Mijn K8048 development bordje werkte gisteren weeral tegen. Daarom heb ik een nieuw bordje ontworpen dat met mijn galvawisp werkt.
pcb:
Opgebouwd:
Voor meer info zie:
http://www.elektronicastynus.be/Projecten/Proggers/devboards/V1/index.…
Dit topic is gesloten
Mijn K8048 development bordje werkte gisteren weeral tegen. Daarom heb ik een nieuw bordje ontworpen dat met mijn galvawisp werkt.
pcb:
Opgebouwd:
Voor meer info zie:
http://www.elektronicastynus.be/Projecten/Proggers/devboards/V1/index.…
mooi! maar wat is die oranje strip? ik zie ze wel eens in het zwart, maar ik weet niet wat het is:(
Golden Member
Weerstandsnetwerk = meerdere weerstanden in een verpakking
Op 29 mei 2008 20:11:23 schreef help:
Weerstandsnetwerk = meerdere weerstanden in een verpakking
Je meet vanaf 1 kant (staat het bolletje bij) dan bij elk pinnetje zit een weerstand bijv 1K en dan per pin komt er 1K bij
Golden Member
dat klopt niet helemaal, alle weerstanden zitten met een pootje een de gemeenschappelijke pin. Het telt dus niet op per pin !
sil weerstandje. zorgt voor een pullup weerstand hier.
Zo ziet het er vanbinnen uit .
EDIT: paar mensen waren me al voor
[Bericht gewijzigd door Stynus op donderdag 29 mei 2008 20:14:46 (10%)
ok:) bedankt heren.
Moderator
Op 29 mei 2008 20:14:18 schreef help:
dat klopt niet helemaal, alle weerstanden zitten met een pootje een de gemeenschappelijke pin. Het telt dus niet op per pin !
De array die Lithium beschrijft bestaat ook!
Jammer dat er geen display- en PortA/B connector op zit, verder goed gelukt.
Vond ik een wel zo handige optie:
(Even een radiomarkt display met backlight getest)
1 Waarschuwing: niet alle SIL-weerstanden hebben inwendig de functie die Stynus afbeeldt. Bij sommige uitvoeringen zitten er bv. 4 weerstanden in, waarvan beide aansluitingen naar buiten uitgevoerd zijn. Anderen --met name SCSI-terminatieweerstanden-- zien er intern helemaal anders uit.
Dus, als de herkomst onzeker is: eerst zorgvuldig doormeten!
@Henry: zijn dat de standaard-karakters van dit display? Lijkt me handig als memo-display of zo...
[Bericht gewijzigd door pros op donderdag 29 mei 2008 20:41:35 (13%)
Moderator
Ik was even aan het klooien met een 2x16 LCD, toen ik opeens de kleuren LCD uitvond..
Niet helemaal wat ik in gedachte had, maar ik weet wel meteen waarom LCD's met zwarte letters altijd groen zijn. Onder de hoek waar de polarisatiefilm het groen doorlaat zijn de de letters het meest donker, en dus het contrast het hoogste.
Draai je de film ongeveer 40°, dan heb je opeens een blauw LCD.
Het levert totaal niet op wat ik wilde (een doorzichtig lcd met zwarte letters), maar het is wel leuk om er mee te klooien.
LCD's gaan trouwens helemaal niet stuk als je ze uit elkaar haalt. Deze is al een keer of vier / vijf uit elkaar geweest. Geleidende strips los, reflector eraf gekrabt en gepoetst, backlight is er al een keer uit geweest, etc.
[Bericht gewijzigd door klein is fijn op donderdag 29 mei 2008 20:54:50 (22%)
Ik had vroeger het folie van een display uit een oude rekenmachine gehaald, en omgedraaid.. toen werd het een zwart display met witte letters.. zoals hierboven ook te zien is
Moderator
Op 29 mei 2008 20:37:22 schreef pros:
@Henry: zijn dat de standaard-karakters van dit display? Lijkt me handig als memo-display of zo...
Dit is idd de standaard set karakters, 13mm hoog.
Kan jij mij vertellen hoelang zo iets mee gaat? kwa accu duur?
Ik zit er namelijk over om te denken om ook zo eentje te maken maar ik heb geen bouw tekeningen etc, ik wil dan gebruik maken van een benzine motortje van een modelbouw vliegtuig
Bedoel je de batterijen ?? De makita batterijen gaan zo een 20 minuutjes mee en die andere dat er opzit gaat mss wel 2 uur mee. Die moet dan ook veeeeel minder stroom leveren.
Nog even iets tussendoors gemaakt. Het zonnepaneel laad een batterij op , wanneer het donker word gaan de ledjes branden. (Veeel meer licht als die lampjes dat je in je tuin zet )
Je kan het ook gewoon gebruiken om batterijen op te laden. Het paneeltje geeft 2,8V bij 100mA. Dit bij het vallen van de avond. Heb het nu pas gemaakt en uitgetest. Kwa elektronica zit er niet veel in, een bc557 die de ledjes laat branden waneer het donker word, een paar weerstandjes en een weerstandje om de stroom door de batterijen te beperken.
Hoeveel stroom ze rond de middag geven zal ik morgen eens uittesten.
ligt het nu aan mij of zijn er helemaal geen ledjes te zien? Verder trouwens leuk dingkie, wil ook al een tijdje met zonnepanneeltjes spelen maar alles op zen tijd denk ik zo...
ledjes hangen aan de 2 parse draadjes die naar links gaan, wou er geen foto van trekken omdat het HI rode zijn, moet er nog witte kopen . De cellen heb ik trouwens van een bedrijf die zonnepanelen verkoopt/maakt, gewoon vriendelijk gevraagt en gekregen . Je moet ze dan nog wel met elkaar verbinden.
@AC/DrieC: & is er van die zonnelader ook een schema?
Golden Member
Op 29 mei 2008 20:31:13 schreef Henry S.:
De array die Lithium beschrijft bestaat ook!
Weer wat geleerd, Excuses !
Op 29 mei 2008 23:08:11 schreef AC/DrieC:
De cellen heb ik trouwens van een bedrijf die zonnepanelen verkoopt/maakt, gewoon vriendelijk gevraagt en gekregen . Je moet ze dan nog wel met elkaar verbinden.
Gekregen Jij en dat bedrijf weten men aandacht wel te trekken
(= subtiele hint welk bedrijf en hoe lief je't gevraagd hebt...)
Photovoltaic, vragen voor sponsering voor porjectje. Ik had ze nodig om op een autonome grasmaaier te zetten. IS toen ook op TV geweest bij Fata Morgana in Bree.
@hadv : Schema heb ik niet de lader zelf is heel simpel, rechtstreeks batterijen aan zonnepaneel hangen met germaniumdiode en weerstand ertussen,om de laadstroom te beperken. Heb hier nog wel een mooi schema dat ik al eens gebruikt heb voor een zonnelader. Deze stopt ook met laden als de batterijen vol zijn.(Het schema is niet door mij ontworpen)
http://www.uploadarchief.net/files/download/schema%20zonnelader.jpg
[Bericht gewijzigd door AC/DrieC op vrijdag 30 mei 2008 11:57:15 (57%)
Als je zonnecellen meer dan 200ma kunnen leveren, gaat dat ding niet werken, en moet je iets doen met die 10 ohms weerstand. Voor de rest: gave truuk.
@Henry Waar had je de display vandaan? Radiomarkt bedoel je Rosmalen event, of een of andere lokale shop? Ben opzoek naar betaalbare 16x1 displays met grote karakters.
Op 29 mei 2008 20:31:13 schreef Henry S.:
[...]
De array die Lithium beschrijft bestaat ook!
Weer wat geleerd, dacht dat ze alleen bestonden zoals ik ze beschreef
Was het zat steeds voor ieder projectje maar weer die aansluitingen van PIC naar LCD te moeten doen. Dus wat gemaakt: een I2C LCD aanstuur bordje. Dit is een ontwikkelversie (de I2C software wordt nog aan gesleuteld).
M'n 1e printje gemaakt met het vertinbad:
Opgebouwd:
LEDje is voornamelijk tijdens het ontwikkelen van de firmware handig. En ook de Galva-Wisp connector verdwijnt tzt nog (ja, het is een beetje krap wanneer er een LCD-tje op zit ).
Die zwarte draadbrugjes heb ik er wat tussen moeten proppen, want ik kon met goed fatsoen de ICSP baantjes er niet meer tussen krijgen. En aangezien die uiteindelijk toch niet meer nodig zijn...
Onderkant:
En in werking:
Ik weet niet of het hier hoort maar vooruit, volgens mij is de CanSat van de eerste pagina door naar de finale dus namens mij de felicitaties voor Lucky Luke .
Dit topic is gesloten