Eberle PLC PLS514

Beste forumleden,

Ik heb een probleem met een eberle PLC PLS-514.
Nadat de PLC spanningsloos is geweest, en weer spanning op is gezet is er een vreemd verschijnsel opgetreden.

Er worden doormiddel van een glasverbinding (Eberle DP41) diverse remote uitgangen willekeurig aangestuurd. Nu willen we uit sluiten of het probleem in de DP41 kaart zit, dit moet d.m.v. een programmeerapparaat de PG3, echter hebben wij hier geen handleiding van.

Is er iemand in het bezit van deze handleiding, zou diegene mij deze dan kunnen sturen. Alvast bedankt.

GJ_

Moderator

Hebben jullie wel de handleiding van de 514 want ook dat is niet de allersimpelste.

Helaas niet, mocht iemand een organisatie weten die hier in gespcialeerd is of kan ondersteunen of toch iemand in het bezit zijn van deze manuals dan hoor ik het graag. Ik ben zelf amper van het bouwjaar van de installatie en ik loop eigenlijk vast.

GJ_

Moderator

Dan ben je lelijk gefopt om het maar eens heel voorzichtig uit te drukken. De Eberle PLC's waren een van de beste ooit, maar er zijn amper deskundigen te vinden. Wij hadden vooral de 511, die moest met een speciale koffer geprogrammeerd worden. Op het laatst was er niemand meer met zo'n koffer behalve wij. Indertijd gaf dat heel veel werk, maar dat is al weer jaren geleden.

De 514 is even wennen. Zo heeft ie 4 bits registers en geen timers. Die moet je zelf construeren. Om maar wat te noemen. En die kleine registertjes maken het rekenen ook niet echt overzichtelijker.

Ik zoek net tussen m'n manuals, maar kom er dus achter dat ik de Eberle PLC manuals dus domweg niet digitaal heb. En de papieren.....??

Waar staat die machine, ik ken nog wel een paar mensen die ook Eberle kennen. Hopelijk voor jou hebben die er zin in.

Hallo GJ bedankt voor het meedenken mogelijk zegt jou onderstaande iets meer.

We hebben de DP41 kaart laten nakijken door specialisten (en er zijn wat componenten vervangen), we maken gebruik van PLS514 en aan het einde van het plc-rack zit een DP41 glasverbindingskaart.

De afgaande glasverbinding is aangesloten op 4 E/A-modules (type 0-32) waarop diverse uitgangen zijn aangesloten, we hebben reeds de DP41 kaart opnieuw geconfigureerd (met de Eberle ESM4026 software-tool). Maar ik krijg op geen enkele manier de E/A-modules in run terwijl als ik de glasverbinding onderbreek de DP41 kaart een error geeft en ik deze gewoon kan resetten met de softwaretool. Kan iemand mij mischien op de goede weg helpen.

GJ_

Moderator

Die DP41 ken ik alleen in die zin dat ik er van gehoord heb. De kans dat je iemand vind die er echt alles van weet is nihil. Eberle PLC waren niet echt populair. De 511 zag je nog wel eens, later ook de 511S van Telemecanique, maar de 508 zag je al een stuk minder en de 514 was zeldzaam. En 514's met glasvezel zijn ronduit zeldzaam, toen al.

Let bij vervanging op dat de 514 een razendsnelle PLC is, dat kan van belang zijn. En uiteindelijk ga je vervangen domweg omdat er niks of niemand meer voor te vinden is.

Nog een keer de vraag waar dat ding staat. Ik ken mensen die ook vaker met Eberle gewerkt hebben en heeeeeeel misschien zin hebben om er even naar te kijken als het "om de hoek" is.

En dan nog een tip: bel met Schneider, die hebben misschien ook nog wel wat. En anders GE FANUC.

Hartelijk dank voor de hulp, via via toch nog een module op de kop weten te tikken en geconfigureerd. Storing opgelost!

GJ_

Moderator

Gloeiend geluk gehad dus. Mooi zo.