nou zo off-topic is het ook weer niet want in de 1ste post wordt er verbaasd gesteld dat de storing niet zelf werd opgelost.
de laatste bijdragen gaan vooral over het ontbreken van technische kennis in de organisatie zelf en dat is niet zo verwonderlijk. de meeste installaties draaien nu veel langer door dan vroeger en door de schaalgrootte kan je het werk ook niet meer met je eigen TD doen.
ik kom nu regelmatig operators tegen die de fabriek waar ze werken nog nooit stil hebben gezet, reden, onderhoudsinterval is vergroot tot 6 jaar of meer en de man werkt er al 5 jaar en als er dan OH wordt gedaan is gelijk zoveel werk dat de eigen ploeg per definitie veel te klein is.
de TD wordt een beheers-organisatie die bij onderhoud de ingehuurde medewerker aanstuurt en coordineert; op zich al een uitdaging. en eigen personeel aanhouden voor een klus die je eens in de 6 jaar doet is onzin, evenals personeel voor werk waar je direct 5 man voor nodig hebt. uitbesteden en samenwerking met de buurman zoeken.
de bijdrage van MEL is wel exemplarisch voor veel oh-technici
Op 7 januari 2018 07:08:41 schreef mel:
Toen ik nog storingsmonteur was bij een groot Limonadeconcern..
Was het al zo,tijd voor onderhoud was er niet. En als het dan kapot draaide, zeiden ze had je dat niet kunnen vertellen en er eerder wat aan kunnen doen..
tijd voor OH is inderdaad beperkt en terecht. als de installatie stil staat wordt er niets verdiend, simpel. dat betekent dat je taak als onderhouder ook verandert, meer informeren naar productie wat er moet gebeuren, hoeveel tijd dat kost en wat de voordelen daarvan zijn. als je dat goed wil doen is dat best wel een uitdaging en moeilijk. teveel onderhoud (stilstand) worden ze niet blij van en van te weinig al helemaal niet.
tot zover