Kenwood KD-5100 met problemen

Daar moet ik nog eens werk van maken ;-)

Henry S.

Moderator

Ik ben een liefhebber geworden van de Ortofon 2M Black :9~.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Ik heb op mijn Thorens een Ortofon FF-15-XE. Net de naald vervangen, en ben hier zeer tevreden van. Wel nog nooit met een echt duur element gespeeld, dus misschien weet ik niet wat ik mis ;-)

mel

Golden Member

Ik heb al jaren een Shure backtrack element, type weet in niet. Bevalt prima.

u=ir betekent niet :U bent ingenieur..

Hallo, ik ben er gisteren eindelijk toe gekomen om de platenspeler aan mijn versterker aan te sluiten, en wat blijkt: er komt slechts geluid uit 1 kanaal. Als ik met een signal tracer op de cinch connectoren van de platenspeler meet, hoor ik inderdaad slechts uit 1 kanaal geluid.
Als ik met een multimeter meet, dan heb ik een meet ik geen onderbreking tussen de kleine connectortjes die op het element schuiven en de cinch connectoren. Dus het blijkt niet in de bekabeling te zitten.
Volgens mij kan het dan enkel nog het element zijn. Gebeurt dit soms nog dat hiervan 1 kanaal niet werkt? De platendraaier had zeer lang stilgestaan op een zolder (gewoon ter info).
Ik vermoed dat er niks anders aan de hand kan zijn dan een defect element, maar wou een luisteren of er nog mensen zijn die dit al hebben meegemaakt (dus element speelt maar 1 kanaal meer af).

[Bericht gewijzigd door roebas op 22 februari 2022 13:04:12 (12%)

Henry S.

Moderator

Dit nog niet meegemaakt, als je het zeker wil weten dan kan je de aansluitingen op het element omwisselen.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.
RAAF12

Golden Member

De aansluiting pinnetjes op het element kunnen gecorrodeerd zijn. De spoeltjes in het MD element kan je met de Ohmmeter meten. Dat gaat zelden kapot. Onderbrekingen in de kabel kan je makkelijk vinden met de pieper op de meter.

De onderbrekingen in de kabel had ik reeds gechecked en was in orde. Ik heb gisteren de kanalen eens andersom aangesloten op het element, en dan komt er inderdaad geluid uit het andere kanaal. Ik ben dus zeker dat het element stuk is. Had hier ook nog nooit eerder van gehoord, vandaar mijn vraag...
Als ik echter kijk naar de staat van het element/naald dan is het eigenlijk nog eigenaardig dat er uit 1 kanaal wel nog geluid komt :)
Dus op zoek naar een nieuw element....