eigen ontwerp versterker/gaarne suggestie ter verbetering

I

[Bericht gewijzigd door diederick op dinsdag 11 april 2017 12:30:35 (100%)

Offtopic, ik weet niet hoe gesteld je bent op je privacy, maar je (naam+) adres blurren in de foto's is misschien een idee. (niet negatief bedoeld, meer als tip)

Action expresses priorities LH

Letterhenk,
zie ik nu pas. Vind ik niet zo erg.

-

[Bericht gewijzigd door diederick op dinsdag 11 april 2017 12:29:54 (100%)

Ik hoop dat ik hierdoor dit topic een nieuw leven kan inblazen!
Sinds de laatste info heb ik het ontwerp lange tijd gelaten zo het was. Met dit nieuwe schema denk ik een grote verbetering te hebben aangebracht in het beheersen van de ruststroom.
Al met al is het nu een simpel te bouwen versterker met weinig bouwstenen die erg goed klinkt via mijn KEF q35's.
Ik hoop dat er interesse is van echte audiofielen.

Draft1 versie 13 dec 2019.pdf

RAAF12

Golden Member

Op 5 maart 2015 15:36:06 schreef diederick:
een groot orkest, en hij is er ook al jaren erg over te spreken; over het geluid dus en de gedefinieerde plaats van de muziekinstrumenten.

De luidsprekers zijn daarin van belang en de faselineaire afstraling in het hele hoorbereik, of dat nu een electrostaat of een conventionele (meerweg) luidspreker is. Daar zijn met de PDP11/35 computer uitgebreide testresultaten over gepubliceerd in de UK audio maandbladen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de vroege DM-6, DM-7 en DM-801 modellen. Met een geperste Kevlar conus, dat is effectief tegen conus 'break-up'
https://en.wikipedia.org/wiki/Bowers_%26_Wilkins

Een versterker speelt een ondergeschikte rol, een vijftig jaar oude twee keer vijfenveertig Watter zoals de Quad 303 voldoet goed in de meeste huiskamers.
Bij goede luidsprekers en een goede opstelling is de definitie zelfs zodanig dat de hoornblazers ook achterin het orkest te lokaliseren zijn. Dan is er ook diepte in het brede stereobeeld te horen. Dat is na te lezen in de oude nummers van Luister en dan vooral de artikelen die Jan Kool schreef voor dat blad. Af en toe een concert bezoeken is een must, dan weet je pas of de werkelijkheid wordt benaderd in de huiskamer!

Nieuw te koop en schrik van de prijs https://www.bowerswilkins.com/nl-nl/home-audio/800-series of de Nautilus. https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNTqoIp5bCpP_Js2iXS6sK6ah4aRpw…

En RAAF12, je hebt het laatste bouwschema wel even bekeken hoop ik? En ja,ik zou die B&W's graag willen hebben. Helaas voor mij niet betaalbaar :S. Ik heb nog steeds mijn KEF Q35's, dat scheelt dus heel wat klasses.

Bij mijn vorige post zat het schema in een pdf bestand, hierbij als klein uitgevallen jpeg en een lelijke jpeg.
Mbv de instelpot 1M kun je de ruststroom zo instellen dat de eindtorren ver genoeg geopend zijn voor een optimale werking. [Als je dit schema ooit zou willen bouwen ;) begin dan met de potmeter op de grootste weerstand!]. Zie voor instellen van de ruststroom ook het artikel https://verstraten-elektronica.blogspot.com/p/bipolaire-transistoren-i…

Op 3 maart 2015 21:02:57 schreef diederick:

IK RAAD JE AAN DIRECT NAAR DE NIEUWSTE POSTS VAN DECEMBER 2019 TE GAAN.

Zoals eerder elders op dit forum aangegeven ben ik twintig jaar geleden begonnen mijn eigen versterker te ontwerpen. De laatste 10 jaar heb ik er niets meer aan verbeterd aangezien ik tevreden was over het geluid. Nu wil ik toch kijken of er meer geluidswinst te halen is.
Daar ik eigenlijk werktuigbouwkundige ben, zou mijn versterker best eens vreemd kunnen zijn voor electronica-opgeleiden!? Maar juist van jullie kan ik tips gebruiken. Ik zit niet zozeer te wachten op afbrekende kritiek, want ik vind dat mijn creatie een goed geluid heeft. Opbouwende, meedenkende kritiek is echter zeer welkom.
Ik upload een tekening maar aangezien die misschien erg klein uitvalt kun je ook een pdf krijgen.