Miele W5821 stopt tijdens centrifugeren

Dat ongelijk afslijten kom ik bij triac sturingen ook tegen. Een defect in een wikkeling is daar het probleem. Borstels vervangen is dus geen oplossing.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

de Mieles met zeker een EL200 besturing had hier last van en scheelde een dikke CM. Vaak wisselde ik de borstels om als ik voor reparatie was (Pomp of manchet, schokbrekers). duurde het nog veel langer als ze op waren en dan vaak gelijktijdig.

jerome

Golden Member

Centrifugeren trekt de grootste stroom door de boorstels, en aangezien dat altijd in dezelfde draairichting gebeurd gaat de + borstel meer verslijten. Is steeds te zien bij automotive start, blower en ruitenwissermotoren dat de - borstel nog niet halverwege is als + op is. De electronenrichting zeker?

Bijzonder. Dat was me nooit opgevallen.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Hoi Jerome,Klopt wel mee eens maar waarom niet bij EL140,150, ELP, EDSTU besturingen maar alleen bij de EL200 en misschien deze ELP165 ook dus?? Allemaal zelfde principe besturing.. Gelijkrichter en tryac/ IGBT besturing.. Motoren zijn al jaren identiek dus dat kan het niet wezen...

kleine update: de machine werkt nog steeds perfect. Ik heb er al veel mee gewassen sinds de herstelling.

Enige dat ik merk is dat de machine zijn programmaduur nooit inkort bij kleinere ladingen.

Interessant. Weer een onderdeel dat we moeten in de gaten houden (RK). Voor de tijdsinkorting mss in het programeer menu kijken qua instellingen. Toestel uit....starttoets ingedrukt houden en terwijl toestel aan...start lossen als in display "taal" verschijnt.

Anders moet je naar service menu gaan. Dat is ingewikkelder.

[Bericht gewijzigd door EricN op 26 mei 2022 06:45:10 (41%)

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?