Bauknecht oven BLMTS9100IXL staat op whirlpool

Mijn oven Bauknecht BLMTS9100IXL staat na in de config mode een bit van off naar On te hebben gezet om de oven weer te resetten opeens op Whirlpool met maar een beperkt menu opties. (instellingen, recepten en speciale functies).
kan iemand me helpen wat er fout is gegaan?

maartenbakker

Special Member

Heb je het servicenummer? Staat onder de deur of achterop. Dat is de betrouwbaarste methode om de juiste documentatie en onderdelen te vinden.

ik vermoed dat er een EEPROM met configuratigegevens inzit, zou op zoek moeten gaan of er bekend is hoe je die instelt.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
maartenbakker

Special Member

Dankje. Helaas tot nu toe alleen exploded views gevonden, geen andere serviceinformatie. Ik zoek nog verder. Mogelijk dat een van de witgoedspecialisten er iets over kan zeggen. Een bedieningsmodule gaat al snel over de 100 euro dus dat zou zonde zijn.

Hij is zo te zien ook nog geen 5 jaar oud, dus misschien dat je bij de leverancier ook nog wat gedaan kunt krijgen als andere oplossingen niet lukken.

[Bericht gewijzigd door maartenbakker op 8 augustus 2020 15:18:57 (23%)]

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Ik heb wat service info in je brievenbus geduwd. Kijk maar of je er iets mee bent. De configuratiecode staat bij op je foto zie ik: 95/11

Gelukt. Hij staat nu weer op Bauknecht. Dank voor de hulp. Wachten of de fout terugkomt.

Proficiat. Welke fout was dat die terug zou kunnen komen? De lijst met foutcodes zat er ook ergens tss dacht ik?

.

[Bericht gewijzigd door fabrice op 9 augustus 2020 16:02:53 (98%)]

Ik heb de eerste file die je gebruik en dan het rechse protocol met config menu gebruikt en dan de config op 95 en 11 ingesteld toen was hij weer naar bauknecht. Nu is het wachten als die warm wordt en open gaat of hij weer naar een automatidche routine springt gelijk als F3.
Dan moet het bediening paneel worden vervangen heb ik begrepen.

F03 is een geheugenprobleem met de AM. Leistungselektronik ofwel vermogenelektronica niet de display, display/bediening is de UI of user interface module.

Weet dat deze serie problemen met de user display unit hebben en kosteloos vervangen werden..Probeer er voor in aanmerking te komen als je de fout weer krijgt..

De oven gaat bij openen klep na gebruik automatisch in de demo mode. Hierin loopt die automatisch een programma door. Dit kan ik resetten door de testbit op "on" te zetten in de config mode maar de volgende keer gaat het weer fout.
Is dan het display module defect? Hoe is dat te te repareren?
Kosten bij Bauknecht zijn 179 euro.

Ik heb de service informatie er nog eens bij gehaald. Bij F03 dien je volgens de foutcode tabel de AM te vervangen, de vermogenmodule dus. Later is er een service bulletin rondgestuurd waarin staat dat je de UI of display module dient te vervangen. Nor later is er een ander bulletin rondgestuurd waarin staat dat de bedieningsprinten ook problemen geven. Een kinderziektenbak als je het mij vraagt.

maartenbakker

Special Member

Wat dan wel weer apart is. Eerdere revisies waren al een paar jaar op de markt als ik het zo snel even aan de servicenummers heb gezien. Kennelijk werden er dan voor deze revisie een nieuw type modules gebruikt ofzo.

Ik verwacht dat je de modules buiten Bauknecht om nog wel iets goedkoper zult vinden maar het is wel een beetje zonde van het geld voor iets relatief kleins.

[Bericht gewijzigd door maartenbakker op 12 augustus 2020 20:09:35 (27%)]

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Ik had hetzelfde euvel met mijn bauknecht magnetron. Ik denk van dezelfde serie. ( zie een van mijn topics) dat ding kwam ook steeds in een config menu en toen ook per ongeluk verkeerde type gekozen, met de pech dat ik een type koos mer een compleet andere user interface. Mijn touch knoppen deden het niet meer ( display wel, toonde ook whirlpool), dus kon het ook niet meer verhelpen. Gezien dat onding binnen 3 maanden al vaker dit soort keuren had heb ik met veel bellen en klagen en uiteindelijk via de rechtsbijstand een nieuwe geeist. Ik ben helemaal klaar met die whirlpool/bauknecht rotzooi en helemaal met hun service en coulance

Daarom zeg ik: Bauknecht/Whirlpool bellen,is coulance op!!!