Plaatje posten op Circuits Online m.b.v. uploadarchief.net

Update 22nov2014

Let op: Dit zijn oude instructies. Ze zijn nog steeds bruikbaar, maar met de nieuwe functie "Bijlages" kun je tegenwoordig direct op Circuits Online je plaatjes bijvoegen.

Onder het tekstvak waar je je bericht typt, vind je tegenwoordig de "Upload" knop voor bijlages.

____________________________________

Hoe plaats ik een mooie klikbare foto of ander plaatje op het forum van circuitsonline.net?

Hier op het uploadarchief op 'inloggen' drukken, dan op "Nog niet aangemeld? Klik hier." klikken en een gebruikersnaam kiezen en het registratieproces voltooien.
Denk erom dat het uploadarchief en zijn gebruikers los staat van circuitsonline.net, en dat je je dus apart moet registeren daar.

Vervolgens als je daar ingelogd bent, klik je op 'Upload' (wederom bovenin de menubalk).

Kies in het formulier dat verschijnt (zie hieronder) het bestand op je computer in het daarvoor bestemde vak. Daaronder kun je een 'thumbail' (kleinere versie van je plaatje) aan laten maken, zodat er een klikbare kleine versie voor het forum ontstaat. Dit moet dus in het rechter rijtje. Doorgaans is 100x100 net wat te klein, dus kies bijvoorbeeld 400x400, of 200x200 als je een heleboel plaatjes in één post gaat zetten.

http://www.uploadarchief.net/files/download/thumb.gif
Mocht het plaatje op je computer groter zijn dan 500kb, dan kun je aan de linkerkant ook nog de uiteindelijke grootte aanpassen, bijvoorbeeld naar 800x800. Maak dit niet al te klein, want dan is het eindresultaat misschien niet meer goed zichtbaar.

Als het uploaden klaar is, zie je vanzelf je lijst met eigen bestanden verschijnen:

http://www.uploadarchief.net/files/download/ubb.gif

Klik op het blauwe pijltje voor je bestand (verschijnt alleen als je bent ingelogd). Er veschijnt dan een boxje met verschillende tags:

http://www.uploadarchief.net/files/download/ubbtext.gif

In het vakje achter UBB staat de code die je in je forum-post moet zetten. Deze tekst kun je nu simpelweg selecteren (wel alles, dus even naar rechts doorscrollen!) en kopieren door rechts te klikken, of CTRL-C te gebruiken. Daarna is hij op eenzelfde manier te plakken (CTRL-V) in je forum post.

In het tekstvak van je post ziet dat er bijvoorbeeld zo uit:

[url=http://www.uploadarchief.net/files/download/_g105662.jpg][img]http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/_g105662.jpg[/img][/url]

Dat lijkt cryptisch, maar als je het netjes overgenomen hebt uit het vakje achter 'UBB', dan is dit het zichbare resultaat in je uiteindelijke forum-post:

http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/_g105662.jpg

Probeer maar eens op bovenstaande foto te klikken, je zult zien dat er dan een grotere versie verschijnt!

If you want to succeed, double your failure rate.
RAAF12

Golden Member

Gatsie wat een smerig signaal op die Quad 303. Staat er een 100 kHz sinus op de input?

Nieuwsgierig, helaas off-topic...

In het vakje achter UBB staat de code die je in je forum-post moet zetten. Deze tekst kun je nu simpelweg selecteren (wel alles, dus even naar rechts doorscrollen!) en kopieren door rechts te klikken, of CTRL-C te gebruiken. Daarna is hij op eenzelfde manier te plakken (CTRL-V) in je forum post.

Als je op de UBB code gaat staan, en klikt met rechts, staat er ook een optie "alles selecteren"
Als je dit doet, en dan "copy" dan weet je zeker dat je alles hebt.

Ja, dat kan ook. Of 3-dubbel klikken op die tekst. Maar dat soort dingen is, net als de opties in jouw context-menu, weer afhankelijk van browser en besturingssysteem (en in zo'n menu ook nog de ingestelde taal), vandaar dat ik dat soort tips wat beperk.

@RAAF12: geen idee, foto is niet van mij

If you want to succeed, double your failure rate.

@Jochem: mooi eindelijk eens de uitleg waar ik al een tijdje achter aan het zoeken was.

Zeker een duidelijke uitleg !
Hopelijk raken we zo verlost van die popuprijke sites waar je elke keer een ipad gewonnen hebt.

Tidak Ada

Golden Member

@Jochem en Kareltje :
Je kunt nog gemakkelijker de cursor op de UBB-code zetten en dan achtereenvogens Ctrl-A en Ctrl-C toetsen. Ctrl-A is "alles selecteren"

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - †

Is het trouwens niet mogelijk om een upload functie op de site te zetten? Dataverkeer en opslag zijn tegenwoordig ook niet te duur meer.

Ook kunnen we dan de afbeeldingen nog zien die een aantal maanden geleden geüpload/oud zijn.

Afbeeldingen kunnen dan ook automatisch worden ge-resized en thumbs aanmaken, etc.

'Niet duur' is altijd relatief. Bedenk je even hoe deze veelbezochte site gefinancierd wordt, dat is al geen vetpot. Het uploadarchief biedt alles wat je noemt: resize, thumbs, en afbeeldingen van jaren oud zijn nog beschikbaar. Voor de continuïteit ben je natuurlijk wel van een ander afhankelijk, dat kan pijnlijk worden als het uploadarchief morgen ineens verdwenen is.

Mocht je deze suggestie met steekhoudende argumenten voort willen zetten, open dan alsjeblieft even een eigen topic. Ik zou dit topic eigenlijk willen beperken tot de uitleg hoe je een afbeelding upload, zodat we hier in de toekomst simpelweg naar kunnen verwijzen.

@Tidak: ieder z'n methode, ik gebruik weleens ctrl-a, maar ook vaak de driedubbelklik. (Vervolgens doe ik dan wel weer altijd ctrl-c..)

Aan ieder het verzoek om hier geen discussietopic van te maken. Handige tips voor het plaatsen van afbeeldingen zijn natuurlijk welkom.

If you want to succeed, double your failure rate.

Ik gebruik meestal Picasa omdat ik toch al een Google-account heb; volgens mij geeft dit geen vervelende reclame, maar ik zie anderen het op Co eigenlijk nooit gebruiken.

Werkt dit voor iedereen ?

https://lh5.googleusercontent.com/-wqzjHkGELKs/T-SUzlCWZqI/AAAAAAAAF_0/X4adezBHmO0/s144/IMG_1100.JPG

maartenbakker

Golden Member

Behalve dat je foto's en wat erop staat ongetwijfeld intellectueel eigendom van Google worden (hoe zit dat bij andere sites?) had ik nog iets tegen Picachu maar ik zal er nog eens op moeten rondklikken om me te herinneren wat dat ook weer was.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."