Voltcraft AT-400 automotive multimeter review

Gepost door Jeroen Vreuls op zaterdag 25 augustus 2012

Vergelijking met andere multimeters

Bij de vergelijking met andere multimeters is vooral gekeken naar prijs en functionaliteiten. De genoemde multimeters zijn niet door ons getest.

Voltcraft AT-200Voltcraft AT-200 € 61,99
Dit is ook een automotive multimeter van VOLTCRAFT, die momenteel € 34 goedkoper is. In vergelijking met de AT-400 mist de AT-200 een bargraph display, functie voor het meten van pulsbreedte, PEAK en MAX/MIN functies, een akoestische doorgangstester en zijn een aantal meetbereiken kleiner. Ook is de meter niet stof- en waterdicht.

 

Extech MN47Extech MN47 € 84,99
De Extech MN47 is niet specifiek een automotive multimeter, maar de meeste functies zijn wel nuttig voor automotive. Er is geen toerental en contacthoek functie aanwezig, maar het is de vraag hoe nuttig die functies zijn bij de auto's van tegenwoordig. De meter heeft geen MAX/MIN en PEAK functies, er is wel een relatieve meting mogelijk. De MN47 is behalve bij Conrad Electronic ook verkrijgbaar bij andere leveranciers, zoals Mouser.

 

UNI-T UT109Uni-Trend UT109 (rond € 60-70 op onder andere eBay)
Uni-Trend of UNI-T is een Chinese fabrikant van meetapparatuur. De UT-109 is een automotive multimeter die in vergelijking met de AT-400 een pulsbreedte, duty-cycle en PEAK functie mist. Er wordt geen inductieve toerentalopnemer meegeleverd, de meter moet aan de primaire kant van de bobine aangesloten worden om het toerental te meten. De UT-109 is niet stof- en waterdicht. Er is wel een functie aanwezig om via RS232 of USB met de meter te communiceren en de meter heeft True RMS.