SB540 lijkt me het beste
Dit topic is gesloten
SB540 lijkt me het beste
Iemand informatie over bovenstaande AVX condensator. Hij is 0.1uF,
maar welk materiaal en welke spanning?
Spanning kun je wel achter komen door de rest van de omliggende componenten in de schakeling in kaart te brengen.
Spanning kun je wel achter komen door de rest van de omliggende componenten in de schakeling in kaart te brengen.
Helaas, ik heb ze los, komen uit Deurne. Het is mil-spec spul, waarschijnlijk ceramisch.
[Bericht gewijzigd door markce op dinsdag 3 december 2013 18:43:18 (13%)
ik zou zeggen een meerlaagse keramische condensator. Als het voltage er niet opstaat zou ik 50V aanhouden.
Moderator
Dit zijn keramische condensators, maar hoeven geen mil specs te hebben, deze uitvoering is er ook zonder die specs. Heb je op de andere kant van de condensator nog meer codes?
Zie http://www.avx.com/prodinfo_catlist.asp?ParentID=80 en http://www.avx.com/docs/masterpubs/mclc.pdf voor een overzicht.
Vermoedelijk zijn er nieuwe coderingen, ik kan mijn 100pF condensators met een 'R200' codering ook niet meer terugvinden.
40 pens DIP IC van het merk "WDL". Opschrift :
5388
JBDF
Komt samen met een 512k eeprom (waar de spellen in zitten) uit een Atari 2600 kloon met 500 spellen ingebouwd.
Iemand enig idee van de fabrikant ? Datasheet zal er wel niet zijn.
Zal waarschijnlijk een custom zijn maar ik heb nog een beetje hoop.
Golden Member
Ik vroeg me af of het WDC zou kunnen zijn, maar afhankelijk van het bouwjaar van de kloon zal dat wel niet, want die hebben hun chipsbusiness de laatste 20 jaar afgebouwd en maken nu alleen nog maar harde schijven.
Heb je misschien een foto?
[Bericht gewijzigd door maartenbakker op dinsdag 3 december 2013 23:26:12 (28%)
informatie over bovenstaande AVX condensator
Gevonden, 2nd supplier was Kemet c062w...k5x5ca, 10% 50V.
Op 3 december 2013 23:24:20 schreef maartenbakker:
Ik vroeg me af of het WDC zou kunnen zijn, maar afhankelijk van het bouwjaar van de kloon zal dat wel niet, want die hebben hun chipsbusiness de laatste 20 jaar afgebouwd en maken nu alleen nog maar harde schijven.Heb je misschien een foto?
WDC is het zeer zeker niet. Ik zit vrij veel in deze oude meuk en heb al het nodige voorbij zien komen de afgelopen 15 jaar maar deze ken ik niet. De andere chips (cmos logica) op het bord zijn van 1992/1993.
Foto ! :
Ziet er uit als een video-chip. Broertje van het ding in de C64.
Is absoluut geen videochip. Het is een all-in-one geval dat een complete Atari 2600 vormt. Verder zit er alleen een flipflop en een demux in CMOS op de print.
Dit apparaatje van Philips heb ik goedkoop kunnen krijgen.
Ik denk dat het een voeding is, maar meer weet ik er niet van.
Kan iemand me helpen aan een typenummer of andere informatie?
Golden Member
Ik denk niet dat het een voeding is. Er staat test , amplitude en oscillator op. Hang er eens een scoop aan. Wilde gok: iets dat het een toon met vaste amplituide en frequentie produceert, om een telecom ding af te regelen of permanent er mee samen te werken ? De boel wordt achterop met de rest uit het 19"rack verbonden en voor kan er dan iets worden ingeplugd om de amplitude en frequentie te meten ivm afregelen (twee afregelpunten voorop) nadat de test knop is ingedrukt
[Bericht gewijzigd door fred101 op zondag 8 december 2013 13:02:23 (37%)
Niet helemaal natuurlijk, want in dit geval is de vraag wat het voor een ding is. Maar ik zag ook de link, vandaar dat ik 'm in het andere topic al even had aangehaald.
Golden Member
Duidelijk onderdeel van een telecominstallatie, maar ik denk met een ingewikkelder functie dan alleen het genereren van een toon. Als het iets met afregelen te maken heeft dan wel als (semi)permanent onderdeel van een installatie, het lijkt geen test- of meetgereedschap te zijn.
gezien de dichte kap is het geen plugin unit, philips heeft ook veel apartere systemen gemaakt als telecom alleen. oa inluister systemen met omgekeerde 100v speakers voor de zorg en al wat ik nog meer ben tegen gekomen voorheen. pieper systemen waren in medio 80's een heel stuk ingewikkelder als nu. alleen de laadracks al waren complexe dingen.
het kan een testunit zijn om middels een toon signaal iets te kunnen controleren. de toepassing kan vanalles zijn, maar er zijn toch dik 500 modellen van gemaakt zo te zien dus zou er best iemand nog kunnen weten wat het ooit gedaan heeft..
Golden Member
Philips heeft inderdaad meer gedaan dan teleklomp, maar dit is gezien zijn herkomst, 12NC en uiterlijk toch echt geen 100V systeem, die kwamen bij ELA vandaan en niet bij PTI. Behalve telefonie zou radiocommunicatie eventueel een optie kunnen zijn, al weet ik niet of dat in die jaren nog in Hilversum gedaan werd en of die apparaten in dezelfde 12NC-reeksen genummerd werden. De kans op telefonie lijkt me groter.
Voor de precieze vaststelling van het bouwjaar (eerste helft of midden jaren '70??) en wat meer hints over de functie is het misschien handig om een paar close-up foto's van de printplaat te maken.
Golden Member
Ik heb ergens nog een grijze philips service map mert schemas van mobilofoons, ik dacht zelfs met buizen.
Op 4 december 2013 22:30:08 schreef Dominic:
[...]WDC is het zeer zeker niet. Ik zit vrij veel in deze oude meuk en heb al het nodige voorbij zien komen de afgelopen 15 jaar maar deze ken ik niet. De andere chips (cmos logica) op het bord zijn van 1992/1993.
Foto ! :
Ik heb het IC gedesoldeerd eronder staat : WDL IC2 WB-5388.
Ik zit hier met een "lectra systemes" cutter/plotter, daar krijg ik helemaal geen beweging in. Mogelijk verkeerde stekker, niet de juiste taal heen sturen. allemaal mogelijk. Maar eventueel om er beweging in te krijgen zou ik hem direct kunnen aansturen... De motoren die het ding aansturen zijn: Sanyo Denki LS11T-019EL8 servo motoren. 110W, 48V 3A.
Weet iemand een datasheet te vinden? D'r zit een "dikke" connector op met twee stevige pootjes, en totaal vier draden (het is een D-stekker, maar dan met wat ruimte uitgeruimd om plek te maken voor die "dikke" connectors. Een beetje zoals de oude SUN monitor stekkers, voor degenen die dat kennen). Anyway. Vier draden, wit, zward aan de dikke poten, en rood/blauw aan gewone D-stekker-contactjes. Als ik iets had verwacht was het andersom geweest....
En dan nog een andere stekker naar wat ik denk dat de encoder is....
Zijn er mogelijk standaard stekkers voor servos, waardoor deze misschien standaard aangesloten kan worden? Is daar docu van?
Ik weet dat het niet is wat je vroeg, maar veel plotters deden mee met wat HP ooit bedacht om hun plotters aan te sturen: HPGL. En dan meestal via een seriele poort, waarbij je even moet kijken hoe baudrate en handshake settings staan.
Golden Member
Klopt, mijn HP plotter doet dat ook en toen ik ooit lang geleden in de automatisering werkte, hadden, als ik het goed onthouden heb, bijna alle plotters wel een HPGL mogelijkheid. Dat zijn gewoon tekstfiles die je serieel daar heen stuurt. Je kan de Eagle cam processor proberen. Dat kan ook met vectoren overweg. Ik gebruik dat om PCBs met ets vaste inkt op koper te tekenen
Dit topic is gesloten