Eindtransistoren kopen op Ebay. Is dit vragen om fake torren?

Binnenkort krijg ik een heleboel (stuk of 16) Crown Macrotech (diverse modellen) versterkers binnen voor reparatie. Bij vrijwel alle versterkers liggen er een of meerdere eindtrappen uit.

Bij versterkers met doorgeslagen eindtransistoren vervang ik ze het liefst allemaal, desondanks ze nog goed meten. Nu zou dit bij deze partij Crowns enorm in de prijzen gaan lopen.

Ben nu eens op Ebay aan het zoeken geweest naar deze torren, en er zijn wel aanbieders die deze in grote partijen voor relatief weinig geld verkopen. Echter vind ik het wel verdacht dat ze dit vrijwel allemaal vanuit Hongkong doen.

Is de kans groot dat ik hiermee fake transistoren binnenhaal? In principe heb ik niets tegen namaak, maar ze moeten hun werk wel goed doen natuurlijk, vooral in zoiets als een eindversterker.

Dat hangt van het type tor af.

Ik heb hetzelfde met een partijtje ad825's. Dito CA3080's (obsolete, dus je moet ze wel van ebay kopen, want bij farnell/rs/digikey zijn ze uit voorraad) en aanverwanten.

[Bericht gewijzigd door alex278 op (60%)]

De kans is groot.
Er zijn sites te vinden hoe je fake kan herkennen:
http://sound.westhost.com/fake/counterfeit-p1.htm
http://sound.westhost.com/fake/counterfeit-p2.htm
http://sound.westhost.com/fake/counterfeit-p2.htm

1 of 2 kopen en dan openslaan dan weet je zeker of je een echte hebt of een 3055 in een ander jasje.

http://sound.westhost.com/fake/fs-open.jpg

Het gaat om MJ15025 en MJ15024 transistoren. Probleem is alleen dat ik vanaf hier dus niet kan zien of het fakes zijn. De behuizing zie er op de foto's wel iets of wat anders uit (rond dekseltje). Het lijkt een beetje op oude MJ's. Er staat ook Motorola (M) op in plaats van het huidige On-semi teken.

Zal inderdaad eens 2 paartjes van die dingen bestellen en openbreken. Zouden oude "echte" MJ15024 en MJ15025 transistoren nog "hetzeflde" uitzien van binnen?

[Bericht gewijzigd door DJohnny op (21%)]

Motorola verkocht in ergens rond 1998 de boel aan ON, na die periode kunnen er dus geen nieuwe torren met motorola logo op de markt komen.

Google in ieder geval op de naam van de ebay verkoper:

bv: goodbuy711

http://groups.google.com.ec/group/sci.electronics.components/browse_th…

En dit krijg je dan:

http://i298.photobucket.com/albums/mm263/say_beanie/t03open.jpg

Uit: http://www.diyaudio.com/forums/parts/108422-ebay-seller-goodbuy711-ok-…

Kortom Goodbuy is BadBuy en ebay doet er niets tegen.

Daarnaast kosten originele bij mouser 3,30 Euro /stuk als je er 25 neemt. Als die amps geen 100 Euro meer waard zijn loont repareren mi helemaal niet.

Dan ben ik nu toch heel blij dat ik dit topic geopend heb, want ik wilde ze inderdaad gaan bestellen bij Goodbuy.

PlaagModus:

Begin jij ook al ?????

Terug naar de Geen-Kloon jij.....;-)

Op 30 mei 2010 16:57:10 schreef DJohnny:
Dan ben ik nu toch heel blij dat ik dit topic geopend heb, want ik wilde ze inderdaad gaan bestellen bij Goodbuy.

Als je ze ergens anders kunt krijgen: Niet op ebay bestellen!

Dit is verkeerde zuinigheid.

Zuinigheid is goed (we zijn niet voor niets Nederlanders :P) maar ik voel er weinig voor om straks 16 pas gerepareerde Crown versterkers opnieuw te gaan repareren aan dezelfde defecten als dat ze bij mij binnen kwamen!

Overigens zag ik dat Conrad ze ook niet al te duur heeft + je hoeft geen verzendkosten te betalen en heb nog een kortingscode. Zouden de Conrad torren wel genuine torren zijn?

Als je daar al niet van uit kan gaan, dan kan je beter wat anders gaan doen. ;)

Ik heb wel wat losgemaakt met mijn topic over fake torren :)

Overigens weer de karakteristieke slordige witte klont lijm in de fakes uit jouw link, roland.

zie ook http://www.circuitsonline.net/forum/view/85013

[Bericht gewijzigd door (Z)weetvoetje op (16%)]