Schema 3V3A / 3V3D

Ik probeer het schema van een ethernet module na te maken voor mijn eigen printplaat. Als basis gebruik ik de W5500. Ik heb een W5500 mini module gekocht en die werkt prima dus dit probeer ik nu op de eigen printplaat te integreren.

Nu staan in het schema 2 verschillende waardes voor 3.3v, namelijk een analoge en digitale waarde.

De hele printplaat wordt gevoed met een Meanwell IRM-03-3.3S voeding.
Alle andere modules worden hierdoor gevoed. Enkele andere modules op de printplaat zijn:

  • ESP32 Wrover
  • L80-M39 GPS module
  • MFRC522 RFID lezer
  • PAM8403 versterker
  • DS3231 RTC

Is dit vergelijkbaar met PVDD / VDD (dus analoog is direct vanaf de voeding, digitaal is achter / na andere componenten)? of heeft dit een hele andere logica.

Deze voorbeelden gebruik ik:

https://preview.redd.it/9c7lw9o2t7f51.png?width=1183&format=png&auto=w…
https://preview.redd.it/2vmo0uv4t7f51.png?width=949&format=png&auto=we…
https://www.reddit.com/r/PrintedCircuitBoard/comments/i49486/question_…

(dus analoog is direct vanaf de voeding, digitaal is achter / na andere componenten)

Het is meestal precies andersom.

Analoge voedingspennen zijn gevoeliger, en moeten dus beter gefilterd worden zodat storing vanuit de voeding (evt. als gevolg van andere circuits) niet de werking beïnvloedt. Hoe je moet filteren, dat staat soms in de datasheet of een application note. Meestal probeert men maar wat. Wat je vaak ziet zijn twee keramische c's parallel aan de pin naar GND en een bead tussen pin en voeding. De ene C is bv 10x groter dan de andere. In sommige gevallen is een weerstand in plaats van de bead beter. Soms ook slechter. Daar kan je evt mee spelen als je een 0603 layout voor de bead.

Voor de digitale voedingspin is ook ontkoppeling nodig. Vaak eenzelfde soort als hierboven geschetst, maar is dan meer bedoeld om de uitgaande HF storing vanuit de pin te beperken.

Ik ben het even kwijt maar ik had zojuist een schema met een "bead" waarbij ik niet direct wist wat het was. Helaas kan ik dit schema even niet meer vinden. Ik had nog nooit van een bead gehoord.

Ik heb nog een schema gevonden (https://easyeda.com/editor#id=f2766bcabaed4abc94efcb25d7f08c25|cee3a00…) maar ik weet helaas niet of dit correct werkt.

Heeft dit schema jouw gedeelte erin verwerkt? (sorry dat ik het niet zie maar heb nog niet de kennis hiervan die ik graag zou willen hebben)