Samenwerking om RS232 interface te bouwen

Dag beste mensen,

Ik heb in dit forum erg veel vragen gelezen over het maken van een RS232 interface kaart met bijbehorende software.

Ik heb op de volgende locatie wel iets moois gezien om in je achterhoofd te houden:

http://www.fruttenboel.tomaatnet.nl/parino/index.html

Mijn vraag is: zijn er mensen die het zien zitten om aan een een interface kaartje willen werken, maar niet de software?

Ik ben programmeur van beroep (Visual Basic, ASP&HTML) dus vindt de software kant wel iets prachtigs om aan te bouwen, maar ik kan bijvoorbeeld NIET solderen ;)

Mogelijk is hier wat gezamelijks op te starten?

Mazzel,
Christian

Cristian,

Kun je iets naukeuriger uitleggen wat de interfacekaart moet kunnen, wat het mag kosten, etc.

Sytse

Euh......

Idd wat wil je precies? Ik zit al een tijdje met het idee om met usb te gaan werken maar ik kan nog totaal niet programmeren.

USB heeft ook mijn voorkeur. Zit zelf te twijfelen om dit te bestellen.
http://www.futurlec.com/USBIO.jpg

USB I/O module for connecting up to 24 digital inputs or outputs to the module. Each unit has a unique ID, to allow expansion of up to 128 modules to connect to the one PC. Module can be easily read or written to by using Visual Basic or other high level languages. Ideal as a starting point for a home control or industrial control system.

$44,90 bij www.futurlec.com

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

Tsja, wat moet het kunnen? Ik zat zelf te denken aan een stuk of 8 relais uitgangen, en mogelijk twee tot 4 ingangen zou ook leuk zijn.

Het moet in ieder geval in staat zijn 220V lampen te schakelen.

Zoiets als dit, alleen dan mag het wel eenvoudiger.
http://www.fruttenboel.tomaatnet.nl/parino/nlindex.html

Maar als iemand andere (leuke) ideeën heeft, dan graag ;) Zoals ik al zei, ik ben geen hardwareman.

Gr.
Christian

Daarom leek me dat futurlec ding wel aardig, programeerbaar in Visual Basic, voor het geld kun je het niet zelf maken. Met een simpel opto / relais of opto / triac kaartje erbij kun je dan 220V schakelen.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

Ik las dit nieuwe topic met belangstelling.

Ik ben in bezig om een automatische freestafel te maken.
Waarbij ik de frees via 3 stappenmotoren aan kan sturen, omhoog/omlaag, links/rechts, en vooruit/achteruit.

Vanwege omstandigheden is het vertraagd, maar binnenkort wordt de basis constructie gelast bij een specialistisch lasbedrijf.

Tevens ben ik reeds bezig met de voorbereiding van extra faciliteiten welke niet aanwezig zijn op de reguliere freestafels.

In verband hiermee zoek ik ook nog steeds een interface kaart.
Ik vraag me af of dat ook kan met deze Parino kaart.
Iemand een antwoord hierop?

10 euro is namelijk geen geld om dan zelf even het zaakje op de print te solderen.

Ik ben benieuwd naar reactie's, ongetwijfeld zijn er veel meer die iets met stappenmotoren willen doen.
Misschien kunnen we een mini IA houden om printjes in te kopen, of misschien is er zelfs iemand van CO die het printlayout heeft.

SWSje

A long answer is not short!

Even weer dit topic bovenaan plaatsen :)

Het valt mij op dat veel topics ongelezen verdwijnen in de lange lijst en dat er dan korte tijd later weer een vraag is omtrent hetzelfde topic.

Hoe dan ook, zijn er meerderen die iets zien in het doel van de persoon die dit topic heeft geopend en zijn er personen bezig met stappenmotoren die ook wel iets zien in een printje van de gemelde site?

Ik ben benieuwd naar de reactie's :D

SWSje

A long answer is not short!

Ik ben nu ook bezig met een stappenmotor projectje. Maar ik vind het juist leuk om de interfacekaartjes zelf te maken ipv ze gewoon te bestellen.

Euh......

De vraag was in eerste instantie ook dat ik wel een samenwerkingsverband zou willen aangaan met mensen die electrotechnisch een kei zijn, en veel willen maken, maar het net niet zien zitten om het programmeerwerk helemaal zelf te doen.

Ik kan niet eens solderen, maar heb diverse programmeertalen redelijk tot goed onder de knie. Ben programmeur van beroep, en wil graag pioneren. Maar hoe ver kom ik, als ik in mn eentje zo'n projectje wil gaan starten? Vandaar deze vraag :)

Het heeft ook geen haast, hoeft niet vreselijk veel geld te kosten ofzo, en alle inbreng is van harte welkom!

Groeten,
Christian
jcvanginkel@hetnet.nl

Er staat hier http://www.rentron.com/PIC16F84.htm een simpel project met serieele ingang en 12 uitgangen.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

Bij E-Train (mijn bedrijf), hebben we kaartne die voor de modelbouw geschikt zijn, en die kunnen 12 relais, 24 transistors of 12 ingangen (met optocouplers), inlezen via een RS485 bus. Ik kan die kaarten uiterraard leveren, gebouwd met SMD en op professionele printplaten. Galvanisch gescheiden bus enz enz enz. Onderlinge verbinding met RJ45 UTP patchkabels.

Zie www.e-train.nl en kijk onder "UAM"

Even bij vermelden RS485 is een bus die met een converter op de RS232 bus gezet wordt (zie ook mijn website)

Hoor het wel
GRoeten
Antoine

Ik wil wel eens samenwerken met iemand die goed in Windows kan programmeren. Zelf ben ik erg hardware georienteerd en kan en wil ook software maken voor PIC microcontrollers. Een RS232 interfaceje lukt ook nog wel alleen is de Windows software alleen door mezelf te bedienen en zo kan ik het nooit aan iemand anders geven.
Ik zie het alleen niet zitten om een RS232 interface te maken als die toch al bestaat. Op deze manier ben je namelijk altijd duurder uit dan wanneer je hem gewoon in de winkel koopt.
Momenteel heb ik wel een schakeling die van zonnepanelen bijhoudt hoeveel energie er per uur aan het net is geleverd. Deze data wordt in de schakeling opgeslagen en moet een keer in de zoveel tijd (maanden) aan een PC worden gehangen (RS232) om de meetdata uit te lezen en de data in de schakeling te resetten. Ook hier zit software bij dat vanuit Excel de seriele poort aanstuurt en de data in de tabellen stopt, maar echt gebruikersvriendelijk vind ik het niet. Gelukkig vind de persoon voor wie het bedoeld is dat niet zo erg. Misschien is dit een leuke opdracht voor een Windows programmeur?

Zal ik het pakje hier maar laten staan zolang het tikt?

Dit kun je redelijk eenvoudig doen met een PIC die tenminste een UART bezit. Met een MAX233CPE IC erbij kun je hem zo aan je pc knopen. Met visual basic kun je redelijk eenvoudig je compoort aansturen :)

kheb zoiets gemaakt voor mijn lichtbak, jaja een RS232 gestuurde lichtbak, tis gestoord, i know, maar het werkte wel.... helaas nu niet meer om een of andere nog nader te onderzoeken reden :)

[Bericht gewijzigd door Jeroen Boere op zondag 23 november 2003 17:15:10

IF you can't convince them, then confuse them!

Ik ben bezig om een development environment te maken met de PIC16f877, daar komen 4 verschillende interfaces op: I2
C, RS232, IrDA en USB. Voor USB heb ik een leuk ic-tje gevonden dat RS232/245 omzet naar USB. Voor de die-hards onder jullie is het misschien een leuk idee om hier zelf mee aan de slag te gaan. Meer informatie is te vinden op http://www.ftdichip.com.

GR. Martin

BTW: Er heeft in de elektuur ook een artikel gestaan over die IC.

Op 23 november 2003 20:23:14 schreef M Bosma:
Ik ben bezig om een development environment te maken met de PIC16f877, daar komen 4 verschillende interfaces op: I2C, RS232, IrDA en USB. Voor USB heb ik een leuk ic-tje gevonden dat RS232/245 omzet naar USB. Voor de die-hards onder jullie is het misschien een leuk idee om hier zelf mee aan de slag te gaan. Meer informatie is te vinden op http://www.ftdichip.com.

GR. Martin

BTW: Er heeft in de elektuur ook een artikel gestaan over die IC.

zeker leuk, ik heb het zelfs werkend in mijn eigen ontwerp

idd een microcontroller met uart (pic16f628 bijvoorbeeld)werkt heel goed.
een max238 of max233 ervoor en dan heb je de rs232 level convertor de max233 heeft 2 in- en uitgangen.
Met een adresdecoder of 4 naar 16 lijndecoder achter de microprocessor kan je met 4 uitgangen van de microcontroller 16 relais via bv transistoren aansturen ;).
zelf ben ik nu bezig om zo'n kaartje te ontwerpen voor mijn modelspoorbaan. De software schrijf ik in visual c++ maar daar ben ik nog een beetje een beginner in.
misschien kunnen we elkaar wel helpen.
gr paul.

Dit heb ik vorige week gemaakt met 10 uitgangen.
Programmatje in VB erbij en je kunt 10 relais (lampen) schakelen via RS232.

Alles wat je nodig hebt zie je in dit topic:
http://www.circuitsonline.net/forum/view/8201

Alleen het LCD is natuurlijk niet nodig ;)

Ik ben eerlijk gezegt ook liever voor een USB interface:

- heb ik nog niets mee gedaan (wil ik wel leren)
- kun je er meer van aan je pc hangen
- USB zit tenminste op mijn laptop en RS232 niet
- USB is nieuwer enzo :)

Succes,
Atmoz

Op 6 februari 2004 17:16:05 schreef Atmoz:
- USB is nieuwer enzo :)

modern dat ze zeggen

kheb nu ook juist mijn rs232 op punt gekregen
maar in die usb dinges ben ik ook wel geintersseerd

"Theorie is alleen te rechtvaardigen als 'n vorm van praktijk. De praktijk staat niet terecht voor 't hooggerechtshof van de theorie" (Stephan Toulmin)
pointers don't kill programs, programmers kill programs