oogjes voor testaansluitingen gezocht

Hoi

Ik ben op zoek naar een oogje dat je samen met een aansluitdraad in een aansluitklem van bvb een pressure switch kan steken, waarop je dan makkelijk een test/meetklem van je multimeter oid kan aanhangen.

Dank U

het lijkt er wel wat op maar het gat van het oogje mag wat groter zijn en de vork-opening ook (moet onder een M4 boutje passen)of moet maar 1 tandje hebben.

Bedankt voor het zoeken.

Het zou ook ergens in Belgie moeten verkrijgbaar zijn want op mijn werk gaan ze niet in china bestellen

Ik gebruik altijd deze op PCB's. Je kan ze mooi grijpen met je testpin etc.

fred101

Golden Member

Ik maak daar zelf aansluit draadjes voor. Gewoon stukje VD draad wat samen met de originele aderhuls in de "kroonsteen" gaat met een rond gebogen lusje aan het eind.

Of een vorkje waar je een stukje VD draad aan knijpt/soldeert en het eind van de draad in een oogje buigen zodat je probe er aan kan. Als je met een DMM werkt dan kun je ook ipv dat lusje een female banaan connector er aan solderen. Er zijn DMM probes die je in ewen banaan connector kunt duwen. Maar de dunne standaard Fluke probepunt past ook prima in een female 2mm banaan.

Ik heb zo in de loop der jaren een heel systeem gemaakt waarbij ik gewone AMP connectors (van die schuif gevallen) gebruik om de verschillende patch kabels kan koppelen. Zo heb ik bv een tulp connector naar AMP en die koppel ik dan bv aan een BNC naar AMP patch. Maar ook bv een aderhuls naar AMP patch die ik koppel aan een banaan naar AMP. Zo heb ik wel 50 verschillende patch kabeltjes. Zodra ik iets moet koppelen met een connector maak ik er een "connector" naar AMP patch van. Met een paar hele korte kabeltjes die male-male of female-female AMP zijn kan ik zo elke combinatie maken.

www.pa4tim.nl, www.schneiderelectronicsrepair.nl, Reparatie van meet- en calibratie apparatuur, ook maritieme en industriele PCBs

Dat laatste lijkt me het best geschikt.

Bedankt allemaal :)

De ali 'kraal'versie
https://www.aliexpress.com/item/32868724174.html
https://www.aliexpress.com/item/1005003711339307.html

Nog steeds Ali, iets minder bijoux. Vreselijk duur en de lage reputatie van de verkoper zorgt dat ik ze niet bestel.
https://www.aliexpress.com/item/1005002763858516.html

Een gewone pen kan vaak volstaan:
https://www.aliexpress.com/item/1005002577212594.html

De soort vroeger veelvuldig gebruikt in Elektuur en bij Velleman:
https://www.aliexpress.com/item/1005001305126722.html

De Chinezen brengen het wel tot aan de voordeur, je moet niet tot ginder gaan en betalen kan met een gewone bankkaart.

[Bericht gewijzigd door Swake op dinsdag 7 februari 2023 18:26:33 (11%)