je mooiste gratis aanwinst

Dit topic is gesloten

Nee, deze is compleet werkend.. het probleem kan zich natuurlijk altijd nog voor gaan doen.

op het moment heb ik een redelijke verzameling staan.
het grootste gedeelte kwam via school.... nog nooit geweten dat een magazijn opruimen zoveel moois op kan leveren....
maar ik scharrel elders ook dingen op.

- ccd - camer's (2 philips: 1 X VCM8637/00T, 1 X VCM8120/00T-/01T en 1 X een sanyo VCB-3440P)
- een video splitter (met aparte voeding)
- oude overhead (onderdelen uitgehaald, rest weg gemikt)
- meerdere pc - voedingen en andere pc-onderdelen in de loop der jaren
- schakelmateriaal (schakelaars enz.)
- meerdere installatie automaten en ALSjes
- relais (van tijd tot ster/driehoek)
- lege prints + een hele voorraad aan onderdelen (ook in de loop der jaren opgehoopt.... :P)

en verder nog een hele hoop ander spul.....
eigenlijk gewoon te veel om op te noemen ;)

en mijn nieuwste, maar helaas niet gratis, aanwinst is een russische PNV-57 nachtkijkerhttp://uaprom-image.s3.amazonaws.com/373402_w640_h640_pnv57.jpg

[Bericht gewijzigd door Hobbyknutselaar op 8 juli 2010 20:52:37 (10%)

nachtkijker ... leuk als iemand ineens een halogeenlamp aandoet dan zie je niks meer.....

en school is een leuke plek voor gratis dingen idd .

waar rook was, werkt nu iets niet meer

zo hebben wij een heel mooi magazijn met onderdelen ic´s, schakelaars alles, op school. er zit een heel schappelijke beheerder op. Zolang je niet teveel tegelijk meeneemt mag je het gratis en voor niets meenemen.

heb van de week weer wat gratis gehad...

http://i578.photobucket.com/albums/ss226/zoalshetis/IMG_2635.jpg

2x b&j 4 kanaals schakelsysteem met potentiaalvrije contacten , ik kwam erachter dat mijn ( ook gratis ) philips dimmersets dezelfde rc5 code hebben , en die sets zijn toch al gesneuveld ( waren 90's preproductie met fouten ) dus heb ik er 4 ab's bij nu :) de accu zat bij een alarm wat ik heb gehad voor onderdelen , het ding bleek met afname van 0,9a nog 7,2ah te zijn dus 100% .

http://i578.photobucket.com/albums/ss226/zoalshetis/IMG_2631.jpg

en 2 mediacenters gekregen , beiden nieuw . 1 met mobo en voeding de andere was ledig in doos , en heb er m'n mediacenter ingebouwd maar ik moet nog een microatx voeding vinden daar er geen atx inpast . heb nu zolang een atx aan de achterkant hangen met lange kabels . dat was een atx, nu is het een atx2 geworden na ombouw .
de kasten zijn delta achtige bouw met een 1cm dik front en helemaal alu op de io cover na . helaas is dat vfd display aansturen moeilijk onder win7 en moet met visual c en omslachtige drivers .....

waar rook was, werkt nu iets niet meer

mijn laatste mooiste gratis aanwinst is een oude compaq 7" CRT monitor met VGA aansluiting....monochrome!!
max resolutie 640x480 :D

Werkt nog als een tierelier!!!
Binnenkort ga ik middels oude pc onderdeeltjes en een level 2 FSK interface daar een 24/7 p2000 monitor van maken ;)

Blue Sky

Cableguy

Testman, ik heb een Antec media kast met daarin een vfd display. Deze werkt echter prima met windows 7. Kijk ff op de Antec site, misschien werken hun drivers met jouw display.

Waar rook is, is stroom

het is een vf110 display van origenae , de usb drivers vallen wel mee , maar de drivers om tekst van media player in beeld te krijgen zijn erg omslachtig . ze zijn gemaakt in visual c . ik had al langer een los display waar ik mee heb geexperimenteerd . met de drivers erbij maar het wil nog steeds niet werken .

het idee was om ce pc ook aan te kunnen zetten met de ab voornamelijk , dit kan omdat er een iroog inzit maar die drivers zijn nog ingewikkelder .

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Grof vuil, 2 stuks Motorola VIP1960 met 160Gb SATA HD's er nog in.

http://farm3.static.flickr.com/2664/4111711737_ebc2f14164.jpg

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

Dat ligt aan de straat bij jou? Toch leuk..

Zijn dat van die KPN-dingen? Kun je daar nou nog wat mee in oorspronkelijke staat? Video heen streamen ofzo?

If you want to succeed, double your failure rate.

KPN idd, wou er linux opzetten, gisteren wel wat lopen zoeken, nog niets gevonden. Waarschijnlijk dus slopen.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

Zit daar een ARM ding van ST in? Misschien eens aan free vragen, die loopt geloof ik ook weleens rond op de afdeling settop-boxen bij ST.

If you want to succeed, double your failure rate.

ik heb ook wel eens wat pc;tjes gevonden bij grof vuil, ik ken iemand die overal waar grof vuil is naar toe gaat. die heeft ook wel eens een complete goedwerkende scootmobiel daar gevonden.

het mag dan wel niet maar de vuilstort kan ook veel moois oplevern

Henry Rolls (van Rolls- Royce): "The quality remains long after the price is forgotten,"

Op 21 juli 2010 10:55:47 schreef Jochem:
Zit daar een ARM ding van ST in? Misschien eens aan free vragen, die loopt geloof ik ook weleens rond op de afdeling settop-boxen bij ST.

ARM ST idd, wel dit topic gevonden: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1405392/ maar kom ik ook niet veel verder mee.

De touchbediening aan de voorzijde word trouwens door zo'n QT chip icm ATTiny2313 gedaan.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

Slopen zou zonde zijn! Ik zou eens zoeken naar RX/TX pads, met een beetje geluk kan je bij een console met nuttige informatie en met (heel) veel geluk is er een interactieve bootloader waar je wat mee kunt. De foto van tweakers is helaas te onduidelijk om te zien wat er op de print zit.

Kan dat ding geen UBoot draaien ?

mijn laatste gratis aanwinst:
http://www.videotechnology.com/dvr/mega180.jpg

compleet met cpu en 512 ram.
zelf een hd en dvd-rom speler in gegooid.

het is een pc en een standalone radio/cd-speler.
erg grappig ding.

Mijn laatste gratis aanwinst:

Een Philips PM3226 scoop van 30 jaar oud, werkt nog steeds!

Anoniem

gisteren een samsung 2232 lcd gekregen, was gevallen.
maar het enigste wat ?stuk? was, was dat de kabel naar het lcd paneel los zat.

jep , je kunt ooit mooie dingen krijgen die eigenlijk niks hebben . net als de beamer waar ik dit topic mee begon , het bleek jaren later zo te zijn dat de secetaresse die dat ding gebruikte het maar een zware beamer vond om steeds in het gebouw mee te nemen naar vergaderingen , dus kocht een nieuwe . de oude moest wel een probleem hebben om een nieuwe te krijgen dus werd er iets verzonnen wat nooit iemand had gecontroleerd :p

zo heb ik van ict ooit 5 tft's gehad die stuk waren , het bleek bij allen dat de dc stekker los in de soldeer zat wat maar 5 minuten werk was voor reparatie .

die philips scoops zijn best goed , wat contactspray in de knoppen en ontstoffen en ze kunnen weer jaren mee , zeker de analoge scopes blijven lang werken .

@sup3rted is een mooie msi kast , heb je er ook de ab nog bijgehad ?

heb van de week via een kennis weer een gebouw gesloopt wat plat gaat , dit maal had ik er jaren rondgelopen dus wist precies wat er interesant was , evsa's met dimmer , gira schakelmateriaal , noodbakjes van 2 jaar oud , een ringkern 300va met 2 nieuwe 100v elco's 10.000uf , wat accespoints , cai verdelers .

die dingen gaan uiteindelijk gewoon de stort op terwijl er mensen 25 jaar oud trespa van het gebouw weten te verkopen wat helemaal verkleurd is , maarja ik vond het niet erg :)

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Die beamer zwaar? Mijn god, nog een mooi draagtasje erbij ook...

Jij hebt wel geluk met die gebouwen zeg, mooi materiaal en omdat het toch teveel is voor jezelf blijft er een mooi stukje handel over (als je daar zin in zou hebben).

If you want to succeed, double your failure rate.

@ Testman als je zo n paar EVSA's over hebt, ik ben geinterreseerd :P

van die school heb ik bijna alles nog , alleen de groepenkasten heb ik bij mijn moeder gehangen ,daar die nog oude zooi had zonder aardlek . dat opbouwmateriaal heeft ook al een bestemming gekregen . sommige dingen heb ik wel weggegooid die waren zo oud , of incompleet . in die school waren zelfs nog inbouwkasten die niet waren verhuisd en waren ook in geen 30 jaar open geweest , daar zaten nog stormlampen in en houten brancards , 8mm video en andere 70's dingen .maar die school was ook gefuseerd en vrijwel alles was achtergebleven omdat het nieuwe gebouw al meubels had .

alles is naar afrika gegaan , ook de oude kolomboren en lasapparaten daar zijn ze er gek mee , want dat spul heeft niks exotisch en is makkelijk te maken , ik ontdekte in de enorme kelder nog een 2meter staande kolomboor en 300 liter compressor die waren vergeten omdat er geen licht meer was in de kelders .

uit het gebouw van deze week waren de evsa bakken al verwijderd ,maar niemand wist blijkbaar dat er ook hingen op de badkamers aldaar :p

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Een overzicht van wat ik door de jaren heen al gratis vergaard heb.

http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02067.jpg http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02068.jpg http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02069.jpg
Zoals het label al verklapt een 24VDC 20A gestabiliseerde voeding met remote sense.

http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02066.jpg http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02065.jpg
Een grote Danfoss VLT-5000 frequentie omvormer en zijn kleine broertje.
In heb er hier zo 5 liggen 2 grote, 1 middel en 2 kleintjes.
Specs heb ik ooit een opgezocht en kwam, dacht ik, op
3x400VAC 75A voor de 2 grote,
3x400VAC 58A voor de middelmaat
en 3x240VAC 16A voor de kleinste.
Of toch ergens rond deze waarden.
Deze komen uit een stuurkast voor een rolbrug van 10 ton. De stuurkast werd gebruikt als reservekast en op een dag lag ze in de container voor oud-ijzer. Ben dan snel gaan vragen of ik ze mocht hebben en na 10 min lagen ze, omvormers, in mijn auto. De kast zelf was te groot.

http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02052.jpg
Wikkeldraad van 0.35mm to 1,... mm, ik vond mijn schuifmaat niet...

http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02051.jpg
UPS'en waar de batterijen stuk van waren.
Met dank aan mijn school die laatst hun voorraad computer onderdelen de deur uitgesmeten hebben. Lagen ook enkele SCSI schijven en RAID controllers bij.

http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02071.jpg
Laptops, mensen die mij kennen zijn nogal geneigd om hun "kapot" gerief bij mij te dumpen.:)

http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02076.jpg http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02075.jpg http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02078.jpg http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02077.jpg http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02079.jpg

Ook allemaal "kapot"...

http://i826.photobucket.com/albums/zz182/gizmo69the2nd/Werkplek/th_DSC02054.jpg
Last but not least, analoge multimeter.
Deze heeft zijn diensten al even veel bewezen als mijn digitale.

Op 12 augustus 2010 22:56:06 schreef sup3rted:
mijn laatste gratis aanwinst:
[afbeelding]

compleet met cpu en 512 ram.
zelf een hd en dvd-rom speler in gegooid.

het is een pc en een standalone radio/cd-speler.
erg grappig ding.

Dat is een leuk ding, heb er zes jaar geleden eentje gekocht voor een dikke 1200 euro :). Dat display kun je vergeten trouwens, die is niet custom aan te sturen vanuit windows. Tot drie jaar geleden iig niet ;)

Dit topic is gesloten