sine, dat lijkt op een lekkere driedubbele voeding ... specs ? schema :+

ow wat heb ik al veel ideetjes voor mijn labovoeding ... ik ga weer veel bijleren :p

@Mxtheo ... machtige versterker !

Op 13 augustus 2006 22:59:17 schreef elmowww:
En een centreerboor. Die dansen een heel stuk minder.

- trappenboor (met veel smering bij alu)

Olie is niet goed voor aluminium
hiervoor gebruik je beter terpentijn

Op 13 augustus 2006 01:13:17 schreef KT88:
[...]
Als het zover is, ga ik over op dit:

[afbeelding]

http://www.hexateq-av.com

Dat zijn wel hele mooie kasten! Is wel kostbaar maar dan heb je wel wat moois.

@KT88, echt maffe kastjes, daar zijn geen woorden voor. maar ze kosten stukken van mensen, jammer.

Aluminium boort zeer goed met petroleum, stinkt wel een beetje! :(

-= Laat je niet op handen dragen. Plots applaudisseert men voor een ander =-
Sine

Moderator

Op 13 augustus 2006 23:13:41 schreef Mr Soldeer:
Sine, dat lijkt op een lekkere driedubbele voeding ... specs ? schema :+

Sterker nog ... dat IS een drie dubbele labvoeding :P of beter gezegd, dat wordt het.

3x 0 - 30V 0 - 3A , een gezamelijke output enable en de mogelijkheid om twee voedingen de eerste te laten volgen.

Schema's volgen als het ding klaar is :)

Prachtig sine, leunt dik aan bij de specs die ik in gedachten heb voor mijn versie van Turbokeus voeding.

mag ik effe weten wat de topologie is ?
(ik zit gekl**t met de voeding van mijn opampjes. ik wil de output tot 30V, maar dan moeten mijn opampjes minstens op -5 , +35 hangen ... en dat vinden de meeste niet leuk. een NPN aan de opamps die lager gevoed zijn, en daarmee een PNP vermogentor opentrekken is de optie, maar ik kan het in multisim niet draaiende krijgen over het 0-3A bereik dat ik wil :(. 100mA lukt nog wel.

ik zoek dus andere ideetjes, of suggestie voor mijn probleem)

Sine

Moderator

eigen voeding voor de opamps ( + en - 12V ) 0 van de hulpvoeding is + uitgang, stroom meting over een weerstand in de emitter leiding van de pass-tor, het enige wat met de - klem is verbonden is een weerstand naar de spannings opamp.

twee opamps doen het hele regelen ( eentje U, eentje I )

Printje voor 1 voeding zonder toeters en bellen ziet er zo uit ( met een extra opampje voor het bijschakelen van een trafo wikkeling en 2x5V voor de led displays )

http://members.home.nl/guidomennen/temp/voeding/KIF_2784.JPG

[Bericht gewijzigd door Sine op 13 augustus 2006 23:50:29 ]

thanks Sine, zal er eens een nachtje over slapen, maar het klinkt goed in de oorten wat je daar zegt !

Henry S.

Moderator

Op 13 augustus 2006 12:12:58 schreef elektro_freak:
[...]
zit nog wel een probleem op de versterker, hij gebruikt 3 amp in rust !!! (daarom gebruik ik hem nog niet)
hij is gebaseerd op de TDA2005S

Wat dacht van een dikke kortsluiting?
3A/12V? dat is een 36W kachel.

Op 13 augustus 2006 15:59:20 schreef Sine:
Project in progress ...

De print voor de paneelmeters nog, en de trafo's ophangen in de kast, dan ben ik van het grootste mechanische werk af.
[...]

Ziet er goed uit!

Op 13 augustus 2006 23:40:49 schreef Mr Soldeer:
[...]ik wil de output tot 30V, maar dan moeten mijn opampjes minstens op -5 , +35 hangen
[...]

CA3140 +36V, een negatieve spanning is opzich niet nodig om de uitgang tot 0V te regelen...

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Op 14 augustus 2006 02:11:02 schreef Henry S.:
CA3140 +36V, een negatieve spanning is opzich niet nodig om de uitgang tot 0V te regelen...

jaja kan allemaal wel zijn, OPA37 is ook een leuk opampje, en gaat tot 44V. Maar ik vind het niet netjes ! Ook is het leuk je systeem erop te voorien dat je later zonder veel moeite de maximale uitgangsspanning kan verhogen.

ook stuur je de boek dan in de richting van een refferentiespanning gelijk aan de maximale uitgangsspanning. (anders moet je gaan versterken, en dat geeft extra ruis) dus dan moet je die refferntie gaan bouwen. met 3 poot regelaars zul je er niet komen, want die willen ook niet meer van 35V zien.

en ik ben hoe dan ook wel in voor een doordachter systeem :p

Henry S.

Moderator

Op 14 augustus 2006 02:18:33 schreef Mr Soldeer:
[...]
ook stuur je de boek dan in de richting van een refferentiespanning gelijk aan de maximale uitgangsspanning. (anders moet je gaan versterken, en dat geeft extra ruis) dus dan moet je die refferntie gaan bouwen. met 3 poot regelaars zul je er niet komen, want die willen ook niet meer van 35V zien.

M'n 20V/10A voeding gebruikt en CA3140 en gebruikt als referentiespanning 5V uit een 7805. ruis of rommel niet terug te vinden op de uitgang:
Het is een regelrechte kopie van een Elektuurschema:
http://plaatjes.kg-uitdaging.nl/2010.jpg

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Op 13 augustus 2006 23:14:08 schreef lukasje:
[...]

Olie is niet goed voor aluminium
hiervoor gebruik je beter terpentijn

Hm, Waarom geen snijolie, is speciaal voor draad tappen/snijden, ook op de draaibank en met boren werkt het voortreffelijk en stinkt niet.
O ja, en niet brandgevaarlijk.

Dit topic is gesloten