Voltcraft AT-400 automotive multimeter review

Gepost door Jeroen Vreuls op zaterdag 25 augustus 2012

De binnenkant

De binnenkant van de AT-400De binnenkant van de AT-400

De meter is te openen door eerst het batterijvak los te halen en daarna met zes schroeven de behuizing los te schroeven. De schroeven zijn allemaal uitgevoerd met een afdichtringetje om de meter waterdicht te maken. In het batterijvak en de rand rond de multimeter zit ook een rubber afdichting.

Through hole weerstanden op de plek voor SMDThrough hole weerstanden op de plek voor SMD

De AT-400 heeft twee printplaten: een hoofdprintplaat en een kleiner printje dat erboven op gezet is. De meeste onderdelen zijn SMD, maar er zijn ook een aantal through-hole componenten. De printplaten zien er netjes uit, maar jammer genoeg zijn er wel een paar through-hole weerstanden slordig 'gebodged' op een plek bestemd voor SMD. Ook is het jammer dat het nodig is om een dikke draad over de printplaat te laten lopen die ook nog tegen de shunt van het 10 A bereik aan komt. Het bovenste deel van de printplaat is aan de achterkant afgeschermd met aluminiumfolie.

Beveiliging aan de ingangenBeveiliging aan de ingangen

Twee speciale zekeringen beveiligen de stroombereiken van de meter: één zekering van 500 mA en één van 10 A. Deze zekeringen zijn jammer genoeg alleen te bereiken door de hele meter open te schroeven, er is geen apart compartiment voor de zekeringen.

De meter is verder aan de ingangen beveiligd met diverse varistors en PTC's. Op elk bereik is een overbelastingsbeveiliging van 600 V aanwezig. Netspanning op het weerstandsbereik overleeft de meter dan ook.