Chinese shops .. en hun rariteiten Deel 2


Fake IC van Aliexpress
De elektronen waren er 'ondersteboven' van waardoor de schakeling niet werkte. Met een echte U217B wel!

Van iets dat stuk is leer je het meest.
maartenbakker

Golden Member

Het IC'tje ziet er vervalst (afgeschuurd) uit, maar ik geloof dat juist de opdruk wel klopt.

Zie bijvoorbeeld https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_u244b.html

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Op 13 december 2019 03:16:56 schreef maartenbakker:
Het IC'tje ziet er vervalst (afgeschuurd) uit, maar ik geloof dat juist de opdruk wel klopt.

Zie bijvoorbeeld https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_u244b.html

Zou kunnen gezien je voorbeeld, maar dan hebben ze alleen de buitenkant juist gekopieerd. Inwendig doet, het nieuw aangeschafte, IC niets

Van iets dat stuk is leer je het meest.
maartenbakker

Golden Member

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Ik denk nog steeds dat te veel chinese onderdelen als "fake" worden bestempeld doordat mensen hier slordig zijn....

Voorbeeldje hier: Ik had vijf door mij ontworpen printjes besteld "met componenten er op". Dus ze hebben alles gebouwd, en... werkt niet. Na veel gepruts heb ik het opgegeven en de tweede gepakt. Maar alle "ohja dat moet nog" dingen heb ik dan direct doorgevoerd. Dus C14 correct vastgesoldeerd (ze hadden (op mijn verzoek!) een 1210 condensator gekocht en de footprint was 0805. De eerste had ik eerst met z'n "VCC" kant aan de GND gesoleerd omdat ie andersom bleek te zitten dan ik dacht.... ) En de oscillator "aan" gezet. Kennelijk blaast een LAN9514 zichzelf op als ie geen 4.7uF condensator op de VCCINT heeft, OF als ie geen clock heeft. Ik vind ze te duur om het te gaan proberen. Maar als je een bordje pakt en C14 gewoon goed soldeert en de oscillator aanzet, dan werkt het gewoon in 1x.

Als je zonder verder te testen eerst een "vage chinese" had geprobeerd en daarna "zekere voor het onzekere" er een "echte" in had gezet, dan was het makkelijk geweest om ipv "kristal moet werken, anders gaat ie kapot" te zeggen: "chinese fake, doet het niet".

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
buckfast_beekeeper

Golden Member

Grote verschil tussen chinese en niet chinese handelaars? Bij de chinese wordt er in de regel veel minder lucht getransporteerd. De pakjes zijn meestal op maat. Bij onze 'aanbieders' kan je dit absoluut niet zeggen. Een door van 30cm*30cm*30cm en daar zitten een paar rolletjes SMD componenten in. Je moet gaan zoeken om ze te vinden.

Honing kan je importeren, bestuiving niet.

ik beschouw Postnl gewoon als "rare chinees".

Pakketje in m'n tracking systeem komt het land binnen: "gaat naar postNL locatie". Shit, maar ok dan. Halfuur later: nee toch niet. Prima. Dus... afgeleverd. En 2 dagen later krijg je een briefje dat je het op de postnl locatie kan ophalen.....

En dan ook nog:
Aan de bewoners van <bedrijvengebouw met 200 mensen die er werken> .

Ik heb hem maar uit de post gevist, en op basis van de postnl code kan ik op hun tracering site de Taiwanese tracking code vinden en die staat toevallig in m'n tracking systeem....

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Paar weken geleden had Lubach (Nederlandse wekelijkse satirische nieuwsshow) wat over Aliexpress en andere webshops. En dat China nog steeds als ontwikkelingsland wordt gezien en daarom veel lagere posttarieven betaald. Dus al mijn gezeur dat Post.nl er toch zelf bij geweest is toen er prijsafspraken gemaakt werden en ik dus geen medelijden met hen heb, behoeft wellicht wat nuancering...

Ik vond een setje meetsnoeren die ik ooit in China had besteld. Ik wilde de krokodillenklem (vaak slecht geklemd en nooit gesoldeerd) even nakijken...

De rode kabel is wel normaal. De zwarte is gemaakt van microfoonkabel. Ze hebben wel de massa EN de signaal leiding aan de banaanstekker gesoldeerd. _/-\o_

Volgens mij heb ik ze op deze foto in gebruik en helaas niet meteen weggegooid... (Nieuwe accu en ik verdacht de verkoper van het versturen van een defecte accu... 55W 12V lampje op een gloednieuwe AGM 12V accu))
https://i.imgur.com/uJwRn0ql.jpg?1

Had o.a. een printje met een CH376s bij DealExtreme besteld.
Krijg ik een printje met een ENC28J60.
Dus ik neem contact met ze op.
Die communicatie gaat echt tergend langaam.
Uiteindelijk bieden ze 2$ "compensatie" aan.
Maar een nieuw printje ho maar.

Je snapt wel waar ik volgende keer NIET koop

Just find out what you like and let it kill you

Ik had een tijdje terug nogal wat van die langwerpige 10 Watt COB-LEDs besteld.

Daarbij ook gevraagd om 5 gele.

Dat werden koudwitte exemplaren, dus toch even contact opgenomen met de verkoper. Dat ging in wat gebrekkig Engels, maar we begrepen elkaar, dat was het belangrijkste.

Nadat van hun zijde de informatie verstuurd was wat ik had besteld (waar inderdaad 5 gele exemplaren in stonden) kreeg ik de vraag of ik dan een foto van de zending wou maken.
Lekker grondig aangepakt en ze ook allemaal laten branden zodat het verschil zichtbaar was.

Toen werd blijkbaar de communicatie overgenomen door een ander, bleef het enkele dagen stil en kreeg ik ineens 'Thanks for your incredible order!' terug :D . Ik was van harte welkom om meer zaken met ze te doen en ze keken uit naar een nauwe samenwerking ;)

Ik kan er wel om lachen en voor omgerekend 7,50 euro of zo, ach...

http://www.m-voorloop.nl --- Ik? Welnee! Ik zit nog lang niet achter de germaniums.

Had ik het verhaal al verteld van de chinees die het tracking nummer verkeerd had gedaan? Dus ik krijg een pakketje, maar zit niet in m'n tracking systeem. Ik bestel wel eens 2 of 3x hetzelfde met de bedoeling dat ik er dan vast wel snel 1 heb die ik kan gebruiken en de andere zijn handig voor later. Dus dat is niet altijd degene die WEL in m'n tracking systeem zit.

Maar nu had ik toch echt het gevoel dat het een andere zending betrof die WEL in m'n systeem stond.

Dus ik gevraagd: "zou het kunnen kloppen dat je het opgestuurd hebt met tracking nummer 123456xxxx en niet 23456789 zoals bij ebay in het systeem staat? Krijg ik als antwoord: Nee, wij hebben je spullen gestuurd met tracking nummber 987654321. Ok. Dan is deze dus niet van jullie, dus niet ontvangen, ik open een case.

Volgens ebay: "je pakket is nog onderweg, hier is de tracking nummer, btw, hij heeft halverwege het nieuwe tracking nummer 1234568912 gekregen.

Dus ik een mailtje gestuurd: "ehh... blijkt dat ie toch van jullie is, volgens ebay is het toch jullie pakketje wat ik gekregen heb! Voortaan beter opletten, jullie hadden bijna een not recieved case aan je broek!"....

Mailtje terug: "ok, zullen we je je geld terug geven?" ik maar geantwoord: "ok, mij best.". Lief zijn en proberen te helpen houdt een keer op.

Update: Op licht negatieve feedback (met opmerking dat de tracking nrs nietkloppen): "We hebben contact gehad met de fabriek, zal niet meer gebeuren". Daarop heb ik geantwoord: Gezien het niet relevante antwoord op de feedback, voel ik mij gesterkt dat deze feedback terecht is. En dan, wat ik niet verwacht had: ok, thanks.

[Bericht gewijzigd door rew op 31 december 2019 12:03:05 (11%)]

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Ben laatst toch wel goed opgelicht door een hele slimme Chinees (?) xiaqi9-73

Hij had een te goede aanbieding voor slechts 12,99 usd een heteluchtsoldeer station met 2 digitale displays een gewone soldeerbout kreeg je ook nog bij en wat accessoires. Echt te goedkoop blijkt.... want ondanks dat ik de reviews had gelezen op Ebay (stuk of 100 en allemaal zeer lovend) bleken ook deze reviews van fakers te zijn ( *hemzelf dus denk ik onder verschillende aliassen of van een bende waarmee hij samengewerkt heeft). De reviews waren soms ook meerdere keren hetzelfde dus gekopieerd. Dit levert dan klaarblijkelelijk al snel een webwinkelwaardering van meer dan 98% die dus als zeer goed dan wordt beoordeeld (levert snel, enz) maar waarbij je dus als koper toch met een oplichter te maken hebt. De reviews lezen is dus erg belangrijk op Ebay en het moeten er dan ook minstens heel veel verschillende zijn (en daar horen dan ook soms een paar negatieve bij ook), alleen maar goede reviews is bijna ongeloofwaardig ....

*hier heb ik geen app voor nodig

Bij Ebay dispuut openen wegens niet geleverd, binnen een paar weken heb je je geld terug.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

En als de ebay-klaag-periode voorbij is, dan kan je tot 180 dagen na aankoop bij Paypal klagen als je dat gebruikt hebt om te betalen.

Paypal heeft dan wel soms erg rare regels.
-- "Kan je de goederen die je niet hebt ontvangen terugsturen naar china?"
-- "ehh. Nee?"
-- "ok, dan krijg je je geld niet. Gewoon doen wat ik vraag."
-- "dus je wil dat ik een lege doos naar china ga sturen?"
-- "jep!"
-- "ok dan."

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Een claim indienen is wel lastig te doen en na veeeel contact heen en weer uiteindelijk wel vaak gehonereerd als je tenminste met Paypal hebt betaald. In de uitleg staat dat het in de kolom van transacties kan , maar dat is niet zo. Ik heb toch vaak de klantenservice erbij moeten halen. Ook is Ebay niet proactief met fraude gevallen, want ze verwijderen alleen dan een account (maar het frauduleus lid heef zich zelf al vaak snel uitgeschreven als t meeste geld binnen is denk ik) maar nemen verder geen actie...om de benadeelden te informeren. En dat uitschrijvend lid moet eigenlijk eerst getoetst worden) Het is mij nl al de 2e keer dat een verkoper zich opeens heeft uitgeschreven, communicatie is dan nl ook niet meer mogelijk met de verkoper...

*hier heb ik geen app voor nodig

Nou Bart64, zie: https://www.ebay.ca/usr/xiaqi9-73?_trksid=p2047675.l2559

De verkoper is niet meer op ebay actief dus ik denk dat ze hem hebben afgesloten.

Hoeben

Golden Member

Mijn ervaring op ebay/paypal is dat toch wel de koper beschermd wordt en de verkoper weinig rechten heeft. Dat is de reden voor mij daar niet te verkopen.

Over rariteiten.. Wat denk je hier dan van.
Zag ik in dit topic.
Ex-fietser had wat opgezocht en ik click op de linkjes die erbij staan
En wat denk je, vertalen gaat nog altijd niet helemaal goed. (2elink)

Wie niet horen wil moet TV kijken.

In Engelstalige landen wordt het woordje china gebruikt om voorwerpen aan te duiden die gemaakt zijn van gebakken klei.

Blijkbaar wordt er eerst vertaald van het chinees naar het engels waarbij China (het land dus) gewoon china blijft.

De volgende stap is dat dit vertalings resultaat weer wordt vertaald naar het Nederlands. En bij die laatste stap gaat het dus mis. Het woordje China wordt dan vertaald naar het Nederlandse woord porselein. Op zich dus goed want gebakken klei is inderdaad porselein. Dat ze in dit geval een land bedoelen? Weet die software veel!

Vroeger kon je aliexpress nog omzetten naar engels. Helaas gaat dat niet meer om een of andere reden. Dat was af en toe begrijpelijker.

maartenbakker

Golden Member

Achtergrond: Porselein is een zeer specifieke klei volgens een bepaald proces gebakken, dat lange tijd alleen in China beheerst werd.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Op 29 december 2019 09:50:30 schreef Ex-fietser:

Vroeger kon je aliexpress nog omzetten naar engels. Helaas gaat dat niet meer om een of andere reden. Dat was af en toe begrijpelijker.

tuurlijk wel, de mijne staat altijd in het engels. moet het elke week wel eens terugspringen, want die gaat random naar een andere taal. gisteren was het iets van spaans dat er stond

foto is van nu genomen, ben op zoek achter laag verbruik LCD schermpjes voor de arduino

ik hou van werken ..., ik kan er uren naar kijken
RAAF12

Golden Member

Dat China porselein is altijd lachen dan denk ik aan dure borden maar ook aan een simpele WC pot

Dat de taal weer terugspringt op de Ali Express site heb ik niet. Log je in met een Ali account? Dan zou het geplaatste cookie de taal moeten ' vasthouden'

ja, automatisch login met chrome.
en toch verspringt de taal wekelijks naar 'iets' anders.
vaak nederlands, soms spaans, italiaans, duits,...

ik hou van werken ..., ik kan er uren naar kijken
RAAF12

Golden Member

Op 29 december 2019 13:57:32 schreef fcapri:
ja, automatisch login met chrome.
en toch verspringt de taal wekelijks naar 'iets' anders.
vaak nederlands, soms spaans, italiaans, duits,...

Hier doet Adblock zijn werk en blokkeert 21 ads en Ghostery 5 trackers op de Ali site.

Op 29 december 2019 09:50:30 schreef Ex-fietser:
Vroeger kon je aliexpress nog omzetten naar engels. Helaas gaat dat niet meer om een of andere reden. Dat was af en toe begrijpelijker.

Ga naar "mijn account", click op "go to global site" rechtsboven. Dat window kan je dan na enkele seconden afschieten (want laden doet ie nooit!) en dan kan je weer naar de homepage gaan (bv https://www.aliexpress.com/ )

Dat "verspringen" van taal is volgens mij als je op een advertentie clickt ergens "buiten aliexpress". Die zijn dan ieder gelinkt naar een speciale taal-versie. (bij mijn springt ie alleen naar Nederlands en dat is alleen als ik hier op CO op een link click van iemand hier die hem op NL heeft staan).

[Bericht gewijzigd door rew op 30 december 2019 00:46:51 (25%)]

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/