Robotwedstrijd 21 mei as in Mechelen (Sint Katelijne Waver)

Beste Roboteer,

Op zaterdag 21 mei zullen we Roborama 2016 organiseren. We beginnen met klaarzetten om 10u. Je kan dan tot de middag oefenen. De wedstrijd zelf start om 13u00. Het reglement dat wordt gehanteerd is hetzelfde als vorig jaar (PDFs op de website http://wiki.robotmc.org/index.php?title=Roborama). De wedstrijd bestaat uit volgende disciplines :

- Heen en weer (met 3 mogelijke bonussen)
- Lijnvolgen (met 2 mogelijke bonussen)
- T-Tijd (met 2 mogelijke bonussen)
- Blikken zoeken (met één mogelijke bonus)
- Mini-sumo

Opmerking : Op 14 mei zal er extra oefendag zijn bij de Nayer in de voormiddag.

Net zoals vorig jaar maken we onderscheid tussen 'afstandsbestuurde robots' en 'autonome robots' met de bedoeling een grotere groep te kunnen aanspreken. Ze zullen apart beoordeeld worden maar dezelfde proeven mogen/moeten doen. De robot moet steeds zelf gebouwd zijn (al dan niet vertrekkende van een kit). Ongewijzigde gekochte robots kunnen dus niet deelnemen.

Kostprijs
Het event zal ook dit jaar GRATIS zijn. Dit heeft te maken met het feit dat De Nayer dit jaar geen opendeurdag heeft en we - spijtig genoeg - geen maaltijd kunnen aanbieden. We zouden iedereen willen vragen zijn natje en droogje zelf mee te brengen. Mocht je het toch vergeten zijn, geen probleem. In de buurt is een broodjeszaak/frituur.

Inschrijvingen
Iedereen die deel wil nemen, moet zich voor 16 mei inschrijven door een mail te sturen naar roborama@robotmc.org De inschrijving gaat door middel van één e-mail per robot. Graag de naam van de robot in het subject en in het bericht vermelden:
- De naam van de robot
- Type robot : autonoom of afstandsbestuurd
- De naam van de deelnemer (of wie hem bedient als je dat zelf niet bent)
- De disciplines waaraan de robot zal deelnemen :
* Heen en Weer
+ Bonus 1 : 180° blik
+ Bonus 2 : 360° blik (omvat automatisch bonus 1)
+ Bonus 3 : Slalom
* Lijnvolgen
+ Bonus 1 : Blik op lijn
+ Bonus 2 : Kruising op de lijn
* T- Tijd
+ Bonus 1 : Stip vinden
+ Bonus 2 : Nauwe doorgang in vak C
* Blikken zoeken
+ Bonus 1 : blikken retourneren

* Mini-sumo

Op basis van deze informatie kunnen we de wedstrijdschema’s en de agenda in detail bepalen.
Zoals het reglement vermeld kunnen de bonussen tot net voor de wedstrijd en tussen de beurten veranderd worden, maar we vragen het toch om een idee te hebben van wat we mogen verwachten.

Voor meer informatie kan je terecht op onze website ( http://wiki.robotmc.org/index.php?title=Roborama ) of via e-mail

Met vriendelijke groeten,

RobotMC

Suggestie voor de volgende keer: Kondig het hier wat eerder aan. Op deze korte termijn kunnen nu alleen mensen meedoen die ofwel er al van wisten en al bezig waren, ofwel mensen die toevallig al een robot hadden liggen die redelijk alle taken kan vervullen.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Je hebt helemaal gelijk ! Daarom, nu al de aankondiging van de daaropvolgende wedstrijd eind september : De Team Building Day ! Hier gaat het om een wedstrijd waarbij de opdrachten pas op de dag zelf bekend gemaakt worden. We starten om 9 uur met de uitleg van de opdrachten van de dag. Dan heeft iedereen tijd tot 15 h om te knutselen en te programmeren. Om 15 h start de wedstrijd.... Hier vindt je meer informatie over de voorgaande edities : http://wiki.robotmc.org/index.php?title=Team_Building_Day
Ook Roborama is een jaarlijks weerkerende wedstrijd, dus je inspanningen voor de editie 2015 zijn zeker niet tevergeefs...

Een impressie van deze wedstrijd vindt je hier : https://www.youtube.com/watch?v=8xiWVgNvO5o
Opmerkelijk : Een hele snelle lijnvolger (1,41 m/s), een Strandbeest dat kan lijnvolgen, een robot met vacuumgrijper en een humanoide bot.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/