Philips codeletters productiecentra/vestigingen/fabrieken 2

Beide hartelijk dank!
De drie applicatie manuals zijn zeer nuttig.
In de tussentijd ook al wat verder.
De Series1 12nc's zijn inderdaad 2722 001 xxxxx.
27 was dan vrijwel zeker ICOMA
22 was Eindhoven coding centre

In het eerste boek in de referenties van 575 staat een lange lijst met mensen die bedankt worden. Die zijn voornamelijk in Eindhoven - waar de ontwikkeling dus vrijwel zeker plaatsvond - maar ook Hoogeveen. Zou dat de producctielocatie geweest kunnen zijn?

In ieder geval dank voor de inputs, ben weer een stuk geholpen.

Groeten, Pieter

maartenbakker

Special Member

Codegroep 27 is géén ICOMA, maar "buiding blocks". Ingekochte samenstellingen vallen er dus ook onder, en in latere jaren is dat zelfs verreweg de meerderheid. Codegroepen onder de 30 horen bij mijn weten niet bij specifieke HIG'en maar bij specifieke productgroepen (kunnen dus ook naar ingekochte producten wijzen), hoewel bijvoorbeeld codegroepen 22 en 23 voor condensatoren en weerstanden met de beschrijving "eigen fabrikaat" wel zo gedefinieerd zijn dat ze alleen maar bij ICOMA/Philips Components of onderaannemers vandaan konden komen. Codegroepen 20 en 21 zijn idem maar dan "vreemd fabrikaat".

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
brains

Special Member

Misschien hoort het hier niet helemaal thuis want het heeft geen 12nc nummer maar misschien toch leuk/nuttig.
Vond deze 2 6volt batterijen gisteren in een batterijen bak. Vond ze een leuk vintage uiterlijk hebben dus meegenomen om ergens als decoratie neer te zetten.
Je komt ze niet zo vaak meer tegen, geen idee waarin ze nog gebruikt worden eigenlijk?
Vandaag toevallig zo'n klassieke platte, metalen zaklamp waarin ze gaan.
Een meet 0v en andere nog 4,5v
Knap als je mij vraagt want tht op bodem vermeld 01-2000. Dat betekend dat hij in de vorige eeuw is gemaakt :P
Geen idee hoeveel jaar ervoor.
En hij is made in Spain. Had Philips daar een batterijen fabriek staan of is het gewoon inkoop?

Hi Maarten, even terug komen dop jouw reactie dat 12nc's die beginnen met 27 niet van ICOMA kwamen maar "ingekochte samenstellingen waren". Hartelijk dank voor die input.
Mag ik hieruit concluderen dat deze modules niet door Philips zelf werden geproduceerd, maar van een toeleverancier? Dan is mijn suggestie dat ze uit Hoogeveen kwamen natuurlijk ook meteen ontkracht. Zonder foto's van modules met daarop een factory-code zullen we waarschijnlijk nooit weten waar ze vandaan kwamen, helaas.
Maar je weet nooit wat er nog voorbij komt, ik blijf me altijd verbazen over hoeveel informatie er alsnog boven komt.

Pieter

maartenbakker

Special Member

Hoi Pieter. Dat kun je er niet uit concluderen.

Ik schreef "Ingekochte samenstellingen vallen er OOK onder". 27 is een algemene codegroep voor "building blocks" waar geen claim gemaakt wordt over de herkomst of de HIG waar ze onder vallen (*).

Zo'n samenstelling kan dus overal vandaan komen, inclusief ICOMA. Het is zo goed als zeker dat deze modules door Philips zelf ontworpen en gefabriceerd zijn.

(*) Alle codegroepen onder de 30, uitgezonderd 20 t/m 24, doen geen claims over de herkomst of HIG van de producten die erin vallen. Ze wijzen naar specifieke productsoorten. Draad, kantoorartikelen, hang en sluitwerk, chemicalieën, etc. 20 t/m 24 doen claims over de herkomst van het product. Codegroepen vanaf 31 zijn gebonden aan specifieke HIG's, en doen doorgaans ook geen claim over de herkomst van het product.

P.S. Ik vermoed dat Philips zelf tot de grootste afnemers van dit soort modules behoorde, en ze gebruikte in de eigen automatisering van de productie.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Hi Maarten,

helder!
Ben het met je eens, in dat geval vrijwel zeker productie door Philips intern, ben erg benieuwd waar.
Echter, verkoop was vrijwel zeker voor het grootste deel extern! Een voorbeeld was de firma Friden in Nijmegen, die een computer op basis van deze modules produceerde. Ze zijn ook inderdaad gedurende 30 jaar gebruikt in regel en controlsystemen zoals de Londense metro. Philips interne groepen die bijvoorbeeld verkeersregelsystemen bouwden hebben ze waarschijnlijk ook gebruikt, maar gezien de uitgebreide databoeken zijn ze zeker extern ook veel verkocht.

Nog even geduld, dan komt er een verhaal op mijn site over deze modules en hun vroege computer toepassingen!

Groeten, Pieter

Philips PM5518-TN TV patroongenerator met documentatie.

Groeten, Ron.