Hallo, Hier Radio Bandung!
OT:
Echt Chinees zijn o.a. 'Slap-zooi' (Tjap-tjoi), 'Phu Yung Hai' (heeft niets met haai te maken Ook Hi-Fin soep niet, Hai is ei) en andere wok-gerechten'
Indonesiërs wokken niet, maar sudderen in een 'wajan'.
De Indonesische keuken is meer aan de Indiase keuken gelieerd.
De meeste Chinees-Idische restaurants worden gerund door Hong Kong chinezen, vaak ex-scheepskoks.
Het aantal echte Indonesische restaurants is hier, alleen in de omgeving van Den Haag, Amsterdam en andere plaatsen waar veel ex indo's en Ambonezen (o.a. Oost-Souburg) wonen.
'Babi pang-pang' is, evenals 'babi ketshap', afkomstig van Chinezen in Indonesië, net als sateeee babi.
Indonesiërs, op een handje vol Hindi en en Christenen na, eten geen babi, dat is niet 'halal'!!
Indonesische sateh wordt met geit, rund of kip gemaakt en ook van garnalen en andere vis.
Selamat makan
Vanavond: Sambel goreng buncis (bootjes), Ayam rica-rica en Nassi goreng pedas
Selamat makan!