Sturing voor toilet ventilatie

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 25 maart 2018 17:49

De sturing in een kastje

Het geheel is in een kastje gebouwd voor een nette afwerking, zie hieronder.

De sturing ingebouwdDe sturing ingebouwd

De aansluitingen van links naar rechts: aansluiting één is de voeding, aansluiting twee is de sensor van de spoelknop, aansluiting drie is de puls drukker om de ventilatie te starten en te stoppen, en aansluiting vier is de aansluiting van de ventilator.

Links bovenin zie je de twee spindelpotmeters zitten om het toerental in te stellen.

Hier het eindresultaat, zo ziet de besturing er in zijn geheel uit.

Kastje dichtKastje dicht

De afzuiging draait nu ruim twee jaar zonder problemen, en het werkt echt boven verwachting. Als er iemand naar het toilet geweest is ruik je echt niets, dat was voorheen wel anders. De prijs voor alles is ± € 100,- voor de afzuiging en € 199,- voor het UP-100 frame plus toilet en spoel bediening. En je hebt nu een systeem dat volledig automatisch werkt, toerental afzuiging is instelbaar, en de draaitijd en nalooptijd is instelbaar via de software. Het standaard Geberit systeem moet je zelf uitzetten, en er is niets instelbaar.

Dit artikel is geschreven door Lambiek.

Reacties

Gepost door kentuckytukker op woensdag 26 december 2018 14:45

Ik heb al 29 jaar geleden de ventilatie van ons toilet via een tijdsturing op onze mechanisch huisventilatie aangesloten. Eenvoudig een extra schakeldraad van de toiletlamp via een interfacerelais naar de centrale afzuiginstallatie trekken. Een afvalvertraagd tijdrelais (ongev 15min)doet de rest

Gepost door Lord Anubis op woensdag 6 maart 2019 21:20

Mooi gedaan. Zo is het nog betaalbaar. Ben toch benieuwd hoe het er van binnen uitziet na die tijd. Schakeling is ook erg duidelijk. Bedankt.
Ik zie dat je voor het spoelen begint een onderbreek mogelijkheid hebt gemaakt. Wel zo handig. ;)

Gepost door Lambiek op donderdag 11 april 2019 09:11

Ben toch benieuwd hoe het er van binnen uitziet na die tijd.

Je bedoelt in de stortbak?, nog precies het zelfde. alles is van kunststof, niets mis mee dus. En de rest zit er allemaal buiten.

Gepost door Robvansuilen op zaterdag 10 augustus 2019 11:51

Hoi lambiek. Mooie schakeling! Je praat over 100 euro aan materialen. Maar bij clovent kost inmiddels de afzuiging en filter bijna 160 euro. Wat heb jij ervoor betaald. En wat zijn mogelijke alternatieven?

Gepost door Lambiek op maandag 2 september 2019 13:43

Hoi lambiek. Mooie schakeling! Je praat over 100 euro aan materialen. Maar bij clovent kost inmiddels de afzuiging en filter bijna 160 euro. Wat heb jij ervoor betaald. En wat zijn mogelijke alternatieven?

Ik heb daar toen de ventilator gekocht plus het filter en het T-stuk voor +/- €100,-. Dat het inmiddels €160,- kost wist ik niet, is al weer een aantal jaar geleden.

Als alternatief kun je in principe ieder type buisventilator gebruiken, je gaat het toerental toch regelen via de besturing. En er zal best wel een geschikt koolstoffilter te koop zijn hier of daar. Even zoeken dus.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.