Voltcraft AT-400 automotive multimeter review

Gepost door Jeroen Vreuls op zaterdag 25 augustus 2012 18:28

Meten

Spanning, stroom en weerstand

De Voltcraft AT-400 is autoranging multimeter met 4000 counts (3¾ digits). De autoranging werkt met een goede snelheid. Op alle geteste bereiken zat de meter binnen de opgegeven specificaties. Bij een lage batterijspanning blijft de meter de meetwaarde juist aangeven.

Gelijk- en wisselspanning kan de meter tot 600 V meten, wat voor automotive toepassingen meer dan genoeg is. De meter heeft geen True RMS, de wisselspanning moet sinusvormig en van 50 - 60 Hz zijn, wat betekent dat er alleen aan netspanning en daarvan afgeleide spanningen gemeten kan worden.

De meegeleverde meetsnoerenDe meegeleverde meetsnoeren

Voor stroommeting zijn er twee hoofdbereiken: tot 400 mA en tot 10 A. Hiervoor zijn twee aparte ingangen beschikbaar. In het 400 mA bereik is de burden voltage ongeveer 2,4 V (bij 400 mA). In het 10 A bereik is het burden voltage ongeveer 0,75 V (bij 10 A). Het burden voltage is de spanning die over de meter valt tijdens het meten van stroom, deze spanning kan een meetfout veroorzaken. In het 400 mA bereik is het burden voltage nogal hoog.

Weerstand kan gemeten worden tot 40 MΩ. Er is ook een akoestische doorgangstester, die voldoende snel reageert. De diodetest werkt met ongeveer 3 V, hierdoor kun je niet de forward voltage van bijvoorbeeld witte en blauwe LED's bepalen, hoewel ze meestal wel zwak oplichten zodat je wel kunt controleren of ze werken.

Pulsbreedte, duty-cycle en frequentie

De resolutie van de pulsbreedtemeting is eigenlijk 0,01 ms, in plaats van 0,1 ms zoals in de opgegeven specificaties. Ook het meetbereik is groter dan opgegeven: het review exemplaar meette correct van 0,08 ms tot 40 ms.

Bij de duty-cycle meting moet de pulsbreedte minimaal 100 µs zijn, dan wordt de duty-cycle goed gemeten. In de specificaties wordt een frequentiegebied tot 100 kHz genoemd, maar het is mij een raadsel hoe je bij 100 kHz pulsen met een breedte van 100 µs kunt krijgen. Voor zowel de pulsbreedte- als de duty-cyle meting moet het hoge niveau van het signaal boven de 1,4 V komen om goed te meten.

Frequentie kan tot 40 MHz gemeten worden, wat nogal veel is voor een portable multimeter. Bij 2 MHz is de gevoeligheid ongeveer 100 mVRMS. De frequentiemeting lijkt AC gekoppeld te zijn.

Capaciteit

Volgens de specificaties kunnen capaciteiten vanaf 1 pF gemeten worden, maar door de eigen capaciteit van de meetsnoeren en de onstabiele aanduiding bij lage capaciteiten is de meter pas bruikbaar vanaf zo'n 100 pF. Het meten van grote capaciteiten duurt langer, dit wordt handig aangegeven met een aflopende bargraph. De meter kan condensatoren tot 40 mF meten, het meetbereik is dus best groot, zeker voor een multimeter. Wel gaat het meten van grote capaciteiten vrij langzaam (16 seconden voor een condensator van 6800 µF).

Temperatuur

Het thermokoppelHet thermokoppel

Voor het meten van temperatuur wordt een thermokoppel meegeleverd, die temperaturen tot 250 °C kan meten. Het is ook mogelijk om met infrarood contactloos temperatuur te meten, met een apart verkrijgbare meetadapter. Deze adapter, de Voltcraft IR550A, is voor € 57,99 verkrijgbaar bij Conrad.

PEAK, MAX/MIN en HOLD

Met de PEAK functie kunnen snelle pieken gemeten worden, volgens Voltcraft tot 1 ms. Dit werkt bij spanning- en stroommetingen. Bij het testen bleek de meter inderdaad korte pieken goed te meten. Bij ingeschakelde PEAK functie blijft meter binnen de huidige range, wanneer het ingangssignaal uit de range gaat begint de meter te piepen, en blijft dat doen ook al zakt het signaal weer in range.

De MAX/MIN functie onthoudt de maximale en minimale meetwaarde. Ook deze functie werkt alleen binnen dezelfde range. Bij het gebruik van de HOLD, PEAK of MAX/MIN functie blijft de bargraph de actuele meetwaarde tonen, wat handig is om te weten wat er ondertussen gebeurd.

Toerental en contacthoek

De inductieve toerentalsensorDe inductieve toerentalsensor

Met de bijgeleverde inductieve toerentalsensor kunnen toerentallen gemeten worden door de sensor om een bougiekabel te klemmen. De meter kan omgeschakeld worden om aan 2- en 4-takt motoren te meten. Er zijn twee bereiken: van 600 tot 4000 toeren en een x10 bereik tot 6000 of 12000 toeren (afhankelijk van 2-takt of 4-takt). De toeren aanduiding reageert vrij traag, wat aan de andere kant ook een voordeel kan zijn omdat motoren qua toerental niet heel erg stabiel zijn.

Bij nieuwere auto's worden overigens steeds vaker bobines bovenop de bougies gemonteerd, in dat geval kun je niet met de inductieve sensor het toerental meten.

Het is ook mogelijk om de contacthoek te meten, voor 4, 5, 6 en cylinder motoren. De contacthoek is de tijd dat de contactpuntjes van een ontsteking gesloten zijn. Contactpuntjes worden in auto's al een flinke tijd niet meer toegepast, sinds de komst van computergestuurde injectiemotoren.